Nu lăsaţi arta să se prăpădească

Cum nu te numeşti elev de liceu până nu iei o notă mică, aşa nu poţi afirma că ai fost vreodată la şcoală fără să desenezi banca pe care ţi-ai tocit coatele atâţia ani.

Desenatul băncilor este o artă care ne pasionează pe toţi de mici. Fie că suntem talentaţi la desen sau nu, sigur am scris măcar o liniuţă, o lecţie, sau o formulă pe o bancă la un moment dat. Iar lucrul ăsta nu-l puteţi nega, chiar dacă vreţi să ne arătaţi cât de corecţi aţi fost voi în timpul şcolii.

Mariciu a venit cu o idee foarte tare. A creat pagina de Facebook „De pe băncile şcolii” unde fiecare este binevenit să împărtăşească poze cu o bancă desenată, fie că este opera lui de artă, sau a altuia. Vă invit să daţi un like şi să postaţi ce poze cu bănci desenate aveţi, că unde-s mulţi puterea creşte.

Bineînţeles, de obicei desenele de pe bancă vin şi cu nişte poveşti faine, pe care vă rog să nu le ţineţi numai pentru voi, că doar nu degeaba e formularul de comentarii deschis aici.

Hai, ne amintim puţin de anii de şcoală?

Lasă un comentariu

23 comentarii

 • Desene Animate 24 Mar 2012, ora 18:30

  :)) eu mi-am desenat si personalizat banca in V-VIII, faina ideea ! :D

 • ZeceDeZero 24 Mar 2012, ora 21:47

  Am un coleg care in clasa a 9-a scria pe banca formule si altele trebuincioase in timpul testului si cand intra profa in clasa le stergea de pe banca de frica sa nu fie prins. Facea asta inainte de fiecare test :))
  Am avut anul asta mici probleme (mi se pare prea mult spus probleme) cu tipa care sta in banca mea dupa masa. Lasa in urma ei diverse. De la desene (asta nu ma deranjeaza) la ambalaje de ciocolata, biscuiti, cutii de lapte si altele asemenea si astea ma cam deranjeaza.

  • Florea Cristian 24 Mar 2012, ora 23:08

   Saracul coleg. :)) Cred că era convins că o să copieze de fiecare dată, dar când intra profa îi treceau convingerile. :))

   Cât despre tipa care învaţă după-amiază, am avut şi eu o problemă asemănătoare la începutul clasei a XII-a. Era un tip care şi-a scris numele pe bancă (banca mea fiind una fără nicio urmă de pix) şi a doua zi am aşteptat să vină în clasă şi l-am pus să şteargă. :))

   • ZeceDeZero 24 Mar 2012, ora 23:51

    Eu i-am spus sa nu mai lase mizerie cand si-a pus pe facebook o poza cu ea mancand Orea si band lapte in banca aia :))

   • Florea Cristian 25 Mar 2012, ora 10:23

    I-ai zis pe Facebook, in fata tuturor? :O cata cruzime. :))

 • Roxana Cr 24 Mar 2012, ora 22:34

  In generala, obisnuiam sa desenez pe banci, ca erau pline dinainte, eu doar tineam unele linii vii, daca pot sa spun asa. Acum, in liceu, nu mai fac asta, pentru ca ne-a amenintat dirigul dintr-a 9-a ca o sa spalam la ele pana le facem luna, daca scriem sau desenam. De…mobilierul nou are fite

  • Florea Cristian 24 Mar 2012, ora 23:09

   Da, am nimerit şi eu mobilier nou, dar doar în clasa a XI-a (că am tot fost mutat dintr-o sală în alta). În rest, let the pen do his job. :))

  • ZeceDeZero 24 Mar 2012, ora 23:53

   Mobilierul vechi nu a fost si el nou candva? Si cand era nou nu era interzis sa desenezi pe el pedeapsa fiind curatarea lui? Daca acum e murdar inseamna ca nimeni n-a fost pedepsit. Ce deducem de aici ca putem face cu mobilierul care acum e nou?

   • Florea Cristian 25 Mar 2012, ora 10:23

    Dar decat sa incepi tu sa desenezi pe mobilier, nu mai bine lasi un coleg sa faca asta si apoi dai vina pe el? :))

 • x 25 Mar 2012, ora 19:14

  Ştiu că în generală,am mâzgâlit aşa de frumos banca mea, era plina de numele formaţiilor pe care le ascultam atunci, gosh, arăta epic; pentru clasa a VIII a mi se părea cea mai tare bancă ever :))
  La liceu,nu prea am cum să mai mâzgâlesc banca, mi-e că încă arată bine,so yh… Dar, exista scaunul, de mâzgâlit nu prea am reuşit,dar mi-am zis cum ca e ultimul an,trebuie să îmi fac simţita prezenţa,aşa că am început să colecţionez pe spătar banda aia adezivă de la pachetele de şerveţele mici. Tehnic vorbind am cam reusit să fac asta, se adunaseră câteva, până ce am avut şocul într-o zi să descopăr că cei ce învată dupa-amiază mi le-au scos de acolo.:)) Dar, nicio grija am început din nou.

  • Florea Cristian 26 Mar 2012, ora 06:23

   Fă-ne şi nouă o poză dacă tot lucrezi din greu la scaunul ăla. :))

   • x 26 Mar 2012, ora 20:18

    Da…mă tem că nu am ce să mai fotografiez, astăzi când am ajuns la şcoală, boom, iaraşi le-au dat jos.Trebuie să iubeşti ironia, in momente de genul ăsta :-<

   • Florea Cristian 29 Mar 2012, ora 06:24

    Atunci faci un desen până să pleci de la şcoală şi tot în ziua aia îi faci şi poză. Hai, că o să fie interesant. :D

 • Faildude 26 Mar 2012, ora 14:21

  Sunt inca in liceu, am memoria proaspata despre ce s-a intamplat si ce am desenat pe banca. O sa scriu si eu pe tema asta, poate gasesc si ceva la care sa fac poza.

  • Florea Cristian 29 Mar 2012, ora 06:19

   Aştept cu interes articolul tău. Îmi dai şi mie un semn când îl scrii, da? Laşi un link aici. :D

 • Calivita 26 Mar 2012, ora 16:00

  Ce faina discutie! Imi aduc aminte cu nostalgie de creatiile de pe banca mea! Initial am avut banci pe care se sria usor si se si stergea apoi usor,insa apoi am avut o banca din lemn pe care se scria cum se scrie, dar nu se mai lua decat cu lama, prin raschetare….iar aceasta banca era o adevarata „opera de arata”, mai ales ca ma si pasioneaza pictura. Din pacate nu am o fotografie, nu m-am gandit la asta….

  • Florea Cristian 29 Mar 2012, ora 06:23

   Oricum, rămân amintiri frumoase pe care nu le vei uita niciodată. :D

 • Ana- 27 Mar 2012, ora 15:39

  si eu am facut un super desen cu o floare intortochiata, dar pe vremea mea nu erau mobile :)))), hahaha…si nu veneam cu aparatul foto la scoala, deci nu am poza

 • 92lucia 15 Apr 2012, ora 16:02

  cele mai tari texte de pe bancile din Poli Bucuresti sunt „Dormi studentule in pace/ Poli inginer te face” si „Aici am luptat cu somnul si am pierdut”:)). vazute de mine… cred ca sunt mai multe:D

 • Ioana 28 Mai 2016, ora 19:18

  Tarziu mi-a venit ideea sa desenez si eu banca mea, iar acum e atat de plină de desene încât nu mai este loc de nicio copiuța? Profesorilor le place si m-au rugat sa le desenez si un perete al scolii?