Nu contează cât de notoriu eşti când organizezi un blogmeet local

Primul blogmeet din VranceaSunt fericitul organizator al primului blogmeet din Focşani. Ideea organizării acelei întâlniri mi-a venit mai mult împinsă de cei din alte judeţe. Mi se părea că toţi se întâlnesc, că toţi bloggerii se bucură de beri offline alături de oameni ca şi ei, că toţi, absolut toţi, sunt în stare să organizeze ceva, dar că în Vrancea nu se întâmplă nimic.

Nu mi-a luat mult să-mi spun: „Gata, origanizez eu întâlnirea din Vrancea. Orice-ar fi!”. Mai mult mi-a luat să-mi dau eu seama că întâlnirea aia chiar se întâmplă şi că am reuşit să strâng la iniţiativa mea 17 oameni pasionaţi de online.

Am fost tare mândru de realizarea mea, deşi mi-am dat seama mai târziu că nu e cine ştie ce să organizezi un blogmeet local. La început, într-adevăr, poate a fost mai greu, pentru că nu aveam niciun fel de cunoştinţe despre niciun blogger din Vrancea şi pentru că nu ne mai întâlnisem niciodată, lucru care pe unii îi facea să fie puţin reticenţi.

Acum, organizarea unui blogmeet este extrem de uşoară. Trebuie doar să propui, că oamenii sunt dornici de a se întâlni. Nu trebuie să aştepţi tu invitaţia şi nu trebuie să-ţi fie teamă că nu vei putea duce stresul (care nici măcar nu există) organizării unei astfel de întâlniri. În plus, dacă vei simţi că nu te descurci, poţi cere oricând ajutorul. Sunt sigur că nu se va supăra nimeni dacă-l vei ruga să te ajute.

Şi nu, organizarea unei întâlniri locale nu ţine de influenţă, sau de cât de cunoscut eşti (nu ştiu dacă auzise vreun blogger vrâncean de mine atunci când le-am trimis un mail şi i-am invitat). Ţine mai de grabă de cât de mult îţi doreşti tu să se întâmple. Dacă vrei să ne întâlnim, dar aştepţi să propună altul, s-ar putea ca întâlnirea să rămână la stadiul de aşteptare.

Încearcă să faci ceva pentru blogosfera ta locală. Încearcă să propui o întâlnire dacă asta vrei şi încetează să mai arunci în stânga şi-n dreapta cu vorbe gen „la mine în oraş nu se întâmplă nimic”. Dacă vezi că nu ia nimeni iniţiativă, de ce nu eşti tu ăla care vine cu o propunere?

11 Comments

 1. VirtualKid 8 septembrie 2011
  • Pato Basil 8 septembrie 2011
   • Cristian Florea 8 septembrie 2011
   • Nebunia 8 septembrie 2011
  • Cristian Florea 8 septembrie 2011
 2. PATRICKdan 8 septembrie 2011
  • Cristian Florea 9 septembrie 2011
 3. Pavel 9 septembrie 2011
  • Cristian Florea 10 septembrie 2011
 4. PanTeraS 9 septembrie 2011
  • Cristian Florea 10 septembrie 2011

Leave a Reply