My name is Twitter. #NewTwitter!

Zilele trecute, Cristian Voiculescu a lansat o întrebare pe Twitter. Voia să ştie ce preferăm noi, urmăritorii lui, #newtwitter, sau #oldtwitter?

Printre cei care au văzut întrebarea şi au răspuns m-am aflat şi eu. I-am zis că-mi place mai mult noul Twitter, deci îl prefer în mod special. M-a întrebat de ce, iar pentru că 140 de caractere nu sunt de ajuns pentru a scrie de ce-ţi place un lucru pe care-l foloseşti zilnic (şi care a ajuns pentru unii dintre noi ca un drog), i-am propus să scriem pe ale noastre bloguri fiecare ce-are de zis. Aşa m-am trezit eu (cu un titlu demn de James Bond) să scriu despre noul Twitter.

În primul rând îmi place design-ul. Am scăpat de acea interfaţă plictisitoare şi care începea să mi se pară greoaie. Acum avem ceva mai stilizat, mai flexibil, mai web 2.0. Navigarea se face mult mai uşor. Dacă dai click pe un username, câteva informaţii despre contul lui îţi apar în dreapta, în stânga rămânând timeline-ul.

Dacă dai click pe un tweet care conţine un link spre o imagine sau un filmuleţ, poţi vedea imaginea sau videoul respectiv fără a părăsi Twitter.com. Asta economiseşte timp. Totodată, dacă dai click pe un tweet care a primit ceva reply-uri, acestea îţi vor apărea tot acolo, în dreapta.

Practic, te poţi „mişca” pe noul Twitter fără să-ţi părăseşti timeline-ul. Iar dacă o faci, ai acolo sus o bară care-ţi permite să trimiţi update-uri indiferent de pagina pe care te afli.

Cu noul Twitter ajungi mai uşor la Mentions, la RT-uri, la liste, sau la căutări. Totodată, dacă vrei să vezi mai multe tweet-uri pe o pagină, nu mai e nevoie să dai click pe vechiul şi obositul „more”. E de ajuns să dai scroll până la sfârşitul paginii, iar celelalte tweet-uri se încarcă imediat.

Cam atât, pe scurt, despre noul Twitter. Asta-mi place, că de lucrurile care nu ne plac se va ocupa Cristian Voiculescu.

Apropo, vouă ce vă place (sau nu) în legătură cu noul Twitter?

Tags:

4 Comments

  1. A.Dragos 3 octombrie 2010
  2. Tanar jurnalist 3 octombrie 2010
  3. Pisi 3 octombrie 2010
    • Cristian Florea 4 octombrie 2010

Leave a Reply