O întrebare

De ce gravităm înjurul aceloraşi subiecte când vine vorba de blogosferă? Suntem chiar atât de înapoiaţi mintal încât să preferăm copy/paste-ul sau orice alt mod de inspiraţie decât să ne punem mintea la contribuţie? Sau sângele nostru de român ne face să fim aşa?

Meditez de ceva timp la chestia asta şi pur şi simplu nu-i dau de cap. De ce blogosfera noastră este plină de lichele şi nu de genii? Nu mă consider cine ştie ce blogaholic dar parcă încep să-mi urăsc ţara din ce în ce mai mult când văd câte site-uri cu piţipoance sau cocalari apar, câte bloguri cu filmuleţe de pe youtube şi tot felul de poze „funny” descopăr în fiecare zi sau câte articole de 50 de cuvinte fără niciun rost văd de-a lungul timpului.

Blogosfera se cam duce de râpă, nici nu ştiu dacă a fost cândva în vârful dealului, dar ştiu că acum se duce rău.

Cred că pe viitor am să-mi deschid un blog în engleză şi am să studiez mai mult despre bloggingul din afară :-?

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Alexander 30 Mar 2009, ora 10:28

  Mie blogurile cu cocalari si pitipoance imi plac, ma amuza teribil pozele pe care si le pot face unii plus interpretarile celui care publica respectivele poze. Blogurile care au doar clipuri de pe youtube sunt si ele o nisa, in general prefer sa nu ma uit ca si asa unele clipuri se incarca greu si mi-e mai usor sa caut pe youtube clipurile. Nu stiu daca se duce de rapa blogosfera. Atat timp cat sunt persoane ca tine, TheBes7, Blogatu, Steel, Crok, samd sa nu se supere vreunu ca nu l-am enumerat dar sunt destui, deci atat timp cat genul asta de bloguri exista, eu zic ca nu e totul pierdut.

  De la mine poti citi: Menage a trois

 • redandblue 30 Mar 2009, ora 09:34

  Nu inteleg blogurile cu pitipoance si cocalari , sunt cele mai tampite , si cred ca si acei care au astfel de bloguri se numara printre cei care ii critica

  De la mine poti citi: Trezireaaa

 • CristinaPK 30 Mar 2009, ora 10:40

  exact! vorbeam zilele acestea cu cineva si imi spunea ca deschide un site gen cocalari. Siteul curului, aceeasi idee mereu. i am spus : ‘baiatule nu frapezi pe nimeni cu nimic, adu o idee originala’.

  si .. s-a atacat:-?? asta e.

  De la mine poti citi: Ceva despre muzică

 • Yoko 30 Mar 2009, ora 10:40

  e adevarat…si ideea cu bloggingul din afara e chiar buna:))

  De la mine poti citi: Earth hour…frecţie!

 • Grim_Cris 30 Mar 2009, ora 10:01

  România 8-|

 • I'm just Fluffy 30 Mar 2009, ora 11:23

  nu am privit niciodata pitzipoancele si cocalarii ca pe niste bloguri..ci ca pe o sursa de divertisment ieftine…cat despre partea cu pusul mintii la contributie sa fim serios…nu oricine poate sa scrie, nu orcine poate sa gandeasca si nu oricine poate sa demonstreze ca poate.. daca toti ar fi eminenti, nu s-ar mai evidentia geniile…

  De la mine poti citi: Lenuta Preputa

 • Crok 30 Mar 2009, ora 13:00

  Grim , faza cu cocalarii si pitzipoancele … toti astia care nu au ce face au copiat ideea pitzipoanca.org . Aia da , chiar se merita … dar restul? Get a job

  De la mine poti citi: Unu’ care se crede destept!

 • Grim_Cris 30 Mar 2009, ora 12:11

  Daca tot unii nu sunt in stare sa gandeasca sau sa scrie de ce naiba isi mai fac blog?

 • Onan Barbarul 30 Mar 2009, ora 12:58

  Pentru ca blogurile e la moda, my friend. Asa a fost blogosfera dintotdeauna, elita + blogurile de duzina. Nu se duce de rapa, stai linistit, singurul lucru care se intampla e ca afla tot mai multi oameni de blogging, dar aceiasi oameni o sa se plictiseasca la fel de repede.

 • Grim_Cris 30 Mar 2009, ora 13:00

  speram sa fie asa :)

 • Grim_Cris 30 Mar 2009, ora 13:17

  au vazut ca pitipoanca.org are succes si au crezut ca si ei vor avea aceeasi soarta

 • I'm just Fluffy 30 Mar 2009, ora 19:46

  Eu acum nu as vrea sa ridic in slavi Pitzipoanca.org, dar e deja brand. Si au lansat blogul intr-un moment..foarte..oportun ca sa zic asa..unele lucruri nu se pot copia..zoso copiaza de ani de zile si tot nu s-a invatat minte..

  De la mine poti citi: Muzica romaneasca sau rahatul romanesc

 • heat 30 Mar 2009, ora 21:14

  Multă dreptate ai cu acest post.
  Sincer, nici eu nu îi înţeleg.. majoritatea îşi fac blog că e la modă. Sincer, e o prostie, blogsferă se face de ruşine, din cauza ăstora. /:)

  Păcat.:(

  De la mine poti citi: Manele & Cocalari

 • Grim_Cris 30 Mar 2009, ora 20:28

  fiecare cu succesul lui … probabil zoso are avantajul ca blogul sau e de mult online. De mai multi ani decat isi pot imagina unii.

  Anyway … e succesul tau, ti-l faci cum vrei, chestia e sa-ti iasa

 • Calivita 22 Aug 2010, ora 14:26

  Eu sincer nu vad un stereotip decat la anumite bloguri, in rest am intalnit bloguri unice cu teme care de care mai diverse, ce se repeta sunt siubiectele obsesive din media, pentur ca multa lume vorbeste despre ele e normala ca si blogosfera sa faca la fel, cum a fost cazul cu frunza doamnei Udrea, care pana la urma a cazut