„…Ne-au scos morţii din morminte, Ne-au distrus Biserici Sfinte/ Şi apoi ne-au dat pe noi, Cu un secol inapoi”

Cam aşa sună crezul site-ului care mă face pe mine să mă umplu de mândrie când mă gândesc la oraşul în care am crescut.

Focşaniul Vechi
este, din punctul meu de vedere, cea mai îndrăzneaţă şi necesară mişcare întâmplată în oraşul Focşani.

În timp ce alţii îngroapă vechile fotografii, sau le aruncă prin vreun sertar datorită simplului fapt că nu mai au ce să facă cu ele, la noi acestea se caută până şi-n cele mai întunecate colţuri. Noi colecţionăm oraşul vechi. Şi dacă nu mai putem păstra clădirile şi oamenii de atunci, măcar cu pozele să ne mai clătim ochii.

Un tur prin anii 1900 se face cu doar câteva click-uri şi poate eu, tu, sau prietenul tău cel mai bun nu simţim mare lucru atunci când vedem bulevardele sau magazinele de atunci, dar dacă arătăm aceste imagini părinţilor sau bunicilor noştri, s-ar putea ca acele poze alb negru să prindă şi puţină culoare.

Ei sigur vor şti să ne povestească despre Focşaniul vechi într-o maniera fascinantă. Ei sgur vor putea da viaţă acelor fotografii si ne vor putea purta în trecut, când totul era mai frumos şi, poate, mai simplu.

Vă invit să vizitaţi site-ul focsaniulvechi.ro chiar dacă nu sunteţi din Focşani şi, dacă vă place, să imprumutaţi ideea şi pentru oraşele voastre. E foarte important să ştim să ne păstrăm istoria, că fără ea n-am fi ajuns aici.

Totodată, dacă sunteţi din Focşani şi cunoaşteţi persoane care ar mai putea avea fotografii sau felicitări vechi, trimiteţi un mail la unusorin@yahoo.com şi ajutaţi site-ul să dezvolte.

Liceul de fete - Focsani

Acum aştept păreri, dacă se poate. Şi promisiuni cum că o să împrumutaţi ideea şi în celelalte oraşe.

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • Neydamn 17 Ian 2012, ora 17:13

  Cristi ia arunca o privire si aici, mandrie olteneasca cu prazu in gura zambind si mestecand :)))
  http://www.craiovaveche.ro

  • Florea Cristian 17 Ian 2012, ora 17:22

   Voi, la Craiova, aveţi tot e vă trebuie, mă, când vine vorba de online, începând cu Craiova Forum şi terminând cu Craiova Veche. Plecăciuni, ce să zic?

 • Petru 17 Ian 2012, ora 17:57

  „E foarte important să ştim să ne păstrăm istoria, că fără ea n-am fi ajuns aici.” foarte bine zis

 • Alexandra Catalina 17 Ian 2012, ora 18:16

  Interesanta ideaa si frumos site :D „Liceul de fete” :D Ma bucur ca ai ales sa pui imaginea asta in post :D :>

  • Florea Cristian 17 Ian 2012, ora 18:33

   Nu degeaba sunt cuzist. :D E bine să încercăm să promovăm cât mai mult site-ul ăsta.

 • Costy 1982 18 Ian 2012, ora 09:11

  Am rasfoit si eu putin site-ul si mi-a placut ce am vazut, sunt bucuros ca cineva a venit cu initiativa si pozele cu vechiul Focsani.

 • Calivita 18 Ian 2012, ora 18:26

  foarte buna ideea! sti ce mi-a placut cel mai mult!? afirmatia :”…în trecut, când totul era mai frumos şi, poate, mai simplu.” Oare de ce trebuie ca totul sa fie atat de complicat acum!?…noi toti am ales asa!?

 • Andrei 19 Ian 2012, ora 16:16

  „Cam aşa sună crezul site-ului care mă face pe mine să mă umplu de mândrie când mă gândesc la oraşul în care am crescut.”
  Cu ce anume te mandresti?… Ca dintr-o anumita sansa te-ai nascut undeva anume? Mandria o ai pe ceva ce tu ai realizat prin proprile forte nu prin simpla sansa… Nu poti sa fii mandru ca ai castigat la pacanele.

  • Florea Cristian 19 Ian 2012, ora 17:17

   Poti sa fii mandru ca orasul tau iese cu ceva in fata, in comparatie cu alte orase. Poti sa fii mandru ca se investeste ceva in orasul tau, chiar daca e vorba de zona online si chiar daca nu e realizat de tine.

   • Andrei 19 Ian 2012, ora 18:17

    Nu pot sa fiu mandru de ceva ce n-am facut. Care a fost contributia mea la faptul ca altcineva care probabil nici macar nu ma cunoaste a facut ceva bun? Nu pot sa fiu mandru pentru ca „se” investeste, pentru ca nu eu sunt cel care investeste!

   • Florea Cristian 19 Ian 2012, ora 23:31

    Nu stiu daca esti microbist sau nu, dar atunci cand castiga o echipa pe care o simpatizezi, zici ca esti mandru de ea, nu? Cu toate ca tu n-ai contribuit cu nimic la victoria ei.

    Asa-i si aici. Eu n-am facut absolut nimic, dar sunt mandru sa spun ca orasul Focsani e printre putinele care are un astfel de site. Daca ies in lume si spun ca sunt din Focsani, site-ul asta ar putea fi un motiv pentru care sa laud orasul.

 • Andrei 20 Ian 2012, ora 15:15

  In cazul unei echipe de fotbal esti mandru de decizia pe care ai facut-o, de a fi suporterul acelei echipe. Nu poti fi mandru de ceva fara sa ai o anumita contributie. Poti sa respecti oamenii care au facut acel site, pe care de altfel si eu il gasesc extrem de interesant, dar nu poti fi mandru de o coincidenta.