Nu ştiu, nu stau în zonă

nu stiu, nu stau in zonaEu nu sunt un om al orientării. Dacă merg pe stradă şi mă opreşte cineva să mă întrebe cum ajunge nu ştiu unde, îmi trebuie ceva timp ca să-mi dau seama încotro trebuie să-l îndrum. De obicei locurile pe care nu le frecventez nu le am aşezate în minte atât de bine încât să pot face un traseu rapid până acolo.

Chiar acum câteva zile mi s-a întâmplat să mă oprească un nene fix în cartierul în care locuiesc şi să mă întrebe cum ajunge la cel mai apropiat magazin de unde poate cumpăra ciment. Neavând până acum nevoie de niciun magazin de ciment din zonă, habar n-am avut ce să-i răspund omului.

I-am zis cu părere de rău că nu ştiu şi că nu pot să-l ajut. În momentul în care a început să se uite ciudat la mine, i-am zis şi că nu stau în zonă, ca să nu mai aibă omul impresia că pot să-l ajut, dar nu vreau.

După ce s-a terminat contactul, vă daţi seama că mi-au venit în cap 3 magazine cu materiale de construcţii aflate în apropiere, nu?

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Liviu Ionut 3 Dec 2011, ora 20:32

  :D Eu am încurcat nişte staţii de autobuz prin Râmnicu Sărat şi a trebuit sa merg 1 km pe jos :)) Şi ca să fie totul şi mai nasol, afară ploua…

 • Tutunaru Dragos 3 Dec 2011, ora 20:46

  Acum avem telefoane sa ne orienteze. De ce ne mai oprim oameni

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 21:33

   Era un nene la vreo 50 de ani, nu cred ca avea telefon cu GPS. Si nici mie nu-mi venea sa-i zic: Stati asa, sa ma uit pe telefon. Mai usor ii era sa intrebe pe altcineva

 • ZeceDeZero 3 Dec 2011, ora 21:49

  Eu, dupa o petrecere (asta ca sa am o scuza), dupa o ora dormita la o colega, am plecat spre casa si am luat-o in directia gresita. Mi-am dat seama de asta cand am ajuns la iesirea din oras :))
  In rest nu prea am probleme. Daca am fost o data intr-un loc il gasesc. De ratacit nu ma ratacesc (reusesc sa ma intorc intr-un loc cunoscut). Cand vine vorba de locuri care nu ma intereseaza patesc cum ai patit tu cu magazinul de materiale de contructii – nu ma intereseaza, nu stiu ca exista.

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 22:02

   Si eu reusesc sa ajung intr-un loc in care am mai fost, ca ma mai iau dupa unele indicii. Ma ajuta memoria vizuala in astfel de momente.

   Totusi, n-am patit sa ies din oras in loc sa ma duc acasa :)))))

   • ZeceDeZero 3 Dec 2011, ora 23:10

    Am zis deja ca am o scuza :D

   • Florea Cristian 4 Dec 2011, ora 08:20

    Da, asa e. Bine, totusi, ca ti-ai dat seama la un moment dat ce si cum :))

 • Rey 4 Dec 2011, ora 16:21

  Socially awkward pinguin.

 • Costy 1982 6 Dec 2011, ora 12:04

  Eu cred ca este vorba de un blocaj de moment al orientarii, sa stii ca mi se intampla si mie cateodata. Cea mai buna solutie ar fi gps-ul dar pana se incarca iti piere cheful si te orientezi tot intreband pe altii.

  • Florea Cristian 7 Dec 2011, ora 00:07

   Pe mine nu ma deranjeaza sa caut pe GPS-ul telefonului, dar cand vine cineva sa ma intrebe, nu mai stau sa-l mai scot, ca nici el, nici eu nu avem rabdare

 • Laura 6 Dec 2011, ora 16:31

  Eu incerc de cateva zile sa ma folosesc de harta reala a dispozitivului meu si nimic se blocheaza si revin la cea normala.