Numai mie mi se par dubioase lucrurile gratis?

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu când aud că cineva oferă link-uri sau bannere gratis pe blogul/site-ul lui, mă întreb care-i secretul pe care-l ascunde.

Nu spun asta pentru că sigur ascunde ceva, ci pentru că mi se par dubioase chestiile gratis. Unii oameni iau bani pentru nişte reclame, iar tu le pui gratis? Nici măcar cu exchange? Ce urmăreşti oare?

Intru destul de des pe învăţăm.net (forumul care m-a învăţat foarte multe încă de la început), unde apar tot felul de dubioşi care sunt dispuşi să-şi ocupe blogroll-ul cu link-uri fără nicio obligaţie din partea ta.

Parcă Google te creştea dacă primeai link-uri, nu dacă dădeai. Ori şi-a schimbat criteriul şi n-am aflat?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • Gabriela 13 Sep 2010, ora 22:47

  Când am citit titlul articolului pe twitter, mi-am amintti de un cuplu care a primit o carte despre bebeluşi la Lecturi Urbane, iar reacţia a fost „şi noi ce treuie să facem pentru donaţia aceasta?”. Nu sunt în măsură să pot comenta ce e în online, însă nu ar strica să ai mai multă încredere în oameni. :)

  • Florea Cristian 13 Sep 2010, ora 22:52

   Am incredere in oameni, dar la mine e putin ciudat. Sa luam exemplul lecturi urbane. Daca majoritatea iau cartile, fie ca citesc, fie ca nu, eu as fi stat sa va intreb cu ce ocazie mi-o dati si de ce. Iar daca nu m-ar fi interesat, as fi refuzat-o politicos. Probabil altuia i-ar fi folosit.

 • Cristi Mosora 15 Sep 2010, ora 03:11

  Mie nu mi se par dubioase, am primit o gramada de lucruri gratuite, si am si oferit la randul meu. Sute. E nasol ca foarte multi sarlatani si/sau marketeri s-au folosit de cuvantul GRATIS pentru a pacali oamenii, de s-a ajuns in stadiul ca devenim suspiciosi de cate ori auzim de cuvantul asta.

  • Stefani 18 Sep 2010, ora 17:14

   nici mie nu mi se par dubioase am castigat cu 2 $ un iphone 4!!!!(noroc pur)

   • Florea Cristian 19 Sep 2010, ora 00:05

    2$ nu e chiar gratis. dar cum ai reusit? :))