Paralelă

V-aţi gândit vreodată că viaţa poate semăna foarte mult cu lucrurile care ne înconjoară? Sunt chestii destul de uzuale pe care nu ni le imaginăm niciodată drept cordon de legătură dintre ele şi viaţa însăşi. Iar aici nu mă refer la existenţă. Ci viaţă!

V-aţi gândit vreodată că viaţa seamănă cu .. eu ştiu, Google? Da! Chiar o face. Google, ca şi viaţa deasemena, caută răspunsuri. În cazul Google, răspunsurile sunt cele venite de la toate întrebările puse de noi, utilizatorii, în bara de search. În cazul vieţii, ne referim la întrebările, existenţiale sau nu, pe care ni le punem noi în fiecare zi. Asemănarea nu este numai întrebarea, ci şi răspunsul. Pentru că fiecare răspuns iscă o nouă intrebare .. ceea ce face Google un pagină cu întrebări şi rezultate nesfârşite, iar viaţa tinde să facă acelaşi lucru. Diferenţa dintre cele două este că Google are doar 10 ani de experienţă iar noi avem mii. Bine, nu noi înşine, dar noi ca omenire.

Viaţa mai poate fi asemănată şi cu un obiect, o jucărie. Ştii? Crearea sa durează un anumit timp iar fiecare jucărie seamănă mai mult sau mai puţin cu alta, oricare alta. Cum fiecare om seamănă mai mult sau mai puţin cu altul, iar naşterea nu se face bătând din palme. Fiecare obiect în parte are o menire pe Pământ, cum şi fiecare om o are.

Fie că vrei sau nu, viaţa nu stă numai în lucrurile mari pe care le faci. Ea are la baza toate lucrurile mărunte care ne înconjoară. Dacă Google sau jucăria, fiind lucruri mărunte, n-ar fi existat, poate nici noi n-am mai fi asemănat viaţa cu ele şi poate am fi asemănat-o cu altele, sau poate n-ar fi existat nimic cu care să o asemănăm, sau poate n-am fi existat noi. Trebuie să fim conştienţi de faptul că orice creaţie are un scop. De cele mai multe ori scopul, sau rezultatul în sine ajută viaţa să îşi ruleze filmul cu mai multă uşurinţă. Dar oare de ce trebuie ca viaţa să ruleze cu mai multă uşurinţă?

Tags:

6 Comments

  1. Lungu Alin 2 august 2009
  2. Vacanta 2 august 2009
    • Cristian Florea 3 august 2009
  3. Claudiu 3 august 2009
  4. SeAcRoNnN 3 august 2009
  5. fLn 3 august 2009

Leave a Reply