O fi bine să împarţi un subiect în mai multe articole?

Într-o lume în care timpul costă bani, iar informaţia, fiind atât de multă, trece de multe ori fără a fi băgată în seamă, probabil te întrebi dacă e bine să scrii articole foarte lungi, sau dacă trebuie să le împarţi în mai multe, dar scurtuţe.

Unii te sfătuiesc să le împarţi, astfel mimând salvarea timpului fiecărui cititor, făcându-l să revină, să înceapă să se aboneze la blogul tău, stând cu sufletul la gură şi aşteptând cealaltă parte.

Alţii îţi spun că până nu-ţi termini treaba, nu faci nimic, deci ar trebui ca povestea ta (sau ceea ce voiai sa scrii pe părţi) să se termine în acelaşi articol în care ai început-o. Vor susţine că cititorul nu stă să se aboneze la blogul tău, uită că trebuie să revină şi-l laşi şi cu ochii în soare.

Ce cred eu despre împărţirea articolelor?

1. Dacă n-ai de gând să faci trimitere de la un articol la altul, degeaba îl împarţi. Cititorul ar putea să găsească toate părţile fără nicio problemă, dar asta numai dacă le scrii una după cealaltă, dar când articolele se pierd în arhivă, unui vizitator de pe Google (sau oricărui alt vizitator) îi va fi greu să găsească toate părţile dacă nu trimiţi câte-un link între articole.

2. Dacă vrei să povesteşti ceva (un concert, un eveniment etc.), ar fi bine s-o faci într-un singur articol. Poţi rezuma tot ce s-a întâmplat, foarte uşor, în maxim 1000 de cuvinte (iar 1000 de cuvinte nu sunt greu de citit), pentru că nu ştiu pe câţi îi interesează detalii picante în legătură cu ceea ce ai tu de povestit.

3. Dacă scrii un tutorial mai lunguţ, e bine să-l împarţi, dar să nu uiţi ca la sfârşitul tuturor părţilor să faci un articol în care să pui toate link-urile laolaltă (cum am făcut eu aici). Totodată, să nu uiţi de punctul 1.

Voi ce părere aveţi despre împărţirea articolelor?

8 Comments

  1. A.Dragos 29 august 2010
    • Cristian Florea 29 august 2010
  2. A.Dragos 29 august 2010
  3. coolnewz 29 august 2010
  4. zumanu 29 august 2010
  5. Robciuc Ionut 30 august 2010
  6. Shmen 30 august 2010
  7. Sunrize Three 30 august 2010

Leave a Reply