Motive pentru care să NU te apuci de blogging

Să nu-ţi treacă prin cap să te apuci de blogging dacă …

1. Ţi-ai propus să copiezi articole – chiar dacă scrii sursa să ştii că tot copiat se numeşte şi tot s-ar putea să ai probleme cu autorul. Fii frate ORIGINAL dacă eşti tare!
2. N-ai idei de articole – dacă nu ştii ce să scrii, mai bine nu mai scrii de loc.
3. Vrei să te îmbogăţeşti din blogging – nu cred că se poate face aşa ceva în niciun caz. Să câştigi din bloggin se poate, dar să te îmbogăţeşti în niciun caz (aici vorbim despre UN SINGUR blog). Nu mai spun dacă visezi să te îmbogăţeşti peste noapte, deja vorbim de lucruri sfinte.
4. O faci pentru că e în trend – NICIODATĂ, dar NICIODATĂ să nu faci ceva pentru că aşa arată trend-ul (cel puţin în lumea virtuală). Tot mai mulţi bloggeri au apărut în ultimul an pentru că vor să devină populari şi pentru că aşa arată trend-ul. Dar să ştiţi că trend-ul ăsta se duce o dată cu blogul vostru, iar articolele ce conţin o simplă poză sau un videoclip de pe YouTube nu te ajută niciodată.
5. N-ai habar despre blogging dar vrei totul mură în gură – am întâlnit astfel de persoane de m-am săturat deja de ele. Vor să fie bloggeri dom’le dar nu-s în stare să citească paşii de instalare sau de activare a vreo unui cont. Mă întreabă pe mine de parcă aş fi învăţat paşii de instalare a scriptului la şcoala generală sau aş avea eu timp să stau să-i zic lui ca la clasa întâi ce trebuie să facă. Vrei blog? Învaţă tovarăşe! Citeşte!
6. Scrii o dată pe an, iar atunci fără articole mai mari de 100 de cuvinte – dacă ştii că n-ai timp de blog, nu te mai apuca de el. Chiar n-are rost! Dacă vii după două luni cu un articol în care îţi ceri scuze că n-ai scris pentru că eşti cu şcoala şi chestii, apoi iar îţi iei o pauză de două luni, chiar că te chinui degeaba.
7. Eşti mereu pus pe ceartă şi îţi tratezi comentatorii cu superioritate – poţi tu să scrii ca Ion Creangă, să compui ca Eminescu şi să cânţi ca Beatles, dar dacă nu eşti în stare să porţi o conversaţie civilizată şi de bun gust cu un comentator care, poate, este în contradictoriu cu opinia ta (că doar nu-i poţi mulţumi pe toţi) mai bine nu te mai chinui.
8. Habar n-ai limba română – aici sunt probleme mari în toată blogosfera românească. Nu spune nimeni că nu e voie să mai greşeşti un cuvânt sau să uiţi o cratimă, să mai bagi o literă în plus sau să mănânci o vocală, dar deja devine stresant şi dai dovadă de prostie dacă nu ştii să legi două vorbe în scris sau nu ştii să articulezi ce trebuie articulat, unde trebuie articulat. Dacă nici acum nu ştii unde se pun doi de „i” şi unde se pune unul, nu ştiu ce cauţi în blogosferă.
9. Ţi-l faci doar ca să-i demonstrezi lui x că eşti mai tare. Poate ai avea tu colegi bloggeri sau prieteni care au succes cu blogurile lor, dar ăsta nu e un motiv ca să-ţi faci şi tu blog. N-are rost să faci ceva doar ca să-i arăţi cuiva că tu eşti mai bun în domeniul lui, mai bine bate-l la jocul tău ;)
10. Ai chef de ceartă cu alţi bloggeri. Cu toţii am auzit, cred, de certurile care se tot fac prin blogosferă. Deşi ai impresia că ăla va scrie despre tine şi vei avea vizitatori gârlă după asta să ştii că totul va dura maxim două săptămâni, plus că iţi vei păta reputaţia pe internet şi nimic nu va fi la locul lui. Mai bine stai în banca ta!

Cam astea sunt cele zece motive pentru care un indecis ar trebui să nu se apuce de blogging. Ar fi bine să le citiţi şi dacă vă regăsiţi într-unul dintre ele să încercaţi să reparaţi greşeala.

P.S.: Articolul este 100% original, neinspirat, iar orice tip de copiere parţială sau totală va trebui să treacă pe la mine.

Lasă un comentariu

41 comentarii

 • Pingback: Scurte de Duminica #5 « Crok’s Blog™
 • Mircea 8 Mar 2009, ora 09:13

  Aia care te intreaba cum sa scoata cateva sute de $ din blogul lor cand n-au habar sa lege 2 fraze is crema. :x Nu stiu ce-ai cu ei. Adica ‘n-are voie’ cocalarii sa-si faca glob? :D

  Fi frate ORIGINAL dacă eşti tare!
  8. Dacă nici acum nu ştii unde se pun doi de „i” şi unde se pune unul, nu ştiu ce cauţi în blogosferă.

  lol, eu zic sa corectezi. Se scrie cu un singur „i” cand e negatie.

