Nu pot scrie în orice condiţii

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu chiar nu pot să scriu pe blog în orice condiţii. Spre exemplu, nu suport ca cineva să mă urmărească atunci când scriu. E total aiurea să stea cineva să citească fiecare literă pe care o înşir, sau să exclame (batjocoritor din punctul meu de vedere) titlu articolului, doar pentru că apare scris mai mare deasupra căsuţei în care completez textul post-ului. Dacă îl va citi şi va avea de comentat câte ceva după ce am apăsat pe butonul Publish, n-am nimic împotrivă, dar înainte nu.

Mă simt ca în şcoala generală când voiam să copiez, iar profesoara stătea fix lângă mine să vadă dacă scriu bine în lucrare. Îi spuneam că nu pot să mă concentrez doar ca să scot fiţuica. Bine, aici nu copiez, dar dacă simt că stă cineva să mă urmărească, prefer să nu mai scriu. Dacă vă întrebaţi de ce de multe ori, prin cantonamente, nu prea sunt activ pe blog, uite motivul: suntem mulţi în camera, iar de multe ori, pentru că „vai, frate, ai laptop” toţi se adună în juru-mi ca să se holbeze la ceea ce fac. Şi prefer să deschid reader-ul decât să public ceva când se uită toţi la mine, chiar dacă, poate, am pierdut o idee grozavă.

De asemenea, nu pot să scriu când ascult muzică sau mănânc. Nu ştiu cum reuşiţi unii, dar pe mine mă distrage muzica. De multe ori o ascult în surdină, dar dacă imi sună tare o melodie din boxe, chiar nu mă pot concentra la ce scriu. Sunt dăţi în care îmi dau seama că încep să scriu versurile melodiei, în timp ce-o fredonez, în loc să termin articolul. De aia prefer eu să scriu cu muzica închisă. Cât despre mâncat, ori mănânci ori eşti atent la altceva. Bine, recunosc, şi eu fac parte din cei care mai mănâncă în faţa PC-ului, dar niciodată nu am grijă de stomacul meu în timp ce scriu un articol, sau viceversa.

Voi? Scrieţi oricum? Aveţi nevoie de o anumită stare de spirit, trebuie să fiţi singuri acasă, sau cum?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • A.Dragos 22 Feb 2010, ora 22:35

  Deobicei pot scrie in orice conditii desi prefer sa fiu singur in camera, dar la nevoie, pot scrie si intr-un mare „haos” . :)
  .-= Ultimul articol al lui A.Dragos – Urmărind natura : Păunul =-.

 • verde amar 22 Feb 2010, ora 23:07

  e total aiurea sa te urmareasca cineva
  am impresia ca rade de ce scriu eu cand o sa intorc capu sa continui articolu’ :))
  prefer sa salvez cand vine cineva si sa intru pe un sait super-boring si sa ma prefac foarte interesat de continut.Daca nu funtioneaza apelez la planul b)youtube -> muzica screamo [ex. brokencyde ] e imposibil de suportat pt. cineva neobisnuit cu ei :))

  ps: link exchange cu http://verde-amar.info ? poti sa ma contactezi la id verde_amar
  .-= Ultimul articol al lui verde amar – Timp ! N-am timp !!! =-.

  • Grim_Cris 22 Feb 2010, ora 23:25

   @verde amar, asa si eu, las un tab deschis cu un alt site si dau sa par interesat de el. dupa ce pleaca (daca pleaca) imi continui treaba.

   P.S.: Nu fac link exchange-uri

 • Claudiu 22 Feb 2010, ora 23:18

  Eu cand vreau sa scriu un articol, pornesc muzica. Ma binedispune.
  .-= Ultimul articol al lui Claudiu – Diferenţa între atei şi credincioşi =-.

  • Grim_Cris 22 Feb 2010, ora 23:23

   @Claudiu, si nu te incurci intre muzica si text?

 • RiviOnze 23 Feb 2010, ora 01:07

  de obicei scriu noaptea tarziu, cand deja sunt prea obosit sa mai suport muzica tare, si clar sunt singur, nu ma freaca nimeni la cap. dar mai sunt si exceptii
  .-= Ultimul articol al lui RiviOnze – #pestadioane =-.

 • Gna 23 Feb 2010, ora 09:54

  Well…Eu trebuie sa fiu singura in camera.

 • Pavel 23 Feb 2010, ora 11:37

  Prima varianta e si la mie valabila. D asta scriu putin in vacanta, pentru ca stateau nepotii numai cu ochii pe mine si nu puteam sa scriu. Nu era o stare de rusine, ci o senzatie strsanta, mai puneau o intrebare, nu prea puteam sa scriu ce ma ducea capul si renuntam.
  .-= Ultimul articol al lui Pavel – Coerenţa lui Vlădescu =-.

 • Andreea. 25 Feb 2010, ora 00:02

  Mi`am permis sa scriu si eu ceva pe ideea asta.
  http://asiverde.blogspot.com/2010/02/danici-eu.html

  Ar trebui sa existe campania : Don`t look at me when i`m writting on my blog,capisi?

  p.s. Se scrie capisi?
  .-= Ultimul articol al lui Andreea. – Congratulations! =-.

  • Grim_Cris 25 Feb 2010, ora 08:07

   @Andreea., cred ca se scrie capisci, dar nu sunt sigur.

 • licuriciu 28 Feb 2010, ora 12:34

  Si eu am nevoie de liniște când scriu pe blog. E ok când o fac în același timp în care scrie și sora mea pe blogul ei, ca dacă unul scrie și celalalt face altceva (gen vede filme, asculta muzica, vorbește la telefon), e de rău :P
  Nu prea am alte tabieturi când scriu pe blog, dar cunosc persoane care nu pot sa se concentreze dacă nu e ușa închisă la camera, dacă nu sunt jaluzelele trase sau chiar dacă nu e ordine în camera. Vorba ceea: câte bordeie, atâtea obiceie!
  .-= Ultimul articol al lui licuriciu – Site-uri periculoase =-.