Oare din ce sectă face parte tipul ăsta?

Aşa cum v-am zis şi acum câteva zile, weekend-ul ăsta am fost la Braşov, la un eveniment care avea să mă ducă în anul 1892. Despre el voi scrie într-un articol viitor, dar acum voiam să vorbim despre altceva.

Am profitat de drumul până la Braşov ca să stau pe capul lui frate-miu, care-i student aici de vreo 2 ani. Ieri dimineaţă, în timp ce ne pregăteam pentru distracţia ce avea să fie la eveniment, am auzit de-afară un clopot ca cele pe care le foloseam când mergeam, iarna, cu pluguşorul.

clopotel– Iar a venit moşul ăsta cu clopotul lui, zice frate-miu. În fiecare sâmbătă dimineaţa vine şi nu face decât să meargă până în capătul parcării zdrăngănind tare din clopot, apoi să se întoarcă. N-am înţeles de ce.

M-am uitat foarte curios pe geam şi într-adevăr, era un tip pe la vreo 60 de ani care străbătea toată parcarea sunând din clopot ca şi cum ar fi dorit să trezească pe cineva din somn. Sâmbătă, la 10:00 dimineaţa.

Primul gând care mi-a venit în minte a fost că poate face parte din vreo sectă, sau vreo religie din asta pe care eu nu pot s-o înţeleg şi că poate clopoţelul ăla al lui simbolizează vreo trezire la realitate a populaţiei, da’ cum nu m-am dus să-l întreb de ce face asta, am să vă rog şi pe voi să vă daţi cu părerea despre fapt.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • yoncy 16 Sep 2012, ora 17:44

  Ioi mah ala e un tip de la tara anunta oamenii ca a adus lapte proaspat sa coboare sa ia.

  • Cristian Florea 16 Sep 2012, ora 20:53

   Lol. Nu pot să cred! :)) Şi altă metodă n-a găsit? Adică să le zică să vină în fiecare sâmbătă la o anumită oră jos?

 • Florea Aurelian 16 Sep 2012, ora 22:05

  Eu macar nu am avut niciun gand de genul despre omul asta….tu insa ai fost prea de tot in legatura cu secta. Dar pe tipul de la modarom il mai tii minte?

  • Cristian Florea 16 Sep 2012, ora 22:11

   Ăla chiar era într-o sectă, dă-l în colo. :))

 • yoncy 17 Sep 2012, ora 10:52

  Pai nu prea, cam asa fac, si da e cam de dimineata dupa programul de oras.

 • Dorothea 17 Sep 2012, ora 20:57

  Am şi eu o povestire cu un nenea ciudat din Braşov. :-) În fiecare an, de revelion, în piaţă e un bătrânel cu un stand de popcorn pe care a scris mare: „Vă rog să nu mă mai întrebaţi dacă îmi este frig!” :D

  • Cristian Florea 18 Sep 2012, ora 06:54

   :))))) Asta e chiar tare. Made my day!

 • Omega Peter 21 Sep 2012, ora 16:09

  Sa nu mai doarma nimeni mai mult de 10 dimneata samabata, daca nici el nu poate sa doarma :)))))))))))))))))))

  • Cristian Florea 21 Sep 2012, ora 22:24

   :)) ăsta ar fi fost un motiv destul de întemeiat.