 • Madalina 8 Mar 2009, ora 09:34

  acest articol e bun de luat in seama pe viitor.. :)

 • Pingback: E duminică! | Blogu' lui TheBes7
 • Grim_Cris 8 Mar 2009, ora 12:09

  @Mircea … cred că neatenţie sau grabă 8-| …plus că era 3 dimineaţa când am scris … whatever, nu mai contează. E bine ca mi-ai atras astentia. Thanks!

  @madalina … cam asa e ;)

 • Tzukune 8 Mar 2009, ora 13:15

  @Serginho: Bani se fac din blogging, dar nu te poti imbogatii cu un singur blog (asa cum a zis si Grim Cris => „aici vorbim despre UN SINGUR blog”).

  Poti trai din blogging asa cum traiesc unii bloggeri vizitati si stim noi cine.

  @Grim Cris: Bravo. Foarte bine analizata situatia unui indecis.

  De la mine poti citi: Independence Day

 • PanTeraS 8 Mar 2009, ora 13:19

  Foarte bun articolul!

  Apropo, vezi ca la motivul 9, la fraza : „succes cu blogrile lor”, ai uitat sa pui un „U” la blogUrile :P

  De la mine poti citi: Programul meu zilnic…

 • Serginho 8 Mar 2009, ora 12:38

  Foarte bun articolul, dar se pot face bani de blog, numai ca vorba ta, nu peste noapte.

  De la mine poti citi: 8 Martie

 • redandblue 8 Mar 2009, ora 13:18

  Foarte bun articolul… eu de exemplu m’am apucat de blogging ca sa deprind calitati de jurnalist , pentru ca sper sa ajung la o facultate de jurnalism , daca nu , tot am sa pastrez cele doua bloguri

  De la mine poti citi: 8 Martie , cu multă iubire…

 • Grim_Cris 8 Mar 2009, ora 13:33

  @PanTeraS .. thanks! am modificat :)

  Well, ma bucur ca-mi apreciati munca pentru articol :)

 • Dani' 8 Mar 2009, ora 13:51

  Da, adevar graiesti tu aici. Cat despre banii din blogging nimeni nu poate spune ca nu se castiga din asta. Daca aruncam o privire peste hotare in UK sau eu stiu unde, putem intalni oameni care sa ne spuna ca intr-adevar traiesc decent din blogging. Exista si in blogosfera romaneasca tipi care castiga din asta si nu pot sa spun decat bravo lor.

  De la mine poti citi: Sa vorbim despre muzica

 • Pingback: MadaManu Blog » Blog Archive » Scurte de Duminica [Nr. 1]
 • Grim_Cris 8 Mar 2009, ora 14:49

  intra-devar, dintr-un blog in engleza castigi de zece ori mai bine decat dintr-unul in limba romana (chiar si mai mult). Totusi, eu n-am spus ca nu se castiga (si eu castig) … dar nu ca sa te poti imbogati, se castiga asa cat sa traiesti decent (vorba ta)

 • Stephen 8 Mar 2009, ora 17:04

  Platesc si eu netu` si uite peste ce dau. Ce ai patit ma? Te bat la cap noobi?
  Ma regasesc pe acolo :-:
  Se tin de trend ca vor si eu sa fie tru`. //_o Faza cu blogu` in engleza, trebuie sa-l aprofundam. o.o

  De la mine poti citi: Little Nicky

 • Sixx 8 Mar 2009, ora 17:08

  Sunt 100% de acord cu tine…insa blogul pe care urmeaza sa mi’l fac nu are ca scop nicuna dintre cele 10 variante enumerate de tine:D doar stii ca am vorbit ieri:))

 • 333 8 Mar 2009, ora 18:10

  tot am zis sa nu iti las nici un comm.da nu ma pot abtine:)) m-ai enervat ieri.infine articolul e ft bun.si pana acum o saptamana cred k ma incadram si eu in unele puncte de acolo :D sau inca ma mai incadrez.dar incerc sa ma abitionez :D si sa nu ma mai critici!

