Moda trece, moda vine, ce urmează?

Sondaje in bloggingDeţin blogul pe care îl lecturaţi în momentul de faţă de prin august 2008. Ca mulţi dintre voi, am trecut prin tot felul de faze în blogging, un fel de modă pe care bloggerul de rând a trebuit s-o respecte la un moment dat, nu pentru că i se impunea, ci pentru că aşa făcea toată lumea, iar spiritul de turmă îşi spunea cuvântul mai mult decât vă puteţi imagina în momentul în care erai un blogger începător, care căuta doar să înveţe tot mai multe lucruri.

Era ceva de care nu te puteai feri, tocmai pentru că erai oarecum începător şi tot ce zbura putea să-ţi aducă şi ţie o pâine pe masă (în sensul figurat vorbind, desigur). Nu te puteai împotrivi, pentru că nu aveai o opinie sau un stil în care să ai încredere şi la care să ţii. Încă erai în perioada aia în care dacă mulţi făceau un lucru, iar tu nu-l făceai, te gândeai că şansele tale de reuşită tind spre zero, în timp ce şansele celorlalţi se apropie de infinit.

Am trecut şi prin momente în care împărţeam lepşe o dată la două zile, în care făceam schimb de link-uri şi bannere cu fiecare blog care avea un număr de vizitatori mai mare sau egal cu al blogului meu, în care făceam sondaje şi le puneam în sidebar, fără să mă gândesc ce aş putea să fac după aceea cu răspunsurile.

Şi aici voiam să ajung, la sondaje. Erau momente în care fiecare blog avea câte-un sondaj în sidebar, începând cu „Ce părere ai despre acest blog?” şi terminând cu „Bei cafea?”, toate erau acolo cu un motiv pe care nici măcar cel care deţinea parola de administrator a blogului nu-l ştia. Era o modă printre bloggerii de rând pe care o respecta fiecare cu stricteţe.

Acum vremurile s-au schimbat, că abia mai vezi un sondaj de genul ăsta pe un blog, iar motivele, din câte bănuiesc eu, sunt la fel de necunoscute ca şi până acum.

Aş dori să ştiu dacă aveţi sau aţi avut sondaje de acest gen pe blog. Iar dacă răspunsul este da, spuneţi-mi şi mie ce făceaţi cu răspunsurile, cu ce vă ajutau sau influenţau, că eu încă n-am reuşit să-mi dau seama.

*photo via

13 Comments

 1. OmulSimplu 18 iunie 2011
  • Cristian Florea 18 iunie 2011
 2. Florin Druga 18 iunie 2011
  • Cristian Florea 18 iunie 2011
   • Florin Druga 18 iunie 2011
  • Andrei 19 iunie 2011
   • Cristian Florea 19 iunie 2011
 3. Eva 18 iunie 2011
  • Cristian Florea 18 iunie 2011
   • Eva 19 iunie 2011
   • Cristian Florea 19 iunie 2011
 4. Andrei 19 iunie 2011
  • Cristian Florea 19 iunie 2011

Leave a Reply