Pasiunea e mai importantă decât talentul

Eu aşa cred, cel puţin când vine vorba de blogging. Una e să ai talent la scris şi să-ţi placă să umpli paginile de cerneală, alta e să fii pasionat de tot ceea ce înseamnă blogging. Una e să adori să scrii compuneri, alta e să adori să te implici în tot felul de campanii care au legătură cu blogging-ul şi să încerci să scrii în aşa fel încât să le placă şi celor care nu intră ca să citească metafore, sau lucruri prea sofisticate.

Pasiunea, din punctul meu de vedere, e mult mai importantă decât talentul. Dacă le ai pe amândouă e şi mai bine, dar dacă ar fi să aleg dintre pasiune şi talent când vine vorba de un anumit domeniu, aleg fără doar şi poate pasiunea, pentru că talentul ţi-l mai şi cultivi dacă e nevoie (în scris cel puţin, cam aşa e), dar dacă eşti talentat şi nu prea-ţi place să te faci auzit în 2.0, mai bine îţi consumi forţele pe altceva.

Sunt de părere că în orice domeniu e mai bine să fii pasionat decât talentat, asta dacă ar fi să poţi avea numai una din cele două. Voi ce ziceţi?

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Bezea Tudorel (@staupenetro) 3 Oct 2012, ora 12:40

  Cu pasiune poti sa-ti cultivi talentul, in timp ce talentul singur nu este suficient pentru a te bucura de existenta lui – ramane intr-o stare latenta care poate conduce la frustrari.

  • Cristian Florea 4 Oct 2012, ora 08:25

   Pasiunea şi talentul pot exista una fără cealaltă, dar numai în anumite condiţii.

 • Omega Peter 3 Oct 2012, ora 14:16

  Poate termenul de „pasiune” nu e totusi cel mai potrivit. Talentul cu pasiunea ar trebi sa vina la pachet, probabil ca lipseste altceva…

  • Cristian Florea 4 Oct 2012, ora 08:25

   Hmm… ce ar putea să lipsească?

   • Sergiu Nicola 4 Oct 2012, ora 10:46

    Cred că lipseşte munca.

   • Cristian Florea 4 Oct 2012, ora 22:11

    Dacă-i pasiune, munca nici nu se vede.

   • Sergiu Nicola 5 Oct 2012, ora 11:16

    De văzut nu se vede dar e necesară.

 • Ana- 3 Oct 2012, ora 15:27

  Pasiunea e cea mai importanta in orice ai face, degaba esti talentat daca esti delasator.

  • Cristian Florea 4 Oct 2012, ora 08:26

   Asta cu delăsarea cred că se aplică şi pentru cei pasionaţi de ceva. Asta cred că ţine mai mult de personalitate, decât de altceva.

 • Sergiu Nicola 4 Oct 2012, ora 10:52

  Tind să cred că pe un blog ar trebui ca cei doi factori să formeze un colaj. Blog-ul respectiv ca să aibă un real succes ar trebui să abordeze cam ambele situaţii: Articole care implică 2.0 dar şi articole care pun la încercare imaginaţia şi sentimentele cititorului. Eu asta cred.

  • Cristian Florea 4 Oct 2012, ora 22:12

   Eu cred că fiecare îşi creează stilul după propriile principii. Nu există o reţetă care să-ţi spună ce şi cum să faci.

 • travelgossips 10 Oct 2012, ora 18:15

  Sunt de acord cu fraza – pasiunea este mai importanta decat talentul – dar nu sunt de acord deloc cu felul in care ai argumentat.
  In nici un caz nu cred ca trebuie sa iti alterezi felul de a scrie (talentul), cum ai zis tu, sa scrii in asa fel incat sa placa, pentru dorinta de a te face auzit in 2.0 (pasiunea pentru blogging). Big NO! :)

  • Cristian Florea 10 Oct 2012, ora 18:26

   De ce nu? Până la urmă scriu în continuare ceea ce-mi place, că nu-mi impune nimeni ce să scriu.