Nu mă pricep la forumuri

Este o chestie pe care am observat-o încă de la începuturile mele pe internet. Deşi ştiu să instalez şi să administrez aproape orice tip de forum, nu-mi place munca aia de promovare. Mi se pare super greu să stau să creez singur topicuri ca să menţin forumul up şi să aştept să vină lumea şi să lase răspunsuri.

Poate dacă m-aş chinui mai mult ar ieşi ceva, dar cum dragoste cu deasila nu se poate, nici chinuri din astea nu-şi au rostul.

Am avut eu mai multe tentative de forum, cum ar fi focşaniforum.ro (care a murit de mult) sau soad-online.com/forum (al cărui domeniu expiră azi şi n-am de gând să-l mai prelungesc). Am încercat tot felul de platforme, tot felul de hacks, plugins, themes, promovare prin directoare, mass-uri, statusuri Y!M, tot! Dacă nu-mi place, nu-mi place şi gata!

Oricum era forumurilor a apus de mult, iar dacă aş avea de gând să mă apuc acum de un forum serios, munca ar fi zadarnică. Deci mai bine ar fi să stau pe tuşă.

Singurul forum cu care mi-a mers şi de care sunt foarte mândru este decodari.info. Dar aici a ieşit treaba ca lumea pentru că este o idee destul de originală şi rară pe internet şi pentru că a fost waZDer care să mă ajute (el m-a învăţat primii paşi în ale webului după cum se poate observa aici).

În cele din urmă, nu-mi mai cereţi parteneriate în care trebuie să creem nu ştiu ce fel de forumuri pentru că n-am să le accept niciodată. Mi se pare mai simplu să scriu pe blog zilnic decât să creez 10 topicuri cu întrebări stupide (deşi, luând-o logic, mai simplă ar fi a doua variantă)

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • PanTeraS 20 Iun 2009, ora 15:30

  Am avut multe forumuri, nici unul pe domenii. Doar gratuite, pe lx etc. Pana sa imi dau seama ca sunt degeaba, si oricat te-ai chinui nu se rezolva nimic. E frumos cei drept cand vezi ca ai sute de mii de raspunsuri si tot atatia useri, dar cand te gandesti cata treaba trebuie sa faci, mai degraba te lasi de meserie…
  .-= Ultimul articol al lui PanTeraS – Dr. House =-.

 • RedAndBlue 20 Iun 2009, ora 14:40

  Si eu am avut un forum despre Steaua , dar m-am lasat repede de el. Daca nici cele doua forumuri mari nu mai sunt ce au fost odata , nu vad rostul forumului meu. Apropo , becaliiotul a inchis forumul oficial. Ne bagam sa il deschidem din nou , noi 2? :))
  .-= Ultimul articol al lui RedAndBlue – Campania: Pân’ la BAC nu mai e! =-.

 • Slacker 20 Iun 2009, ora 15:27

  Si eu am avut multe forumuri,destul de populate,cu membrii activi,dar am renuntat la el . Dupa cum ai spus si tu, ‘era forumurilor a apus de mult’.
  .-= Ultimul articol al lui Slacker – Plants vs. Zombies =-.

 • manhst 20 Iun 2009, ora 20:00

  Daca nu te pricepeai nu avea atat succes forumul dupa decodari.info :)) .. Eu am decat un forum si urmeaza al doilea :D.
  .-= Ultimul articol al lui manhst – My new project | Urban Sports =-.

 • Marian 20 Iun 2009, ora 20:20

  Ultimul forum pe care l-am detinut a fost anul trecut si cred ca inca si acum mai e online, dar nu ma mai ocup de el fiindca si eu mi-am dat seama ca e mai mult de muncit acolo decat cu un blog. :)

 • lupanu 20 Iun 2009, ora 20:23

  asta e adevarul..forumurile nu prea mai au succes
  .-= Ultimul articol al lui lupanu – Masini de epoca-Iulius Mall Suceava =-.

 • Serginho 20 Iun 2009, ora 22:26

  Cel mai bine o duc forumurile de servere de jocuri. Cum ar fi counter strike sau mu… sau alte jocuri online.

  Am avut si eu intentia sa fac un server de counter strike sa il hostez si sa fac un forum unde sa adun lumea. Si pe parcurs voi lansa mai multe jocuri online si mai mare va fi comunitatea… si am deja si oameni cu care sa imi incep lucrarea, dar mie lene si nu am timp si nici chef sa ma strofoc toata vara la asta…
  .-= Ultimul articol al lui Serginho – Îneacă-mă că ţi-o sug! =-.

  • Grim_Cris 20 Iun 2009, ora 23:06

   @Serginho, aici te cam inseli amarnic. Forumurile de servere de Counter Strike si forumurile de „de toate” au fost primele care au apus. Sa fim seriosi, s-a saturat lumea sa vada aceleasi categorii pe toate forumurile de CS, aceleasi tutoriale copiate si aceleasi topicuri fara niciun fel de atractie.

 • Pingback: Scurte de Duminica #19 « Crok’s Blog™
 • Pingback: Two’Blog » Scurte De Duminica #4
 • Pingback: Blogul Lu’ Flavy » Blog Archive » Scurte de Duminica #1
 • Pingback: XtincT Blog » Scurte de Duminica