Moda trece, moda vine, ce urmează?

Sondaje in bloggingDeţin blogul pe care îl lecturaţi în momentul de faţă de prin august 2008. Ca mulţi dintre voi, am trecut prin tot felul de faze în blogging, un fel de modă pe care bloggerul de rând a trebuit s-o respecte la un moment dat, nu pentru că i se impunea, ci pentru că aşa făcea toată lumea, iar spiritul de turmă îşi spunea cuvântul mai mult decât vă puteţi imagina în momentul în care erai un blogger începător, care căuta doar să înveţe tot mai multe lucruri.

Era ceva de care nu te puteai feri, tocmai pentru că erai oarecum începător şi tot ce zbura putea să-ţi aducă şi ţie o pâine pe masă (în sensul figurat vorbind, desigur). Nu te puteai împotrivi, pentru că nu aveai o opinie sau un stil în care să ai încredere şi la care să ţii. Încă erai în perioada aia în care dacă mulţi făceau un lucru, iar tu nu-l făceai, te gândeai că şansele tale de reuşită tind spre zero, în timp ce şansele celorlalţi se apropie de infinit.

Am trecut şi prin momente în care împărţeam lepşe o dată la două zile, în care făceam schimb de link-uri şi bannere cu fiecare blog care avea un număr de vizitatori mai mare sau egal cu al blogului meu, în care făceam sondaje şi le puneam în sidebar, fără să mă gândesc ce aş putea să fac după aceea cu răspunsurile.

Şi aici voiam să ajung, la sondaje. Erau momente în care fiecare blog avea câte-un sondaj în sidebar, începând cu „Ce părere ai despre acest blog?” şi terminând cu „Bei cafea?”, toate erau acolo cu un motiv pe care nici măcar cel care deţinea parola de administrator a blogului nu-l ştia. Era o modă printre bloggerii de rând pe care o respecta fiecare cu stricteţe.

Acum vremurile s-au schimbat, că abia mai vezi un sondaj de genul ăsta pe un blog, iar motivele, din câte bănuiesc eu, sunt la fel de necunoscute ca şi până acum.

Aş dori să ştiu dacă aveţi sau aţi avut sondaje de acest gen pe blog. Iar dacă răspunsul este da, spuneţi-mi şi mie ce făceaţi cu răspunsurile, cu ce vă ajutau sau influenţau, că eu încă n-am reuşit să-mi dau seama.

*photo via

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • OmulSimplu 18 Iun 2011, ora 13:41

  Singurul sondaj pe care l-am facut a fost cel de pe blogul clasei, cand clasa mea a organizat un campionat de fotbal si eu m-am ocupat de tabele,noutati, scoruri etc. si am facut un sondaj cu cine crezi ca v-a castiga finala. Era doar asa ca sa vad ce echipa e mai iubita de restul. Deci echipa clasei mele a iesit detasat a pierdut in finala.

  • Florea Cristian 18 Iun 2011, ora 14:59

   da, intr-o competitie, un sondaj nu strica. e ca alea in care se intreba cine va castiga finala Cuperi Romaniei :D

 • Florin Druga 18 Iun 2011, ora 14:33

  Mi-as baga un sondaj cand o sa schimb designul si o sa il trec pe wp :D

  Apropos, eu nu am mai intrat demult timp pe aici, dar am ramas mirat de schimbare, vechiul design era mai fun, mai primitor asa.. Asta nu prea imi place. Logou-l e ok, dar parca e fara viata asa, daca il vezi si nu citesti nimic pe blog iti da impresia ca ar reprezanta un functionar la banca, sau reclama la un birou de notariat…

  • Florea Cristian 18 Iun 2011, ora 15:02

   Asta e mai simplist. Se incarca mai repede si e putin mai aerisit. O sa-l schimb, dar trebuie sa-mi fac timp. Bine ca a venit vacanta.

   Cat despre sondaj la schimbarea design-ului, trebuie sa ai grija ca oamenii sa stie de la ce design ai plecat si unde ai ajuns, eventual cateva print screen-uri, ca sa nu voteze in necunostinta de cauza. Si trebuie sa te gandesti bine, ca tie sigur iti place mai mult noul design, dar daca ar fi ca voturile sa iasa in favoarea celui vechi, te-ai intoarce la el?

   • Florin Druga 18 Iun 2011, ora 15:07

    Nu, dar o sa mai lucrez la cel nou, vorba ta. Ma gandesc sa vin cu 2-3 palete de culori si sa pun sa se aleaga dintre ele + cel vechi.

  • Andrei 19 Iun 2011, ora 01:15

   …neee…merge bine asa, tema asta. E chiar super reusita.

   • Florea Cristian 19 Iun 2011, ora 10:35

    parerile sunt impartite, depinde de preferinte, n-am ajuns inca la stadiul in care pot face o tema care sa placa tuturor

 • Eva 18 Iun 2011, ora 21:48

  Ma bate gandul sa fac un sondaj :P

  • Florea Cristian 18 Iun 2011, ora 22:38

   despre?

   • Eva 19 Iun 2011, ora 00:11

    Despre cum bloggingu asta creeaza dependenta.
    Am scris bine? Nu mai stiu cum e. Creaza sau creeaza? Parca partea a 2-a.

   • Florea Cristian 19 Iun 2011, ora 10:33

    Da, varianta a doua este corecta. Cand nu sunt sigur de ceva, caut pe Google. Uite ce-am gasit in cazul de fata: http://fdonea.tripod.com/gres.htm

 • Andrei 19 Iun 2011, ora 01:14

  @Eva – creează . Intradevar, toata lumea a trecut prin faza cu sondajele. Nu stiu exact daca au folosit vreodata la ceva, dar acum ca mi-ai adus aminte si stau si ma gandesc, cred ca era asa, un fel de orgoliu, sa vezi ca-ti voteaza lumea pool-ul de 2 bani…

  • Florea Cristian 19 Iun 2011, ora 10:34

   da, imi place cum gandesti si tind sa-ti dau dretate. parca un fel de orgoliu era, sa vezi ca intr-o saptamana strangi n voturi. chiar daca nimeni nu comenta la articolele tale, dar daca adunai numarul de voturi dorit in sondaj, era cam aceeasi treaba