Normal ca obosesc

Ori mi se pare mie, ori chiar mi se intampla, ori sunt putin rau, ori asta este adevarul. In ultima vreme am facut cunostinta cu foarte multe persoane (sau mai degraba ele au aflat ca fac atletism).

Culmea este ca toate aceste vietati imi pun aceeasi intrebare cand afla mirate ca sunt printre putinii atleti din Focsani si ca imi place. De fiecare data cand cineva afla ca alerg zilnic imi baga o privire mirata, apoi incep sa afiseze intrebarile (pe care, mai nou, incep sa nu le mai inteleg):

Cate ture alergi?” – Raspunsul meu este acelasi de fiecare data si nedumerirea lor la fel: „Nu mai stau sa numar turele, zic, masor in minute. In jur de 40-50”.

Si nu obosesti?” – Banalitate suprema. Normal ca obosesc bai, ca doar alerg 40 de minute nu stau degeaba. Si ALERG, nu MERG.

Mie mi se pare o prostie. O intrebare atat de retorica incat simt ca mintea mea vrea sa dea raspunsul cu pumnul, nu cu vorba. Dar de fiecare data se pare ca ma stapanesc si raspund calm: „Obosesc, normal ca obosesc, dar nu atat de tare. Si imi pot continua si restul antrenamentului dupa”.

Pentru cei care nu stiau, un antrenament nu consta numai in alergare si apoi plecare acasa. Antrenamentul este destul de complex si nu stiu daca l-ar putea intelege oricine (mai ales daca nu stiti cu ce se mananca sportul).

Vreau sa ma adresez tuturor persoanelor care nu prea au avut tangenta cu sportul in toata viata lor. Orice om care alearga oboseste. Ca alearga 5 minute, ca alearga 50, tot oboseste. Chestia este ca un atlet cu destui kilometri in picioare si destule inhalari in plamani, nu oboseste atat de mult cat un copil care altceva in afara de PC, tigari si plimbat nu mai stie. Mai pe limba voastra, NU-i mai intrebati pe cei care alearga daca obosesc sau nu, pentru ca e o chestie atat de logica incat nu-ti trebuie nici macar scoala generala ca sa-ti dai seama. Plus ca daca este unul asaltat de aceasta intrebare dar nu atat de calm ca mine, s-ar putea sa va treziti cu un pumn de atlet obosit in fata.

Ganditi inainte sa spuneti ceva si veti vedea ca e mai bine :)

10 Comments

 1. Simona 17 noiembrie 2008
 2. Cristian Florea 17 noiembrie 2008
 3. CarmenPunkGirl 17 noiembrie 2008
 4. Cristian Florea 17 noiembrie 2008
 5. Lilly 19 noiembrie 2008
 6. Alex 21 martie 2009
 7. Cristian Florea 22 martie 2009
 8. Catalin 10 mai 2009
 9. mosho 27 iunie 2010
  • Cristian Florea 27 iunie 2010

Leave a Reply