Nu pot scrie în orice condiţii

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu chiar nu pot să scriu pe blog în orice condiţii. Spre exemplu, nu suport ca cineva să mă urmărească atunci când scriu. E total aiurea să stea cineva să citească fiecare literă pe care o înşir, sau să exclame (batjocoritor din punctul meu de vedere) titlu articolului, doar pentru că apare scris mai mare deasupra căsuţei în care completez textul post-ului. Dacă îl va citi şi va avea de comentat câte ceva după ce am apăsat pe butonul Publish, n-am nimic împotrivă, dar înainte nu.

Mă simt ca în şcoala generală când voiam să copiez, iar profesoara stătea fix lângă mine să vadă dacă scriu bine în lucrare. Îi spuneam că nu pot să mă concentrez doar ca să scot fiţuica. Bine, aici nu copiez, dar dacă simt că stă cineva să mă urmărească, prefer să nu mai scriu. Dacă vă întrebaţi de ce de multe ori, prin cantonamente, nu prea sunt activ pe blog, uite motivul: suntem mulţi în camera, iar de multe ori, pentru că „vai, frate, ai laptop” toţi se adună în juru-mi ca să se holbeze la ceea ce fac. Şi prefer să deschid reader-ul decât să public ceva când se uită toţi la mine, chiar dacă, poate, am pierdut o idee grozavă.

De asemenea, nu pot să scriu când ascult muzică sau mănânc. Nu ştiu cum reuşiţi unii, dar pe mine mă distrage muzica. De multe ori o ascult în surdină, dar dacă imi sună tare o melodie din boxe, chiar nu mă pot concentra la ce scriu. Sunt dăţi în care îmi dau seama că încep să scriu versurile melodiei, în timp ce-o fredonez, în loc să termin articolul. De aia prefer eu să scriu cu muzica închisă. Cât despre mâncat, ori mănânci ori eşti atent la altceva. Bine, recunosc, şi eu fac parte din cei care mai mănâncă în faţa PC-ului, dar niciodată nu am grijă de stomacul meu în timp ce scriu un articol, sau viceversa.

Voi? Scrieţi oricum? Aveţi nevoie de o anumită stare de spirit, trebuie să fiţi singuri acasă, sau cum?

11 Comments

 1. A.Dragos 22 februarie 2010
 2. verde amar 22 februarie 2010
  • Cristian Florea 22 februarie 2010
 3. Claudiu 22 februarie 2010
  • Cristian Florea 22 februarie 2010
 4. RiviOnze 23 februarie 2010
 5. Gna 23 februarie 2010
 6. Pavel 23 februarie 2010
 7. Andreea. 25 februarie 2010
  • Cristian Florea 25 februarie 2010
 8. licuriciu 28 februarie 2010

Leave a Reply