Mihai Boicu a câştigat #folkalba 2013, dar n-a fost primit la Vocea României

Mihai Boicu este un tânăr de 21 de ani care a uimit o sală întreagă la Festivalul de Folk de la Alba Iulia. Anul acesta, în 2013, a fost a IX-a ediţie a festivalului, iar Mihai a fost primul concurent din istoria Festivalului pe care publicul l-a strigat la bis. Şi s-a întors pe scenă pentru bis, bineînţeles.

După ce a ieşit de pe scenă, i-am pus câteva întrebări, pentru că aveam nişte curiozităţi.

Studiază Management-ul în Suceava şi a descoperit folk-ul cu ajutorul profesorului Valentin Ianoş. Dumnealui coordona trupa Simbol, alături de care a cântat şi Mihai o foarte bună perioadă de timp. A participat la diverse festivaluri cu ajutorul domnului profesor, doar că în Alba Iulia nu ajunsese niciodată până în acest an. A mai adăugat că aici a văzut cel mai receptiv public din ţară şi că asta l-a făcut să se simtă foarte bine pe scenă.

L-am întrebat apoi dacă a încercat să participe la Vocea României, X-Factor, Românii au Talent şi ce mai scot televiziunile noastre.

La Vocea României a fost respins, la X-Factor a intrat doar în primele audiţii, iar la Românii au Talent n-a fost acceptat. Mi se pare incredibil că primul om căruia i s-a cerut bis (în cei 9 ani de festival la Alba Iulia) a fost respins la cele mai cunoscute concursuri de descoperit talente de la noi. Şi ca să înţelegeţi mai bine despre cine vorbesc, vă las cu o filmare făcută de Feri. Cu aceste două melodii a participat Mihai în competiţie (şi a şi câştigat, se pare).

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizare: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net, ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

6 Comments

  1. Alex 18 noiembrie 2013
    • Cristian Florea 18 noiembrie 2013
  2. Alex 18 noiembrie 2013
  3. alle 18 noiembrie 2013
  4. dan 18 noiembrie 2013

Leave a Reply