Momentul în care va trebui să reţii o singură parolă

Login with GoogleAcum e tare la modă să te loghezi pe diferite site-uri cu contul de Facebook. Uneori, dacă nu vrei să foloseşti contul de Facebook, aproape că nu mai ai nicio altă alternativă. Există, bineînţeles, şi site-uri pe care înscrierea se face cu ajutorul contului de Google.

Oricum am luat-o, există o grămadă de site-uri pe care-ţi poţi face cont dacă ai deja unul pe un altul. Oare va veni vreodată momentul în care fiecare site pe care-l accesăm să-ţi dea voie să te loghezi cu un alt cont?

Atunci ar trebui să reţii doar o singură parolă, aia de la contul de Google, spre exemplu, iar dacă ai schimba-o pe aia, s-ar schimba toate, de peste tot. Mie cred că mi-ar plăcea chestia asta, dar unuia care se loghează de pe toate calculatoarele pe care le întâlneşte şi la care creşte foarte mult riscul aflării parolei, sunt sigur că nu i-ar surâde ideea.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Catalin 18 Aug 2012, ora 09:00

  Sau iti pui o singura parola peste tot, fara sa te loghezi cu Facebook-ul :)

  • Florea Cristian 18 Aug 2012, ora 10:21

   Atunci e mai rău, că dacă te hotărăşti să-ţi schimbi parola dintr-un loc, trebuie să ţi-o schimbi manual din toate locurile.

 • D-Petre 18 Aug 2012, ora 09:45

  Mie nu-mi place … pe blogurile care ma obliga sa ma loghez cu facebookul nu mai las niciun comentariu.

  • Florea Cristian 18 Aug 2012, ora 10:22

   Blogurile n-ar trebui niciodată să te oblige să-ţi faci cont ca să comentezi. Nici eu nu comentez pe alea care-mi cer cont, că nu le suport.

 • Petru Dolhescu 18 Aug 2012, ora 09:50

  Celui care se loghează de pe toate calculatoarele pe care le întâlneşte nu-i creşte riscul aflării parolei dacă ştie să şteargă datele de navigare după fiecare sesiune de navigare. Eu, chiar şi acasă, am prins un obicei să golesc memoria cache şi să şterg cookie-urile.

  • Florea Cristian 18 Aug 2012, ora 10:23

   Câţi dintre oamenii pe care-i cunoşti ştiu să şteargă memoria cache? În afară de ăştia care mai au vreo treabă cu online-ul, dacă-i zici cuiva de cookies şi cache, se uită la tine ca la maşini străine.

 • CostinC.info 18 Aug 2012, ora 10:23

  Mmmm… Chestia asta are si avantaje si dezavantaje. Dar mai multe dezavantaje cred.

  • Florea Cristian 18 Aug 2012, ora 13:58

   Oricum nu cred că se va ajunge vreodată acolo, da’ ziceam şi eu. :))

 • Faildude 19 Aug 2012, ora 16:48

  Nu stiu despre ce vorbiti, eu nu-mi aduc aminte ultima oara cand am gasit un site ce nu avea varianta sa te poti loga prin contul de Facebook. Folosesc asta de mult timp si mi se pare foarte ok.
  Imi salveaza oricum toate parolele in browser si sincer sa-ti spun o tin minte doar pe cea de la mess. De restul n-am nici cea mai mica idee, pentru ca te pune sa alegi o parola si fiecare e cu pretentiile lui (litere mari, mici, cifre, simboluri)

  • Florea Cristian 19 Aug 2012, ora 17:50

   Încă mai sunt site-uri pe care-ţi poţi face cont fără Facebook, cred. Forumurile nu şi-au băgat toate funcţia asta, spre exemplu.

 • alex 19 Aug 2012, ora 18:53

  lastpass.com ;)