2 minute, atât mi-au trebuit ca să-mi dau seama că trebuie să merg #PrinMehedinti

Acum două zile am fost la o expoziție cu fotografii făcute de Victor-Bogdan Gheorghiţă prin județul Mehedinți și nu am avut nevoie de foarte mult timp ca să-mi dau seama că am făcut o greșeală imensă pentru că n-am vizitat Mehedințiul până acum. Am apreciat tare mult ideea pe care s-a bazat expoziția, aceea de a lega toate fotografiile de povești despre oamenii pe care Victor i-a cunoscut în expediția sa #PrinMehedinți.

Spre exemplu, peisajele sunt strâns legate de povestea lui Alin Dejan Subțire, care deține pensiunea „Cazanele Dunării” și care este extrem de pasionat de natura din zonă. El l-a plimbat pe Victor prin acele zone ale Mehedințiului din care se poate observa foarte frumos îmbinarea dintre munte și apă.

Am mai auzit și povestea Roxanei și a lui Marian Balaci, care s-au străduit îndelung să creeze cea mai mare pensiune turistică din satul Izverna. Mai mult, au pregătit tot felul de activități pentru turiști în cadrul pensiunii, de la plimbări cu ATV-ul sau cu calul, până la jocuri de fotbal sau invitația pe care le-o oferă turiștilor de a se bucura de tradițiile locului (am înțeles că pălinca de smochine e excelentă :D).

 

Nu în ultimul rând, am putut admira și câteva poze cu porumbei, pentru că Victor s-a întâlnit și cu Liviu Plăvițu, un om care are cei mai premiați porumbei din România și care a strâns în 2014 premiul Porumbelul Anului, dar și 3 titluri de campion național și locul 4 la Olimpiada Europeană Columbofilă. Am aflat cu ocazia asta că în cadrul unei competiții care presupune parcurgerea a 400 de km, sunt lansați între 10.000 și 15.000 de porumbei.

După toate astea, spune și tu, așa-i că merită să dai o fugă până în județul Mehedinți?

Iar ca dovadă că am fost la eveniment, las singura poză în care apar, cea cu Consilierul Județean Ionuț Sibinescu. :))

cristian florea si ionut sibinescu

4 Comments

  1. Maya 23 mai 2015
    • Cristian Florea 23 mai 2015
  2. Diana 25 mai 2015
    • Cristian Florea 26 mai 2015

Leave a Reply