Nu ştiu ce-i cu oraşul nostru, da-i de bine

Oraşul Focşani a început să devină din ce în ce mai interesa(n)t, iar asta nu poate decât să mă bucure. Bineînţeles, nu ştiu cât de mulţi or să profite de ocaziile care ni se oferă acum şi nu ni s-au mai oferit niciodată (sau mă rog, de foarte mult timp), dar eu îmi fac datoria să mă laud anunţ.

În primul rând, duminică la ora 13:30, la Ceasul Rău, dăm drumul Lecturilor Urbane. Nu vreau să intru mai mult în detalii, pentru că am făcut-o aici.

Chiar în acest moment, Dan Puric discută cu focşănenii care-l îndrăgesc, undeva în oraşul nostru (este irelevant numele clădirii în care se află). M-aş fi dus, dar atunci când a început minunăţia, am fost ocupat şi n-aveam de gând să intru acolo ca nesimţiţii, la jumătatea spectacolului. Totuşi, am trimis-o pe mama.

Tot acum, Gabriel Cotabiţă susţine un recital extraordinar la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, după ce dimineaţă, la invitaţia unor oameni cu putere din liceul meu, ne-a onorat cu prezenţa şi ne-a răspuns la întrebări timp de două ore. Spre surprinderea mea, deşi a fost (şi este) un artist foarte mare, a fost incredibil de deschis cu noi, lăsându-i să-i scape şi câteva emoţii, dar fără nicio urmă de îngâmfare. Tot respectul pentru el. Dacă-i urmăriţi profilul de Facebook, s-ar putea să apară ceva poze în care sunt şi eu pe-acolo.

Mâine, formaţia Travka va concerta în oraşul în care a copilărit. Ne vor (în)cânta în Clubul Vox de la ora 21:00.

Ieri, Oana Sîrbu (e imposibil să nu ştiţi cine este), a susţinut un recital grozav în acelaşi loc în care atăzi se înghesuie oamenii să-l vadă pe Gabi Cotabiţă.

Poate în Bucureşti, sau alte oraşe mai dezvoltate, aveţi în fiecare zi ocazia să vă întâlniţi cu asemenea oameni, însă pentru noi, focşănenii este ceva cu totul nou. Eu nu pot decât să mă minunez şi în acelaşi timp să mă bucur, văzând că banii, deşi puţini, sunt investiţi unde trebuie.

Tags:

9 Comments

 1. alex n. 19 noiembrie 2010
 2. Perfu 19 noiembrie 2010
  • Cristian Florea 19 noiembrie 2010
 3. ela 19 noiembrie 2010
  • Cristian Florea 20 noiembrie 2010
 4. Ramona-Sandrina 20 noiembrie 2010
  • Cristian Florea 20 noiembrie 2010
 5. carmen 20 noiembrie 2010
  • Cristian Florea 21 noiembrie 2010

Leave a Reply