Nu scrie advertoriale, că-s lipsă de respect

O parte dintre banii pe care am reuşit să-i câştig din blogging au venit datorită advertorialelor, adică articolelor ălora care apar ca nuca-n perete, vi se par ciudate şi la care n-aveţi nimic de comentat. Alea în care apare un link dofollow spre un site, folosind un anumit keyword.

Nu o dată mi s-a atras atenţia în legătură cu advertorialele. Unii spun că acest gen de articole înseamnă lipsă de respect faţă de cititorii blogului. Personal, n-o consider o lipsă de respect, atât timp cât printre advertoriale apar şi articole normale, scrise fără nicio remuneraţie.

În plus, cu aceste advertoriale îmi este răsplătită munca, îmi este plătit hostul, domeniul şi toate orele petrecute în faţa calculatorului. Totodată, nu pot spune că aceasta este o sursă sigură de venit, sau că face cât un salariu minim pe economie, dar nici că dacă n-ar mai fi ele m-aş lăsa de blogging.

Scriu advertoriale, nu mi-e teamă să recunosc, dar am mereu grijă să nu deranjeze. Am grijă să fie cel puţin unul sau două articole între advertoriale şi să nu fie prea multe într-o săptămână. Vreau ca blogul să fie plin de articole demne de citit, nu de texte plătite.

Acum, pentru că sunt conştient de faptul că părerile mele n-au nicio putere fără ale voastre, vă întreb: Advertorialele vi se par lipsă de respect faţă de cititori? Aveţi impresia că scriu prea multe advertoriale?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Emil 15 Sep 2010, ora 21:19

  Cei care afirmă că sunt lipsă de respect au mai degrabă un nod în gât că nu beneficiază şi ei de astfel de modalităţi prin care să îşi rotunjească veniturile. Advertorialele sunt ca pauza de publicitate pe tv. Nesuferite dar inevitabile. :)

 • Shmen 15 Sep 2010, ora 21:24

  Trebuie sa iti castigi si tu cumva banii … mie mi se pare ceva necesar.

 • A.Dragos 15 Sep 2010, ora 22:37

  Si eu scriu advertoriale, sau cel putin am scris pana acum cateva zile, dar daca mi se vor face oferte voi mai scrie.

  Cine nu vrea sa nu citeasca articolele, de aceea e blog de aceea e oferita posibilitatea de a citi ce vrei si ce iti place. :)

 • Stefan Murgeanu 15 Sep 2010, ora 22:50

  atata timp cat textele sunt originale (iti apartin) si deci reprezinta munca ta, nu e nicio rusine sa primesti bani ;) ba chiar din contra, as spune :)

  felicitari

 • Pavel 16 Sep 2010, ora 08:02

  Nu mă deranjează. Citesc două-trei rânduri și dacă nu e despre ceva interesant, nu-l mai citesc.

 • coolnewz 16 Sep 2010, ora 11:36

  Nu, sunt un semn ca blogul este unul care are (o oarecare) audienta deci cineva considera ca merita sa dea un ban pentru a-i aparea un advertorial acolo. Pe de alta parte asta se intimpla tocmai datorita celorlalte articole pe care le scrii. Daca ai scrie numai advertoriale sau ma rog, nr lor ar fi covirsitor de mare, atunci nici lumea nu te-ar mai citi si nici advertoriale nu ai mai avea ocazia sa scrii ;)

 • Blogstory 16 Sep 2010, ora 13:31

  Pai trebuie sa iti iasa si tie ceva

 • Alex Dima 16 Sep 2010, ora 20:11

  Si eu scriu advertoriale si sunt de acord cu acest lucru. Nici pana acum insa nu m`a deranjat faptul ca in treacat pe langa alte articole dadeam si peste cate o reclama.

  Este necesar si numai bloggerii stim cata munca este intr-un blog, de aceea mi se pare normal sa fim rasplatiti.

 • dojo 18 Sep 2010, ora 16:23

  Am scris si eu cateva pentru campanii de cateva sute de euro. Daca tot e „prostitutie”, macar sa nu o faci de 30 de lei. :D

  • Florea Cristian 18 Sep 2010, ora 16:32

   pentru multi, 3 advertoriale de 30 de lei pot insemna o gramada, cel putin la nivelul la care se afla in momentul respectiv. eu nu fac nimic mai jos de 10€ (care inseamna vreo 43 de lei)

 • Iulia 18 Sep 2010, ora 19:29

  Eu una consider ca un blogger care scrie advertoriale e de apreciat, mai ales pentru ca asta inseamna ca munca sa, la randul sau, este apreciata. Nu mai zic de faptul ca multi gasesc informatii utile in advertoriale. Nu de putine ori am aflat de produse noi din astfel de postari.