Ora ideală pentru publicarea unui articol este…

ora ideala pentru publicarea unui articol… când ai timp, probabil.

Întotdeauna am avut o problemă legată de ora publicării articolelor. Mereu voiam să găsesc ora ideală la care trebuie să le public, astfel încât să aibă parte de vizibilitate maximă. M-am întrebat de multe ori care ar putea fi ora de vârf a traficului pe internet şi, în cele din urmă, am ajuns la concluzia că nu prea merită efortul.

Alfel spus, indiferent de ora la care public articolul, omul intră tot când are el timp şi chef. Diferenţa probabil o face, ora la care îl trimit pe meleagurile Soşiăl Mediei, că de obicei lumea de acolo află când scriu eu.

Mai rău e când n-am timp să scriu şi, ca aseară, mă trezesc să public şi eu ceva la orele târzii ale nopţii, pe la 12 – 1 AM. Atunci chiar nu vede nimeni articolul, oricât de mult m-aş zbate eu să-l fac să fie văzut.

Tu crezi că există vreo oră ideală la care trebuiesc publicate (sau trimise în SM) articolele? Scrii când ai timp, sau gândeşti totul în aşa fel încât să apară articolul la o anumită oră?

*photo via

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • oprean 22 Oct 2011, ora 11:21

  In general public cand am timp…dar cred ca o ora destul de buna pentru publicare este dimineata intre 8-9…de obicei atunci se trezeste lumea si sta cu cafeaua in fata la pc uitandu-se ce noutati au mai aparut…

  • Florea Cristian 22 Oct 2011, ora 11:47

   Eu in weekend obisnuiesc sa trimit articolele prin Social Media pe la 11 sau 12, ca am impresia ca la 8-9 dimineata multi onlineri inca dorm :D Ma rog, asta-i doar o impresie. Nu stiu cum sta treaba in realitate

 • mali 22 Oct 2011, ora 11:48

  ora ideala ne exiista? ora ideala? cand ai chef sa scrii! daca esti bun, te citeste lumea la orice ora, daca nu … nu;

  • Florea Cristian 22 Oct 2011, ora 11:51

   Da, ai dreptate. Nu conteaza cand publici, pentru ca daca articolul e bun, sigur oamenii vor intra si vor citi la orice ora. Sa inteleg ca tu scrii cand ai chef, fara sa-ti programezi ceva inainte. Ca asta era intrebarea.

   • mali 23 Oct 2011, ora 22:30

    da

  • mali 23 Oct 2011, ora 23:35

   Doamne, in ce hal scriu, in viteza.
   Asadar, nu eu, ci tastatura este de vina; ea n-a vrut sa scrie corect „nu exista” :).

   • Florea Cristian 24 Oct 2011, ora 07:16

    lasa, ca am inteles ce voiai sa zici :)

 • Despina 22 Oct 2011, ora 21:40

  Eu cred ca exista doar momentul acela in care inspiratia te loveste si esti sigur ca indiferent de ora la care scrii, cititorii vor fi incantati de rezultat! :D

 • Ruxandra 22 Oct 2011, ora 23:07

  Eu scriu atunci cand am chef si inspiratie. Si tot atunci public articolul. De obicei, asta se intampla seara, ca in cursul zilei nu am cum, ca mai si lucrez. Iar la serviciu chiar nu am timp de blog. In week-end mai scriu pe la pranz…dar in rest toate se intampla seara! Blogurile tot dupa ora 20.00 le citesc.

  • Florea Cristian 23 Oct 2011, ora 11:52

   Cred ca nu esti singura care obisnuieste sa citeasca seara blogurile. Majoritatea dintre noi atunci avem timp

 • IulianJ 23 Oct 2011, ora 05:12

  Eu am facut un studiu pe propria persoana, de fapt pe propriul profil de Facebook.
  Am gasit un program care iti face screenshot-uri la un anumit interval de timp prestabilit, am compilat rezultatele si le-am bagat in Excel si asa am obtinut curba prezentei online pentru prietenii mei de pe Facebook. Am pus rezultatele pe blog si le gasesti aici http://social-media-romania.blogspot.com/2011/05/postarea-potrivita-la-momentul-potrivit.html . Nu stiu daca se potriveste la toata lumea, desi pot sa spun ca profilul prietenilor mei este destul de variat. Poti sa faci acelasi experiment si in cazul tau sa vezi daca iese la fel :)
  Numa’ bine!

 • Yamasha 24 Oct 2011, ora 09:52

  eu public cand am timp articole si nu mai mult de 1 pe zi.