Numai eu simt entuziasm în loc de frustrare?

Arcul de TriumfTreaba asta cu frustrarea bloggerilor din provincie s-a discutat şi răsdiscutat în online-ul nostru. E clar, dacă eşti blogger şi nu eşti din Bucureşti, orice fel de acţiune mai puţin gândită pe care-o săvârşeşti este catalogată drept rezultatul frustrării pe care-o porţi datorită faptului că eşti blogger din provincie.

În cazul meu, treaba stă puţin altfel. Eu am fost obişnuit să mă mulţumesc cu chestiile mărunte atunci când ştiam că nu se poate întâmpla ceva măreţ şi să mă bucur de ele aşa cum sunt. Spre exemplu, frustrarea mea de blogger de provincie s-a transformat într-un entuziasm de neimaginat când mi-am dat seama că, deşi nu sunt din Bucureşti, acesta este la doar 200km distanţă şi, fie că vă convine sau nu, fiind în continuare elev, am timpul necesar plimbărilor (mai ales acum, vara).

Nu sunt din Bucureşti, dar dacă mă sforţez puţin, ajung şi pe-acolo la unele întâlniri, lucru care mi se pare mult mai ok decât dacă aş sta acasă să-mi plâng de milă şi să-mi blestem soarta că s-a nimerit să fiu din Focşani, în timp ce alţii se bucură, mai mult sau mai puţin, de aerul de capitală. Între noi fie vorba, n-am suportat niciodată oamenii care au vrut să devină bloggeri de succes, dar au refuzat întotdeauna ieşirea din localitatea în care locuiesc pentru a se întâlni cu alţi oameni din online.

În plus, entuziasmul creşte şi când îmi aduc aminte că mai am doar un an de săvârşit blogosferă locală, că apoi o să emigrez şi eu spre facultăţi, care, în viziunea mea, doar în Bucureşti există. Nu spun că celelalte n-ar fi bune, ci că dacă merg în Bucureşti la facultate, voi avea mai multe avantaje (pe toate planurile) decât dacă merg în altă parte.

Acum vă las, că prea v-am aburit cu ideile şi entuziasmul meu. Vreau doar atât, dacă binevoiţi, să-mi spuneţi cum vă simţiţi voi ca bloggeri din afara Bucureştiului (sau din Bucureşti, că avem şi cititori de-acolo).

*photo via

9 Comments

 1. sandu ionut 30 iulie 2011
  • Cristian Florea 30 iulie 2011
 2. cby 30 iulie 2011
  • Cristian Florea 30 iulie 2011
   • cby 30 iulie 2011
 3. MadMike 31 iulie 2011
  • Cristian Florea 31 iulie 2011
   • MadMike 31 iulie 2011
   • Cristian Florea 1 august 2011

Leave a Reply