Nu contează cât de notoriu eşti când organizezi un blogmeet local

Primul blogmeet din VranceaSunt fericitul organizator al primului blogmeet din Focşani. Ideea organizării acelei întâlniri mi-a venit mai mult împinsă de cei din alte judeţe. Mi se părea că toţi se întâlnesc, că toţi bloggerii se bucură de beri offline alături de oameni ca şi ei, că toţi, absolut toţi, sunt în stare să organizeze ceva, dar că în Vrancea nu se întâmplă nimic.

Nu mi-a luat mult să-mi spun: „Gata, origanizez eu întâlnirea din Vrancea. Orice-ar fi!”. Mai mult mi-a luat să-mi dau eu seama că întâlnirea aia chiar se întâmplă şi că am reuşit să strâng la iniţiativa mea 17 oameni pasionaţi de online.

Am fost tare mândru de realizarea mea, deşi mi-am dat seama mai târziu că nu e cine ştie ce să organizezi un blogmeet local. La început, într-adevăr, poate a fost mai greu, pentru că nu aveam niciun fel de cunoştinţe despre niciun blogger din Vrancea şi pentru că nu ne mai întâlnisem niciodată, lucru care pe unii îi facea să fie puţin reticenţi.

Acum, organizarea unui blogmeet este extrem de uşoară. Trebuie doar să propui, că oamenii sunt dornici de a se întâlni. Nu trebuie să aştepţi tu invitaţia şi nu trebuie să-ţi fie teamă că nu vei putea duce stresul (care nici măcar nu există) organizării unei astfel de întâlniri. În plus, dacă vei simţi că nu te descurci, poţi cere oricând ajutorul. Sunt sigur că nu se va supăra nimeni dacă-l vei ruga să te ajute.

Şi nu, organizarea unei întâlniri locale nu ţine de influenţă, sau de cât de cunoscut eşti (nu ştiu dacă auzise vreun blogger vrâncean de mine atunci când le-am trimis un mail şi i-am invitat). Ţine mai de grabă de cât de mult îţi doreşti tu să se întâmple. Dacă vrei să ne întâlnim, dar aştepţi să propună altul, s-ar putea ca întâlnirea să rămână la stadiul de aşteptare.

Încearcă să faci ceva pentru blogosfera ta locală. Încearcă să propui o întâlnire dacă asta vrei şi încetează să mai arunci în stânga şi-n dreapta cu vorbe gen „la mine în oraş nu se întâmplă nimic”. Dacă vezi că nu ia nimeni iniţiativă, de ce nu eşti tu ăla care vine cu o propunere?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • VirtualKid 8 Sep 2011, ora 11:19

  Sa inteleg ca ne vedem sambata, la Galati?

  • Pato Basil 8 Sep 2011, ora 11:31

   Usor de zis… tu ai experienta deja, dar ai dreptate ar trebui ca fiecare dintre noi sa ia intiativa.

   • Florea Cristian 8 Sep 2011, ora 13:37

    Crezi ca atunci cand am facut asta pentru prima data aveam experienta? Daca nu incerci, n-ai cum sa te experimentezi

   • Nebunia 8 Sep 2011, ora 16:36

    NU cred ca ai nevoie de experienta, ci de vointa :D si rabdare, multa rabdare…

  • Florea Cristian 8 Sep 2011, ora 13:35

   Da :D trebuie sa recuperam ce-am pierdut la blogmeetul din Focsani

 • PATRICKdan 8 Sep 2011, ora 14:19

  bine zis, conteaza sa vrei asta ! dar, nu cred, ca un eventual numar de participanti e legat de eforturile mai mari sau mai mici ale organizatorului. intotdeauna, unii se vor scuza, spunand ca au altceva de facut mai important. de aceea, nu trebuie privit ca un esec, acest fapt. ai vazut, am patit si noi in destule situatii, ceva similar ;)
  stii, iti marturiseam ca m-ar bucura, pentru exercitiul fiecaruia, sa organizeze si altii, un blogmeet. conteaza mult aceasta, in implicarea lor la activitatea blogosferei locale. arata seriozitatea, devotamentul pentru grup si disponibilitatea de implicare neconditionata in alte proiecte.

  • Florea Cristian 9 Sep 2011, ora 12:18

   Si pe mine m-ar bucura sa ia toti initiativa, pe rand, dar chestia asta nu depinde de mine, sau de tine, ci de ei :D

 • Pavel 9 Sep 2011, ora 13:09

  Apăi, eu după un prim #HaiLaFotbal cu vreo 30 de înscrişi ca fotbalişti şi alţi zeci de suporteri în tribune? Eram foarte fericit, numa’ că uşor da sigur, evenimentul a murit. :)

 • PanTeraS 9 Sep 2011, ora 16:27

  Daca as sta intr-un oras ar fi o idee, dar avand in vedere ca in satul meu sunt singurul care scrie pe un blog, nu ar fi nici un blogmeet.

  Si mai este un prieten care are blog, si cu el stau in fiecare seara, deci… nu o sa fie prea multe blogmeet-uri la care sa particip in viitorul apropiat, mai ales ca nu mai stiu nici un blogger din Roman.

  • Florea Cristian 10 Sep 2011, ora 07:42

   Dar nu trebuie sa stii bloggeri din Roman. Nu poti pur si simplu sa cauti unul si sa vorbesti de-un blogmeet? Nu e chiar atat de greu