O româncă a inventat o farfurie care schimbă gustul alimentelor. Hai s-o votăm într-un concurs

Sorina Rasteanu, de 22 de ani, din Timişoara, a inventat o farfurie şi un pahar care pot schimba gustul alimentelor şi al băuturilor. Ea spune că tehnologia pe care ar folosi-o invenţia ei există deja pe piaţă, numai că nu s-a gândit nimeni s-o folosească astfel.

Pe scurt, cu farfuria şi paharul inventate de ea, poţi mânca orice, dar îţi poţi seta simţurile să creadă că mănânci ce vrei tu. Adică dacă ţii o cură de slăbire şi trebuie să mănânci doar buruieni fierte, poţi face în aşa fel încât să simţi că ai mesteca un hamburger. Sau orice altceva vrei tu.

set to mimic

Ideea i-a venit Sorinei când ţinea o cură şi n-avea voie să bea băuturi acidulate. Atunci, uitându-se la paharul cu apă, s-a întrebat cum ar fi ca din acel pahar să curgă apă, iar organismul ei să creadă că bea Coca-Cola (ori vreun suc, ceva).

Invenţia se află printre semifinalistele concursului Electrolux Design Lab 2014, care invită tinerii din toată lumea să propună idei de produse electrocasnice care să aibă un impact asupra societăţii urbane din viitor. În competiţia Electrolux s-au înscris peste 1700 de proiecte. Dintre ele, 8 proiecte româneşti au ajuns în top 100.

Acum, în semifinale, au mai rămas 35 de proiecte, dintre care 3 româneşti. Cel mai mare potenţial îl are cel al Sorinei, dar nici cu celelalte nu mi-e ruşine.

Asadar, dacă vrei s-o ajuţi pe Sorina să ajungă in finală (până în finală se votează, iar acolo o să stabilească un juriu ce şi cum), trebuie să intri aici şi să apeşi pe „Vote for this concept”. Celelalte proiecte româneşti sunt Instant Cleaning Glove şi Garden Pod.

Apropo, despre Sorina mai poţi citi câte ceva aici. Hai să anunţăm pe toată lumea să voteze! :D

Leave a Reply