Noutăți de la Instagram: Music in Stories, Video Chat, New Explore Tab și altele

În ultima vreme Instagram s-a apucat serios de făcut modificări în aplicație. Unele au fost făcute pentru a ușura utilizarea platformei, altele sunt funcții total noi, ca să păstreze interesul în platformă. Ce-i drept, când ajungi la un miliard de utilizatori activi lunar, trebuie să ai grijă să-i mulțumești pe cât mai mulți dintre ei.

Dar hai să trecem la noutăți:

1. IGTV – probabil ai văzut deja funcția și poate ai și citit câte ceva despre ea. Dar dacă nu, o să vezi aici, pe scurt, despre ce e vorba.

IGTV este o nouă funcție lansată de Instagram pentru a încerca să ia o parte din felia YouTube-ului. Practic, pe IGTV ai canalul tău propriu de conținut video. Poți încărca acolo clipuri video de până la o oră, cu mențiunea că trebuie să fie făcute în format vertical (așa cum sunt story-urile).

Practic, din câte îmi dau eu seama, IGTV se vrea a fi un loc în care poți purta discuții mai lungi cu comunitatea ta, iar acele discuții să rămână salvate pentru totdeauna, nu să dispară după 24 de ore, așa cum e în cazul Story-urilor.

IGTV este disponibil atât ca funcție nouă în aplicația Instagram (vei vedea un buton nou în colțul din dreapta-sus), cât și ca aplicație mobilă în sine (o găsești atât în App Store, cât și în Google Play).

Detalii sunt aici.

IGTV

2. Music in Stories – posibilitatea de a pune fundal muzical în Story-uri, folosindu-te de o bază de date de piese de la Instagram. Noua funcție ar trebui să apară ca Sticker, iar momentan este disponibilă doar pentru device-urile Apple. Instagram Music Romania este disponibil începând cu 5 septembrie 2019. Detalii găsești aici.

music in stories

Cu ocazia asta am aflat și că peste 400 de milioane de utilizatori folosesc Insta Stories zilnic. Mai multe detalii găsești aici.

3. Video Chat – posibilitatea de a discuta cu prietenii tăi prin intermediul unui apel video. E, dacă vrei, un fel de Face Time în Instagram. Apelurile se fac din pagina de Direct Messages de la Instagram și pot vorbi simultan maxim 4 persoane. Detalii sunt aici.

video chat instagram

4. Topics in Explore Tab – Eu sunt unul dintre aceia care folosește foarte des Explore Tab-ul (acea pagină care apare când dai click pe butonul în formă de lupă de la Instagram). Așa găsesc conținut nou și oameni noi de urmărit. Zilele trecute, Instagram a modificat felul în care arată acest Explore tab, împărțindu-l în categorii.

În funcție de interesele tale, în partea de sus a paginii vor apărea câteva categorii pe care Instagram le consideră interesante pentru tine. Iar dacă e vreo categorie care nu ți se pare potrivită pentru preferințele tale, e de-ajuns să ții apăsat pe ea și-ți va apărea opțiunea de a o ascunde. :D

instagram - new explore tab

Vrei să primești în fiecare săptămână un e-mail cu noutățile din social media? Abonează-te la newsletter dând click aici.

9 Comments

  1. anonim 1 august 2019
  2. Karina 25 ianuarie 2020
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2020
      • Denisa 21 1 27 martie 2020
  3. the_dead_ one_ok 28 februarie 2020

Leave a Reply