Cum mi s-a părut la cursul de improvizaţie cu Mihaela Sîrbu

Acum vreo lună de zile, actriţa Mihaela Sîrbu ne-a invitat (pe noi, cei din gaşaca Kooperativa 2.0) să vedem cum e o zi la Şcoala de Improvizaţie. Am mai chemat câţiva bloggeri cu noi şi ne-am dus să înţelegem mai bine despre ce e vorba.

Am făcut tot felul de jocuri de spontaneitate, iar asta ne-a dat nişte energie. Trebuia să răspundem cât mai repede unor întrebări sau să facem rime cu primele cuvinte care ne veneau în minte. Asta în echipă, bineînţeles, adică tu trebuia să continui de unde a rămas colegul dinainte şi nu prea aveai de unde să ştii ce urmează să zică el, ca să-ţi aranjezi din timp gândurile.

A fost o experienţă foarte tare şi am râs o grămadă. Am înţeles cu ocazia asta că un curs de improvizaţie e bun şi dacă nu te pricepi sau nu vrei să faci actorie în viaţă, pentru ca îţi antrenează creierul într-un mod la care nu prea te aştepţi

Mai mult, te ajută să cunoşti oameni sau să te apropii mai bine de cei pe care-i ştii deja. E un exerciţiu excelent şi pentru team buildinguri sau pentru relaxare după o zi încărcată la birou.

Recomand cu mare drag un curs de improvizaţie. Măcar aşa, ca să vezi, de curiozitate, cum este să participi la unul. Apoi sunt sigur că o să vrei să repeţi isprava. Totodată, o să înţelegi mai bine cam cât de mult este de muncit ca să ajungi să faci spectacole de improvizaţie pe scenă. Nu mă lungesc prea mult, că-i genul de activitate pe care mai bine te duci s-o faci în loc să încerci s-o povesteşti. :))

Detalii despre înscrieri găseşti aici. :D

Foto: Dragoş Asaftei

Leave a Reply