Oferi sfaturi pe blogul tău?

Citeam acum câteva zile pe un blog cum că un lucru foarte important pentru a atrage un număr mare de cititori şi comentatori este să le oferi ceva sfaturi.

Bineînţeles, tipul avea un blog foto, iar ceea ce spunea el nu se potriveşte exact cu situaţia mea. El oferea sfaturi despre aparate foto şi tutoriale pentru fotografi, deci îi era uşor să spună asta. Eu am blog personal şi, cu toate că aş putea oferi sfaturi despre orice, conteaza foarte mult şi experienţa personală. Oricum, nu despre asta voiam să vorbesc acum.

Printre reacţiile acelui articol, a apărut şi una contra. Lucru la care ar fi trebuit să mă aştept. Din păcate, era o reacţie neargumentată şi, aş putea spune, de prost gust. Tipul s-a enervat citind articolul şi a început să contrazică fiecare paragraf de-acolo. Din ce-am înţeles eu, era împotriva muncii de a scrie tutoriale şi sfaturi pentru începători pe bloguri, asta pentru că el se chinuise nu-ştiu-cât timp să găsească răspuns unei întrebări şi i se părea aiurea să le dea celor care se află în impas totul mură-n gură, acum că el ştie răspunsul.

Oare merită să îi învăţăm pe alţii câte ceva din experienţa noastră, sau trebuie să fim egoişti şi să păstrăm totul pentru noi?

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • Andrei kNox 11 Apr 2010, ora 19:46

  Hehe, ai formulat tare subiectiv intrebarea de incheiere. Sunt de-acord cu tine, atata timp cat oferi sfaturi pe un domeniu la care te pricepi, nu d-amboulea, asa cum fac tare multi..
  .-= Ultimul articol al lui Andrei kNox – Graficul care descrie orice =-.

 • andrei 11 Apr 2010, ora 19:56

  Să văd câţi vor „vota” pentru egoism, ori mai degrabă „sacro egoismo” (e o poveste interesantă cu Italia în primul război mondial).

  Era şi mai bine dacă ofereai un link, să vedem despre ce e vorba, însă dacă cineva ar începe să mă contrazică pe blog, pe motiv că „de ce scriu”, în condiţiile în care fac asta pe timpul meu, pe banii mei şi dintr-o convingere oarecum naivă, mi-e teamă că nu m-aş întinde prea mult la poveşti cu respectivul.

  Pe de altă parte, mă feresc să ofer „sfaturi”, preferând să arăt cum văd anumite lucruri şi să argumentez logic o poziţie. Apoi, fiecare e liber să facă ce doreşte.

  • Florea Cristian 11 Apr 2010, ora 20:40

   @andrei, as fi vrut sa pun link, dar nu stiu cum am reusit sa-l pierd. articolul era in engleza si nu mai retin unde l-am citit.

 • francisc 11 Apr 2010, ora 20:08

  E bine sa ne sfatuim. Asa evoluam si noi. Daca-si tinea fiecare sfaturile pentru el ne plimbam si acum desculti si prin copaci.
  .-= Ultimul articol al lui francisc – Urmeaza-ti modelul in viata =-.

 • yo9fah 11 Apr 2010, ora 20:15

  Am să o tai scurt:

  Nu cunosc problema/problemele tale, DAR … este foarte uşor şi foarte simplu să dai sfaturi (nu contează cui) depinde în ce context şi din ce !
  Un răspuns pe măsură ar fi şi un altul cam în acelaşi context dar care este numai adevăr … cel puţin aşa am considerat eu … ca să te convingi trebuie să pun un link aici şi nu vreau să fiu acuzat de spam sau să fac cuiva trafic …
  .-= Ultimul articol al lui yo9fah – De la Codul Morse de la Suceava la Alfabetul Morse de la Braşov =-.

  • Florea Cristian 11 Apr 2010, ora 20:37

   @yo9fah, acum ca m-ai facut curios, poti pune link-ul linistit

 • A.Dragos 11 Apr 2010, ora 20:20

  Incerc sa ofer sfaturi prin intermediul ghidurilor fotografice de pe blogul meu, si zic majoritatea ce mi le citesc ca sunt destul de bune. Satisfactia este maxima :)
  .-= Ultimul articol al lui A.Dragos – Urmărind natura : Codobatura =-.

 • yo9fah 11 Apr 2010, ora 20:57

  Păi am să pun două link-uri … aşa-i românu’ „îi dai un deget şi el ia toată mâna” ! :D

  1-http://bloggerin.ro/about/
  Citiţi comentariul lui „Vlad” … are mult adevăr în el …
  2-http://www.worldit.info/review-interviu/bloggerin-ro-blogger-in-romania/
  … iar aici … are legătură unul cu altul sau una cu alta …

  Acum fiecare să tragă concluziile lui !
  .-= Ultimul articol al lui yo9fah – De la Codul Morse de la Suceava la Alfabetul Morse de la Braşov =-.

  • Florea Cristian 11 Apr 2010, ora 21:12

   @yo9fah, nu stiu de ce aveam eu un feeling ca bloggerin va fi printre link-urile pe care le trimiti :))

   eu am inteles ideea, sa vedem daca mai citeste cineva comentariul tau

 • Marius Moga 11 Apr 2010, ora 19:58

  Cred ca tu stii cel mai bine raspunsul la intrebarea asta deoarece chiar ai posturi cu sfaturi utile.

  Atata timp cat oferi cateva sfaturi pentru incepatori, si nu numai, cred ca este totul ok. Conteaza doar sa fi sigur pe acele afirmatii si sa ai o baza solida a argumentelor. In rest, criticile pot sa vina…
  .-= Ultimul articol al lui Marius Moga – El Clasico-ul Barcelonei =-.

 • yo9fah 11 Apr 2010, ora 21:40

  Off topic:

  Nu mă pot abţine … totuşi …
  Ca să fiu perfect înţeles:
  Aici sunt multe de spus …

  Eu am creat blogul pentru un scop anume, foarte bine definit şi nu vreau să mă abat de la „About-ul” meu de pe blog. Altfel aş avea multe de spus, … ca o paranteză, „sunt prea tânăr pentru aşa ceva” ! Plus de asta, sunt foarte ferm în luarea unei decizii … indiferent care este ea … !

  Mulţumesc pentru atenţie şi să ai spor în toate ! Cu stimă George.
  .-= Ultimul articol al lui yo9fah – De la Codul Morse de la Suceava la Alfabetul Morse de la Braşov =-.

 • NuPrivi-Sunt Desene Animate 11 Apr 2010, ora 21:42

  Egoisti:>
  .-= Ultimul articol al lui NuPrivi-Sunt Desene Animate – Viata cu Louie Ep. 2 =-.

 • Tzukune 12 Apr 2010, ora 17:13

  Cel mai bine e sa nu inveti pe altii, dar in acelasi timp sa invete ceva de la tine. E ca la piata: pui totul pe taraba si cumpara cine vrea si ce vrea. Fara reclama. Ma intelegi?