N-am auzit eu bine, sau cineva a pronunţat cuvântul „provocare”?

Ador provocările. Este ocazia perfectă pentru a-mi depăşi limitele şi pentru a învăţa să trec peste momentele grele din viaţă.

Am acceptat provocarea de 30 de zile a celor de la Motivonti şi să nu vă gândiţi că am făcut asta doar pentru că este vorba despre sport. Într-adevăr, 35% din decizie am luat-o din cauză că iubesc sportul, dar restul doar datorită provocării.

Pe 2 mai începe isprava şi va dura 30 de zile. Poate să se înscrie oricine! Inclusiv tu, cel care citeşti acum. Ideea e să strângem cât mai mulţi oameni în jurul nostru, nu pentru binele meu, sau al celor de la Motivonti, ci pentru binele fiecăruia dintre voi.

Ce de făcut?

Simplu! Trebuie să-ţi iei angajamentul că începând de pe 2 mai, timp de 30 de zile, vei face mişcare. Şi ca să n-o bagi pe aia cu „n-am timp”, nu te obligă nimeni să faci un anumit antrenament. Ideea e să faci. Şi în fiecare zi, nu o zi da şi 29 nu!

Mai exact, ne-am hotărât să facem flotări şi abdomene şi, din când în când, să mai ieşim şi la câte-o alergare. La sfârşitul celor 30 de zile, vrem ca toţi curajoşii să poată fi în stare să alerge 5km fără oprire, să poată face 200 de abdomene în 5 serii şi 150 de flotări, tot în 5 serii.

Crezi că n-o să poţi? Încearcă măcar!

inspirational quoteÎţi dai seama că n-o să stea nimeni cu ochii pe tine ca să vadă dacă reuşeşti la sfârşit să faci ce ne-am propus, dar ideea e ca tu să-ţi depăşeşti limitele şi, totodată, să devii mai sănătos şi să dai burta aia jos. Poate n-o să ajungi într-o lună la acea limită impusă de noi, dar şi la jumătate dacă ajungi, tot e bine, ştiind că ai dat tot ce-ai putut.

Un calcul rapid spune că n-ar trebui ca toată isprava asta să-ţi ia mai mult de 2-3 ore pe săptămână. Adică exact jumătate din timpul pe care-l petreci tu pe Facebook într-o zi.

Eu ştiu că toţi putem face asta. Totul ţine de voinţă, nu de timp.

Mai jos este un formular pe care te rog să-l completezi dacă doreşti să ni te alături (nu obligăm pe nimeni, dar totul va deveni mai interesant aşa). Vrem să-ţi trimitem update-uri în legătură cu stadiul proiectului şi al antrenamentelor. Promitem ca la sfârşitul isprăvii să ştergem adresa ta de email şi să nu mai primeşti nimic de la noi. Totodată, te întrebăm şi din ce oraş eşti, că poate facem câte-o gaşcă mai mare prin mai multe oraşe din ţară. Ştii şi tu că alergatul e mai frumos când îl practică mai mulţi, nu?

Eu te voi ţine la curent cu ceea ce reuşesc să fac. O dată pe săptămână voi scrie un articol în care să-ţi spun cum m-am mişcat şi ce am realizat. Iar tu poţi să te lauzi la rândul tău cu ce-ai reuşit să faci şi să ne urmărim evoluţia unul altuia.

Ce zici? Te bagi?

8 Comments

 1. Marinica Andrei 24 aprilie 2012
  • Cristian Florea 24 aprilie 2012
 2. Noni 26 aprilie 2012
  • Cristian Florea 26 aprilie 2012
 3. Räissa 28 aprilie 2012
  • Cristian Florea 28 aprilie 2012
 4. Catalin 1 mai 2012
  • Cristian Florea 1 mai 2012

Leave a Reply