Oare îţi poţi alege singur drumul pe care trebuie s-o iei?

Întotdeauna am trăit cu impresia că în spatele oamenilor de succes stă cineva care le coordonează deciziile, astfel coordonându-le şi mare parte din viaţă. Mă gândeam că fără astfel de oameni, succesul n-ar fi posibil, în foarte multe cazuri.

Apoi, mi-am dat seama că mulţi dintre ei ar fi trebuit să aibă, cel puţin pentru moment, un model în viaţă. Fiecare cred că a avut o persoană despre care putea spune: „Uite, ca el vreau să ajung” sau, de nu, măcar să spună că apreciază foarte mult munca respectivului, ca mai departe, o bună perioadă de timp, să înveţe tot ce este de învăţat de la acea persoană.

Mă gândeam că, deşi depindem de foarte multe ori de oamenii care ne sunt modele în viaţă, fără ideile noastre nu putem ajunge nicăieri. Să luăm idei originale ca Microsoft, sau Google, sau orice vreţi voi şi este scos în premieră pe piaţă, cu un succes răsunător, oamenii ăia sigur au avut pe cineva după care să-şi croiască drumul. Sigur au învăţat mare parte din ce ştiu de la o anumită persoană, ca apoi să experimenteze pe propriile idei până la succes.

Oare dacă erau lăsaţi în pace, dacă media nu există, iar comunicaţiile erau de nepătruns, dacă şcolile te învăţau doar să scrii şi să citeşti, mai apăreau astfel de oameni?

Mă întreb câţi dintre voi şi-au ales drumul în viaţă fără a avea un exemplu. În sensul că te-ai apucat să faci ceva fără a şti ce va urma şi fără a avea exemple palpabile în domeniu, astfel ajungând să mergi pe deviza: „Fie ce-o fi!”.

7 Comments

  1. Marius Moga 22 martie 2010
  2. isshmen 23 martie 2010
  3. seoslayer 23 martie 2010
  4. Ruxi 23 martie 2010
    • seoslayer 24 martie 2010
  5. ank 8 aprilie 2011
    • Cristian Florea 8 aprilie 2011

Leave a Reply