Nu, bătaia nu e ruptă din rai

Mi-am propus ca din când în când, când merg cu metroul, să nu mai ţin căştile în urechi, ca să mai aud ce se mai întâmplă în jur. Nu cu vreun motiv anume, ci aşa, pur şi simplu.

Ieri a fost una dintre aceste zile şi am auzit, fără să vreau, o discuţie în care o mamă îi explica alteia de ce e bine să-ţi baţi copilul.

– Eu am mâncat bătaie şi la 20 de ani şi tot o respect pe mama. Cum să nu-ţi baţi copilul? E un comportament normal. Eu îi spuneam mamei că fug de-acasă când mă bătea şi tot n-am fugit. Am luat bătaie şi la şcoală, de la profesori. Nu înţeleg de ce acum au apărut tot felul de specialişti care spun că nu e bine să-ţi baţi copilul. Noi am crescut şi aşa.

În tot timpul ăsta, lângă ea, era fetiţa ei de vreo 5 anişori:

– Mami, coborâm la Izvor?

Mama, bineînţeles, era prea ocupată să-i explice tipei ăleia la telefon cum e cu bătaia şi a preferat s-o ignore pe fetiţă.

– Mami, coborâm la Izvor?

Din nou, aceeaşi nepăsare. În acel moment, fetiţa a început să vorbească singură, să numere, să citească numerele de pe ecranul ăla din metrou care spune cu ce RATB-uri ai legătură dacă cobori la staţia aia, să se mute de pe un scaun pe altul sau să-şi aranjeze părul uitându-se în geamul uşii de la metrou. Practic, o ignora pe mamă aşa cum şi mama o ignora pe ea.

Mi s-a părut o imagine atât de tristă, încât abia m-am abţinut să nu-i spun mamei să-l lase dracului de telefon şi să-şi mai bage în seamă şi fetiţa, că doar de-aia a făcut-o, ca s-o educe şi să-i acorde atenţie.

M-a enervat rău întâmplarea asta, deşi eu nu prea mă enervez de felul meu şi deşi nu m-a afectat în niciun fel nepăsarea femeii. Unii chiar nu merită să fie părinţi, iar până nu trecem peste ideea de „bătaia e ruptă din rai”, nu putem avea pretenţii prea mari în ceea ce priveşte evoluţia noastră, ca popor.

parinti buni

Şi aproape că prefer să nu mai renunţ la căşti de-acum în colo.

sursă foto

Tags:

10 Comments

 1. Raluca 13 iunie 2013
  • Cristian Florea 13 iunie 2013
 2. Robciuc Ioan 13 iunie 2013
  • Cristian Florea 13 iunie 2013
   • Moldov Enescu 13 iunie 2013
   • Cristian Florea 16 iunie 2013
 3. Carmen 23 iunie 2013
  • Cristian Florea 24 iunie 2013
 4. Bogdan 10 noiembrie 2013
  • Cristian Florea 11 noiembrie 2013

Leave a Reply