Nu, eu nu-ţi iau dreptul la opinie

Am văzut că nu-s singurul care face mişto şi se ceartă cu acei comentatori veniţi special pentru niţică promovare de keyword.

Pe mine mă uimea îngrozitor cum de unii se pot numi Adidaşi Originali, sau Odorizant Automat. Mă întrebam cum de au putut trăi toată viaţa cu numele ăsta. Originalu’ mai e cum mai e, dar dacă-ţi zice unu: „Adidas, puţi!”, deja sună de două ori mai rău decât: „Bă, mai spală-te!”.

Mi-am amintit că un comentator m-a acuzat într-o zi că-i fur dreptul la opinie. Cum să-i fur aşa ceva? Mie nu-mi place să fur şi nu prea am făcut-o. Cel mult, îi fur dreptul asupra căsuţei „Website” din cadrul formularului de comentarii. Da, dar pe asta o fac pentru că nu este el în stare să comenteze ceva ca lumea.

Dacă vii la mine cu o exclamaţie de 5 cuvinte asupra articolului, deşi apreciez faptul că ai citit o parte din articol, n-am cum să-ţi accept comentariul cu tot cu link. Dacă, să zicem, scrii 10 rânduri într-un comentariu în care îţi spui punctul de vedere şi-l argumentezi, apoi te chinui să verifici comentariul de greşeli şi tot aşa, s-ar putea să treci de mine. Te voi lăsa în pace, chiar dacă maică-ta te strigă Adidas.

Ca să continui ce-a început @aiurea, dragilor, nu ştiu unde-aţi citit voi că dacă sunt înscris pe dofollow.ro am semnat cum că permit comentarii cu keyword în loc de nume. Atât timp cât blogul îmi aparţine, accept ce comentarii îmi vrea scăfârlia, fie că vă convine, fie că nu. Iar dacă m-am înscris într-un loc în care îmi este impus acest lucru, pot foarte uşor să renunţ la serviciile lor, că nu mă deranjează.

Gândiţi de două ori înainte să spuneţi prostii, că poate le mai şlefuiţi puţin.

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Stefan Murgeanu 4 Aug 2010, ora 10:21

  imi aduc aminte ca la inceput, noob fiind prin online, ma semnam si eu cu „Concediaza-ti seful!”, dar dupa aceea, la sfatul unora mai vechi (eCostin si altii) am decis sa folosesc totusi Stefan Murgeanu si a meritat :)

  asa e cand esti la inceput: inveti de la toti ;)

 • Zoly 4 Aug 2010, ora 10:18

  Ar fi interesant pentru un experimet…sa scoatem casuta cu „website” de la comentarii si sa vedem daca mai comenteaza cineva ceva.

 • articole copii 4 Aug 2010, ora 11:35

  Stii, chiar ai dreptate. Promovatorii de situri daca tot vor ceva ar trebui sa citeasca tot sau sa „isi ia catrafusele si sa plece”. Ce este un blog doar cu comentarii de numic? Daca comenteaza cineva sa comenteze la subiect, deci iti dau toata dreptatea. Stiu ca nu-ti place sa ai comentarii care doar promoveaza alte situri.

  • Zoly 4 Aug 2010, ora 12:07

   Preferi sa nu ai comentarii sau sa ai comentarii 100% la subiect?
   Sunt multi care comenteaza zeci de bloguri intr-o singura ora…tocmai pentru promovare. Crezi ca va citi toate articolele de la cap la cap?

   Sincer nici eu nu sunt de acord cu asta dar trebuie sa te adabtezi…

 • andrei 4 Aug 2010, ora 18:33

  Salut. Explică într-un articol sau într-o pagină care sunt termenii şi condiţiile de utilizare, ce se acceptă şi ce nu, apoi treci la curăţenie. Sau adaugă atributul nofollow la comentarii şi elimini din start profitorii.

 • Mitza 4 Aug 2010, ora 18:48

  Cel mai ok e sa le schimbi adresa websiteului sa vezi atunci daca iti mai lasa comentarii… daca le stergi sigur o sa mai incerce, dar daca le areti, ca la caini, ca nu accepti asa ceva nu o sa mai faca :))

 • Florin 4 Aug 2010, ora 18:49

  nu inteleg de ce a trebuit sa scrii un articol pentru toata problema asta. E de la sinte inteles ca e normal sa urasti si sa stergi SPAM-ul de pe blog :D

 • Serginho 4 Aug 2010, ora 23:48

  Filme Online – e cel mai des vazut, dar nu e de fiecare data acceasi persoana… iti dai seama dupa link. :))

 • Alter Ego Blog 5 Aug 2010, ora 09:22

  Eu am fost injurat de mai marii blogosferei ca semnez cu numele blogului si nu cu numele din viata de zi cu zi… insa eu consider ca promovez doar o mica parte din ceea ce reprezint, asadar a semna cu numele blogului este mult mai semnificativ… cat priveste din punctul de vedere a semanticii Google, Alter Ego Blog nu prea inseamna nimic si numarul de cautari este nesemnificativ.

 • runn3r 5 Aug 2010, ora 09:37

  Atata timp cat ii publici comentariul, n-are de ce sa spuna ca-i iei dreptul la opinie :)) . Tu doar ii scoti link-ul, nu-i alterezi continutul comentariului.

  P.S. : Ultima remarca e tata lor :> !

 • Sorin 6 Aug 2010, ora 08:51

  oricum cel mai mult ma distreaza comentariile gen: „da, interesant :D ” =))
  sunt cele mai tari… la un astfel de cometariu, dar si cele scrise de persoane care nu sunt in stare sa articuleze 2 cuvinte am sters link-ul initial, dar mai apoi le-am trimis direct in Spam pentru ca oamenii astia asta fac, SPAM…

 • bucur 9 Aug 2010, ora 11:33

  Foarte bine si foarte direct spus.Ai un vot in concurs.

 • Lucianna 9 Feb 2013, ora 02:29

  Eu am ajuns la articolul asta mai greu, ca-s batrana.
  Sper ca intre timp ai capatat obiceiul de a baga comentariile gen „Parfumuri misteaux” la spam. Eu asa fac. Am mult mai putini comentatori fata de tine, dar zic asa: din moment ce numai TU investesti in blogul TAU, esti SINGURUL care poate face reclama pe el. Ca „Mh, fain” și ”Ai dreptate” nu e chiar opinie, daca ma intelegi.

  • Cristian Florea 10 Feb 2013, ora 15:07

   Cred că e o discuţie extrem de lungă pe tema asta şi fiecare, până la urmă, face cum doreşte pe blogul său. Eu nu bag întotdeauna în spam comentariile cu keywords în loc de nume, dar de multe ori fac ata. Oricum, văd că a scăzut considerabil numărul de comentarii de acest gen.