Parcă şi RSS-ul miroase a spam, nu?

Nu ştiu ce credeţi voi despre blogsfera românească dar eu am impresia că atunci când se observă ceva relativ bun în promovare, se duce la extrem. Dar extrem deăla de zici că s-a născut cu adrenalina în sânge şi cu promovarea drept biberon.

Înainte, te abonai la feed-ul RSS dacă îţi plăcea cum scrie respectivul şi dacă voiai să fii la curent cu noutăţile. Acum, parcă toate îţi sunt băgate pe gât. Încearcă cineva să ţi le îndese cu piciorul până când te abonezi. După ce te-ai abonat, când incearcă să retragă piciorul îi rămâne în mijlocul gâtului şi stă acolo până te hotărăşti să nu mai ai deaface cu blogul respectiv.

Probabil aţi observat că de la o imagine RSS micuţă afişată la începutul sidebar-ului s-a ajuns la ditamai wallpaper-ul (aici exagerez puţin) afişat pe jumătate din sidebar, încă un feed la începutul fiecărui articol, încă unul la sfârşit, imediat după tags, ca să nu se termine articolul brusc nu de alta, te mai trezeşti cu unul la sfârşitul comentariului, mai răsare o iconiţă prin footer, iar în cel mai rău caz, headerul este înlocuit integral de un buton mare pe care scrie „ABONEAZĂ-TE!”.

Dai click mai mult de frică. Când vezi cât de mare scrie ai impresia că te ameninţă. Neştiind ce se întâmplă cu soarta ta dacă nu te abonezi, o faci că doar (cică) n-ai nimic de pierdut. Şi dai acolo click să fie. Unii cred că dacă se abonează dispar iconiţele şi pot citi şi ei fericiţi ce vrea ăla să zică. De unde atât? Feed-urile apar acolo pe toată perioada vizitei. Fie că eşti sau nu abonat. Aici intervine piciorul rămas în gât după ce te abonezi de care vorbeam mai sus.

Toată lumea e înfometată după abonaţi. Masa de dimineaţă, prânz şi chiar şi cea de seară trebuie să conţină abonaţi. Chiar şi între mese se mai ronţăie câte un abonat astfel încât să nu fie devoraţi prea lacom cei programaţi la cină.

Feed-ul este acolo cu scop facultativ şi îl apasă cine simte nevoia. Normal, n-ar trebui să fii obligat să-l apeşi, dar când vezi cât de tare ţi-l îndeasă, parcă nu mai ştii ce să mai faci.

Deşi ar trebui să analizăm un blog după conţinut şi nu după auto-promovarea pe care şi-o face fiecare feed-ului său, cred că prefer să închid pagina când văd că se nasc feed-uri de peste tot şi nu mai ştiu dacă dau click pe titlul articolului sau pe link-ul de abonat.

10 Comments

  1. Daniel 15 mai 2009
  2. RedAndBlue 15 mai 2009
  3. Cristian Florea 15 mai 2009
  4. Bleau 16 mai 2009
  5. Everzor 16 mai 2009
  6. Serginho 16 mai 2009
  7. Crok 17 mai 2009
  8. telefoane samsung 17 mai 2009
  9. B 22 mai 2009
  10. Pensiuni Baile Herculane 27 mai 2009

Leave a Reply