  De la mine poti citi: 6 cai

 • 333 8 Mar 2009, ora 18:13

  app prin prietenii tai de aici.nu e nici unu in masura sa ma promoveze si pe mn? dak e si citeste careva acest comm si ma poate ajuta va rog contactatima pe blog sau lasati aici un mesaj.voi reveni:D

  De la mine poti citi: 6 cai

 • Stephen 8 Mar 2009, ora 18:26

  :o alti incepatori.
  Poi bine ca mi-ai zis Cristi, ca sa te pot bate mai mult la cap. :-:

  De la mine poti citi: Little Nicky

 • Grim_Cris 8 Mar 2009, ora 18:00

  @Stephen, nu te numeri printre cei care ma bat la cap. N-am mai vorbit cu tine despre blogging de vre-o saptamana cred. Nu esti printre aia enervanti care ma intreaba de fiecare chichita la platforma lor sa stii ;)

  @Sixx we’ll see ;))

 • Grim_Cris 8 Mar 2009, ora 18:20

  @333 .. promovarea nu se face asa. Nu EI vin la tine, ci TU trebuie sa te duci la ei. Mergi pe blogul lor, citesti, comentezi daca iti place si le propui un link exchange. Cam asa merge treaba. Daca astepti sa vina cineva la tine, poti astepta mult si bine ca tot degeaba e

 • Grim_Cris 8 Mar 2009, ora 18:31

  ;)) sa vad cu ce m-ai putea bate tu mai mult la cap :P

 • Cassy 9 Mar 2009, ora 18:35

  asta e bun pentru incepatori :) ca sa stie ei (incepatorii) de ce sa se fereasca :))

  De la mine poti citi: La multi ani mamico

 • Grim_Cris 9 Mar 2009, ora 21:56

  chestia e sa-si dea seama ca se afla in lista. Multi se cred in afara listei dar nu-si dau seama cata legatura are cu ei :)

 • Pingback: links :: Crusher's Blog
 • popescul 10 Mar 2009, ora 22:44

  se pare ca la regula 4 m-am cam incadrat si eu:D uuups,nasol!

  De la mine poti citi: EMO

 • Grim_Cris 10 Mar 2009, ora 23:05

  chiar foarte nasol … cred ca regula 4 e cea mai daunatoare … vezi cum faci, poate se schimba locurile ;)

 • popescul 15 Mar 2009, ora 14:15

  cu timpul n-o sa ma mai incadrez la niciuna…sper!:-? ::>

  De la mine poti citi: Shrek de Romania

 • Grim_Cris 15 Mar 2009, ora 14:27

  o sa-ti urmarim progresul :>

 • ines 25 Mar 2009, ora 18:29

  „vreo” se scrie tot timpul intr-un singur cuvant. Da’ probabil si asta tot de la oboseala a fost :D. In rest, foarte bune sfaturi.

  De la mine poti citi: Probele de foc dintr-o relaţie

 • Grim_Cris 25 Mar 2009, ora 20:53

  My bad … am corectat. Thanks!

 • vecinadeblog 25 Mar 2009, ora 22:48

  Daca oamenii ar respecta sfaturile astea nu am mai avea blogosfera in Romania :)
  Dar sunt si motive pt care sa DA: daca stii cum sa bloguiesti ai multe de castigat, nu numai bani.

  De la mine poti citi: Criza şi media socială

 • FinalDestiny 16 Apr 2009, ora 00:23

  bune sfaturi pt cei cu copy paste :)>-

 • Grim_Cris 16 Apr 2009, ora 11:08

  Oricum stiu ca nu le asculta nimeni. Le scriu mai mult degeaba but anyway :)

 • Inele de aur 19 Apr 2009, ora 18:54

  Primul sfat al tau „Fii frate ORIGINAL” – acum ar fi tare sa-ti copieze cineva chiar articolul asta. :))

  De la mine poti citi: Faberge – Set aur alb

 • Miss Tyaa 8 Mai 2009, ora 23:30

  Aaa . Cum imi pot inchide blogul ? :)) . Just kiddin` . Oricum nu se uita nici dracu` pe el . :d

 • Grim_Cris 9 Mai 2009, ora 13:37

  @Inele de aur … nu-l bat dac-o face? :))

  @Miss Tyaa … daca ti-ai pune adresa blogului in campul URL poate s-ar uita mai multi pe el. Pentru ca ar vedea despre ce e vorba :D

 • ZooMz0r 11 Iul 2009, ora 18:05

  :)) eu credeam ca se merita ff mult sa-ti faci blog, deoarece devii mai cunoscut dar na vad ca sunt si motive pt care sa NU iti faci :)) , multumim de articol :)
  .-= Ultimul articol al lui ZooMz0r – Catel o darama si o pune pe mamaie doggie style! =-.

  • Grim_Cris 12 Iul 2009, ora 00:23

   cu placere, ma bucur ca ti-a fost de ajutor!

 • The Hunter 19 Sep 2009, ora 13:57

  1. Ţi-ai propus să copiezi articole – chiar dacă scrii sursa să ştii că tot copiat se numeşte şi tot s-ar putea să ai probleme cu autorul. Fii frate ORIGINAL dacă eşti tare!
  câtă dreptate ai!:(
  .-= Ultimul articol al lui The Hunter – School starts! =-.

  • Grim_Cris 19 Sep 2009, ora 22:04

   in primul rand e regula de bun simt. apoi vine si partea cu drepturile de autor. dar ce sa le faci unora?

 • gaby 27 Sep 2010, ora 00:13

  foarte tare articolul…keep up the good work;)