Noi reciclăm sau doar aşa trebuie să pară?

România, de ceva timp este mândră membră a Uniunii Europene. Teoretic, asta ar înseamna schimbări drastice atât în comportamentul nostru cât şi în cel al statului. Asta duce la străzi curate, oameni zâmbitori şi interes pentru reciclare.

Ei bine, străzile curate poate sunt, dar dimineaţa după măturare. Oameni zâmbitori, poate cei care ies de la un spectacol de comedie, iar la faza cu reciclarea, interes este, dar un simplu interes de suprafaţă.

În timp ce noi aruncăm gunoaiele separat, în cele 3 ghene galbene verzi şi albastre, pentru plastic, sticlă, respectiv hârtie, autorităţile fac în aşa fel încât totul să fie o mască a ceea ce înseamnă pentru noi Uniunea Europeană.

În Focşani au montat de mult ghenele tricolore, dar nu ştiu de ce am eu un feeling cum că nimeni nu le foloseşte. Sau, foarte rar. În sensul că una din aia se umple o dată pe săptămână, nu zilnic. Iar la plastic mai găseşti şi coji de banane, cotoare de măr sau sâmburi de caise. Mă rog, ideea articolului nu vrea să reflecte comportamentul prost şi mentalitatea stupidă a românului, am timp pentru asta altădată.

Astăzi, în timp ce veneam de la antrenament, am trecut pe lângă o maşină de gunoi care avea grijă ca aceste ghene să rămână mereu seci, primitoare şi doritoare de nou. Adică ei goleau chestiile alea din dorinţa de a putea face loc pentru alte gunoaie.

Bine, bine, o să spuneţi, şi ce-i rău în asta? Teoretic nimic nu e rău în asta. Dar când vezi că ei aruncă gunoaiele din TOATE cele trei ghene în aceeaşi maşină de gunoi, la un loc cu toate celelalte, nu ai impresia că ceva nu este în regulă?

Noi de ce mai sortăm gunoaiele dacă ele sunt amestecate cu toate celelalte? Să nu-mi spună mie cineva că din maşina aia stau ei să aleagă hartia, sticla şi plasticul că nu-l cred.

Deci, hai să ne prefacem că întocmim un bine pentru înflorirea tării şi pentru Uniunea Europeană. Dar ţineţi minte, doar NE PREFACEM!

8 Comments

 1. Alle 24 iulie 2009
  • Cristian Florea 24 iulie 2009
 2. Turcik 24 iulie 2009
  • Cristian Florea 24 iulie 2009
 3. Raluca 24 iulie 2009
 4. magazin virtual 24 iulie 2009
 5. SeAcRoNnN 26 iulie 2009
  • Cristian Florea 26 iulie 2009

Leave a Reply