Mihai Boicu a câştigat #folkalba 2013, dar n-a fost primit la Vocea României

Mihai Boicu este un tânăr de 21 de ani care a uimit o sală întreagă la Festivalul de Folk de la Alba Iulia. Anul acesta, în 2013, a fost a IX-a ediţie a festivalului, iar Mihai a fost primul concurent din istoria Festivalului pe care publicul l-a strigat la bis. Şi s-a întors pe scenă pentru bis, bineînţeles.

După ce a ieşit de pe scenă, i-am pus câteva întrebări, pentru că aveam nişte curiozităţi.

Studiază Management-ul în Suceava şi a descoperit folk-ul cu ajutorul profesorului Valentin Ianoş. Dumnealui coordona trupa Simbol, alături de care a cântat şi Mihai o foarte bună perioadă de timp. A participat la diverse festivaluri cu ajutorul domnului profesor, doar că în Alba Iulia nu ajunsese niciodată până în acest an. A mai adăugat că aici a văzut cel mai receptiv public din ţară şi că asta l-a făcut să se simtă foarte bine pe scenă.

L-am întrebat apoi dacă a încercat să participe la Vocea României, X-Factor, Românii au Talent şi ce mai scot televiziunile noastre.

La Vocea României a fost respins, la X-Factor a intrat doar în primele audiţii, iar la Românii au Talent n-a fost acceptat. Mi se pare incredibil că primul om căruia i s-a cerut bis (în cei 9 ani de festival la Alba Iulia) a fost respins la cele mai cunoscute concursuri de descoperit talente de la noi. Şi ca să înţelegeţi mai bine despre cine vorbesc, vă las cu o filmare făcută de Feri. Cu aceste două melodii a participat Mihai în competiţie (şi a şi câştigat, se pare).

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizare: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net, ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Alex 18 Noi 2013, ora 16:25

  M-aș fi bucurat să citesc povestea lui Mihai fără ultimul paragraf și, bineînteles, cu alt titlu.
  Din toată partea asta bună, ai ales să accentuezi exact ceea ce ți s-a părut mai rău. Nu-i bine!
  E rău și pentru că nu faci diferența dintre spectacol și show, ceea ce probabil face diferența între festivalurile de genul celui din Alba Iulia și emisiunile de genul celor ca Vocea României.

  Sunt convins ca l-aș fi etichetat altfel pe Mihai dacă l-aș fi văzut prima dată la Românii au talent. Mi s-ar fi părut că oamenii de genul lui n-ar trebui să se amestece cu tărâțele

  • Cristian Florea 18 Noi 2013, ora 16:28

   Eu am vrut doar să arat că sunt o mulţime de voci bune care nu au loc la Vocea României sau Românii au Talent. Mihai cred că ar putea cânta şi altceva, nu doar folk, pentru că-l ajută vocea. Ar putea face şi show. Dar poate îi e mai bine aşa, fără să fie printre oamenii de-acolo.

 • Alex 18 Noi 2013, ora 16:48

  Cert e ca l-am ascultat de vreo 4 ori si sigur mai pot de inca 4. Imi aminteste ca anul asta nu trebuie sa mai ratez festivalul Om Bun.

 • alle 18 Noi 2013, ora 17:10

  Mi-a placut enorm cand l-am auzit sambata. A fost pur si simplu… altceva.

 • dan 18 Noi 2013, ora 18:59

  felicitari Mihai