Mihai Boicu a câştigat #folkalba 2013, dar n-a fost primit la Vocea României

Mihai Boicu este un tânăr de 21 de ani care a uimit o sală întreagă la Festivalul de Folk de la Alba Iulia. Anul acesta, în 2013, a fost a IX-a ediţie a festivalului, iar Mihai a fost primul concurent din istoria Festivalului pe care publicul l-a strigat la bis. Şi s-a întors pe scenă pentru bis, bineînţeles.

După ce a ieşit de pe scenă, i-am pus câteva întrebări, pentru că aveam nişte curiozităţi.

Studiază Management-ul în Suceava şi a descoperit folk-ul cu ajutorul profesorului Valentin Ianoş. Dumnealui coordona trupa Simbol, alături de care a cântat şi Mihai o foarte bună perioadă de timp. A participat la diverse festivaluri cu ajutorul domnului profesor, doar că în Alba Iulia nu ajunsese niciodată până în acest an. A mai adăugat că aici a văzut cel mai receptiv public din ţară şi că asta l-a făcut să se simtă foarte bine pe scenă.

L-am întrebat apoi dacă a încercat să participe la Vocea României, X-Factor, Românii au Talent şi ce mai scot televiziunile noastre.

La Vocea României a fost respins, la X-Factor a intrat doar în primele audiţii, iar la Românii au Talent n-a fost acceptat. Mi se pare incredibil că primul om căruia i s-a cerut bis (în cei 9 ani de festival la Alba Iulia) a fost respins la cele mai cunoscute concursuri de descoperit talente de la noi. Şi ca să înţelegeţi mai bine despre cine vorbesc, vă las cu o filmare făcută de Feri. Cu aceste două melodii a participat Mihai în competiţie (şi a şi câştigat, se pare).

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizare: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net, ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

  1. Alex luni, 18 noiembrie 2013, 16:25
   • Cristian Florea luni, 18 noiembrie 2013, 16:28
  2. Alex luni, 18 noiembrie 2013, 16:48
  3. alle luni, 18 noiembrie 2013, 17:10
  4. dan luni, 18 noiembrie 2013, 18:59

  Adaugă un comentariu