Nu există cel mai bun telefon sau cel mai bun sistem de operare

Mi se întâmplă să fiu întrebat ce-aş alege dintre ultimul iPhone şi ultimul telefon de la Samsung şi de ce. De cele mai multe ori răspund că aş alege iPhone-ul, dar nu sunt în măsură să spun dacă e mai bun decât Samsungul sau nu. Aş alege iPhone-ul pentru că m-am obişnuit cu el şi pentru că-mi place.

Am avut o perioadă în care eram un Android fan şi în care ziceam că n-am să trec pe iOS niciodată. Dar ghici ce? M-am jucat 3 zile cu un iPhone şi n-am mai avut nevoie de alt sistem de operare pentru telefon. Atunci am înţeles că nu există cel mai bun telefon sau cel mai bun sistem de operare, ci telefonul sau sistemul de operare care ţi se potriveşte ţie cel mai bine. Momentan, mă înţeleg tare bine cu iOS-ul, dar nu-mi permit să spun că n-am să mai folosesc niciodată Android sau că n-am să am niciodată un telefon cu Windows Phone, că ar putea oricând să apară ceva care să mi se potrivească mai bine decât o s-o facă iOS-ul.

Discutam ieri cu Dragoş despre laptopuri şi am ajuns la aceeaşi concluzie. El zicea că vrea un MacBook pentru că-l ajută la partea de editare foto, eu ziceam că rămân fidel Windowsului pentru că momentan nu văd de ce l-aş schimba. N-aş putea spune că Windows e mai bun decât Mac OS X sau invers, pentru că fiecare sistem de operare e bun sau nu în funcţie de motivul pentru care îl foloseşti.

De-ar înţelege toată lumea ce-am scris eu aici, nu cred că ar mai fi certuri şi comparaţii între iubitorii de iOS şi cei de Android. #zicnuma

ios vs android

sursa foto

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Jim 23 Oct 2013, ora 16:18

  let the flame war begin!

 • Bogdan 23 Oct 2013, ora 16:49

  I-ai uitat pe fanii WP…și lor le place să se bată :-))

 • Alex N. 23 Oct 2013, ora 20:22

  Corect! Si eu am trecut de la Android la iOS snu as putea sa spun ca nu o sa mai folosesc niciodata Android. Nu am spus cand am facut trecerea pentru ca nu dupa mult timp mi-am luat o tableta cu Android.
  Mi se pare o idiotenie discutia asta cu cel mai bun sistem de operare/cel mai bun telefon.

 • Yamasha 23 Oct 2013, ora 23:13

  cel mai bun este ala cu care esti obisnuit… simplu!

  • Cristian Florea 24 Oct 2013, ora 16:46

   Eu eram obişnuit cu Android când am trecut pe iOS. Deci nu se aplică mereu. :))

 • rivi 24 Oct 2013, ora 10:19

  as folosi un iPhone daca as primi cadou. e bun, frumos dar sunt chestiic are mi-ar lipsi de la android. ah, si in plus mi se pare extrem de scump, si sunt unul dintre cei care inteleg ca brandul costa

  • Cristian Florea 24 Oct 2013, ora 16:48

   Nu ştiu cum să-ţi spun că ai dreptate fără să pară că sunt ipocrit. :)))

 • Şerban Stănescu 4 Noi 2013, ora 10:14

  Am scris şi eu despre asta şi după aproape 19 ani de calculatoare, o să spun doar atât: Cel mai bun sistem de operare, cel mai bun calculator, cel mai bun smartphone, este… OMUL.
  Hai să fim serioşi! Ceea ce contează la un instrument oarecare, e mai puţin ce ştie instrumentul să facă. Ceea ce contează, este CUM ŞTII TU SĂ ÎL FOLOSEŞTI.
  Ca fapt divers, aşa cum foloseşte lumea calculatoarele azi, indiferent de forma de prezentare (desktop, laptop, notebook, netbook, smartphone, tabletpc), abia dacă acoperă 10% din puterea de calcul a oricărei configuraţii „standard”.
  Pentru majoritatea utilizatorilor, e ca rujul de buze la femei: se poate şi fără, dar dacă tot e pe piaţă?!!

 • Olivian 9 Dec 2013, ora 17:42

  Citeam despre Nokia Lumia și am ajuns aici. Bătălia se dă greșit între telefoane. Pe sistem de operare, procesoare și cameră foto. Dar despre funcții, inovații puțin zic. Pe mine m-a atras Apple cu sistemul de operare(am am avut un Ipod Touch) dar m-a dezamăgit când de la an la an nu venea cu nimic nou. Puțini știu de exemplu ce poți face cu NFC, dar Apple a ales un cititor de amprente și nu tehnologia asta. Nu progresăm din cauza bugetelor alocate pe campanii de marketing și nu inovație.