Odată cu trecerea timpului vom avea mai mult spaţiu pe website-uri

monitor hdSuntem în perioada în care rezoluţia pe care rulează majoritatea internauţilor este 1024×768 pixeli. De aceea, majoritatea website-urilor sunt optimizate pentru această rezoluţie. Bineînţeles, mai sunt şi persoane care au doar 800×600 px probabil, dar ele sunt excepţii şi se întâlnesc mult prea rar. Sunt, aşa cum v-aţi imaginat deja, şi persoane cu rezoluţii mai mari, dar noi trebuie să ne adaptăm după majoritate în general, cu toate că nici ceilalţi nu trebuie neglijaţi.

Mă gândeam că odată cu trecerea timpului şi cu introducerea monitoarelor HD în viaţa fiecăruia, vom avea de lucrat website-uri la rezoluţii mult mai mari, iar asta implică şi faptul că vom putea introduce mai multe informaţii într-un site (îl vom putea face mai lat, cu mai multe sidebar-uri, fără ca ele să deranjeze).

Mă întreb cam ce elemente se vor introduce pe nişte monitoare imense. Cam cum ar arăta un website în viziunea voastră în cazul de faţă? Oare articolele de genul ăsta vor ocupa doar vreo 3 rânduri, din cauză că locul unde o să apară conţinutul o să aibă o ditamai lăţimea?

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Mihai Ioan 14 Iul 2011, ora 15:52

  Nu, insa vom face mai multe casete cu articole. Iar in loc de 3 articole vom afisa 6 (e doar un exemplu). Sunt deja foarte multe siteuri care folosesc teme cu dimensiune auto-ajustabila. Recunosc faptul ca majoritatea arata foarte lame.

  • Florea Cristian 15 Iul 2011, ora 14:52

   Probabil asta va fi viitorul. Toate site-urile vor avea dimensiuni ajustabile. Nu te poti baza pe o statistica. Nu poti sa-ti bati joc de oamenii care au monitoare cu rezolutii mai mici, doar pentru ca majoritatea celor care intra la tine au rezolutii mari. Deja e foarte usor sa faci un div care sa se modifice in momentul in care fereastra browserului e mai mica

 • MadMike 14 Iul 2011, ora 16:27

  Asa-i ce-i drept Cristi dar gandeste-te, si acum poti face un site pe o rezolutie FULL HD (1920×1080 ori 1920×1200) insa cine-l va vedea? Ce parere va avea cel ce are un monitor CRT ce duce numai 1024×768 sau 1280×1024 ?
  Trebuie sa ne gandim si la asta. Eu cred ca va mai merge mult si bine aceasta rezolutie standard. De altfel, eu o cnsider si decenta, nu am nimic impotriva sincer.

  • Florea Cristian 15 Iul 2011, ora 14:47

   Nici eu nu am nimic impotriva. Mie-mi ajunge spatiul pe care-l am acum :D

 • Mircea Iurcu 15 Iul 2011, ora 14:05

  De fapt majoritatea au la monitoare o rezoluție mai mare de 1024×768 –
  http://www.w3schools.com/browsers/browsers_display.asp

  Trebuie de apelat la „responive web design”, adică în funcție de dimensiunile device-ului (browserului) cu care vezi un site să se modifice și afișarea conținutului.
  http://www.alistapart.com/articles/responsive-web-design/

  PS. Părerea mea e că nu va fi așa de masivă trecerea pe monitoare HD, fiindcă pentru utilizare simplă lumea va continua să folosească notebook-uri, iar pentru citit, pentru navigat vom folosit tot mai mult tabletele.

  • Florea Cristian 15 Iul 2011, ora 14:46

   Da, am vazut ca poti schimba forma design-ului in functie de rezolutie. Asa si-au facut unele site-uri mai mari de pe la noi variantele de mobil a blogului.

   Cat despre laptopuri, ai dreptate

 • Albastru 24 Iul 2011, ora 10:27

  „Webul” se micsoreaza, nu se mareste (iPad, Androizi, iPhoneuri). Nu cred ca voi trai sa apuc zilele in care rezolutia standart pentru un site web va fi 1920×1080.

  Apropo de site-uri cu teme cu dimensiune auto-ajustabila: http://css-tricks.com are o tema geniala :D

  • Florea Cristian 24 Iul 2011, ora 10:45

   Ce tare e css-tricks.com! Sper sa am timp intr-o zi sa fac si template-ul meu la fel, ca sa nu mai depind de tot felul de plugin-uri care-mi ofera template-uri pt varianta mobile