Odată cu lansarea Top Social Brands mi-am trasat un nou obiectiv

Ieri, Revista Biz a lansat pentru al şaselea an topul celor mai active branduri din Social Media românească din ultimul an. Ce-a ieşit? Asta:

Top Social Brands 2014

Vodafone, am aflat ieri, n-a coborât de pe locul I deloc în ultimii şase ani. Apropo, metodologia realizării topului este aici.

Uitându-mă la brandurile din top, am început să mă întreb la câte dintre ele, dacă aş vrea să discut cu persoana care se ocupă de comunicare, aş şti cu cine să iau legătura. Practic, mă întrebam la câte dintre brandurile de mai sus cunosc oamenii care pun la punct campaniile din Social Media. Din 50, am numărat vreo 15. Atunci mi-am dat seama că nu-i ok. Fiind un blogger activ în Social Media, mi se pare normal să ştiu cu cine să discut dacă vreau să iau legătura cu cineva din topul de mai sus. Şi nu brandurile-s de vină că nu ne cunoaştem noi, că ele îşi văd de treabă, aşa cum ar trebui.

Aşa că mi-am propus ca obiectiv până la următoarea lansare a topului să cunosc cel puţin un om de comunicare din spatele fiecărui brand din lista de mai sus. De ce? Pentru că Social Media, din punctul meu de vedere, este despre împrieteneală. Nu despre „vai, ce buni or fi ăştia de-au ajuns în Top Social Brands”, ci mai degrabă despre „bun, ce-au făcut de-s acolo sus? Ia să-i cunosc şi să-i urmăresc”. Iar amiciţia asta nu se face pe mail, că nu mi-ar fi greu să dau câte-un mail fiecărui brand şi să spun că mă cheamă Cristian Florea şi că-mi pare bine să-i cunosc. Amiciţia se face pe bază de întâlniri offline, iar asta o să fie o adevărată provocare, dar cu siguraţă va fi foarte mişto. :D

P.S.: Ieri, pe lângă lansarea topului, a fost şi-o conferinţă de Social Media. Despre ea o să-ţi spun într-un articol viitor.

10 Comments

 1. Petru Dolhescu 7 iunie 2014
  • Cristian Florea 7 iunie 2014
 2. Adi 7 iunie 2014
  • Cristian Florea 7 iunie 2014
 3. Tudor 8 iunie 2014
  • Cristian Florea 8 iunie 2014
 4. Dragos 8 iunie 2014
  • Cristian Florea 8 iunie 2014
   • Dragos 8 iunie 2014
   • Cristian Florea 8 iunie 2014

Leave a Reply