Pe Google nu prea-l poţi păcăli. Pe bune.

Am văzut azi la Alexandru Negrea update-ul ăsta:

Ideea site-ului e interesantă. Intri, apoi îţi afişează pe o hartă toate anunţurile imobiliare din oraşul în care te afli, în funcţie de nişte criterii selectate de tine.

Site-ul probabil e lansat recent, pentru că link-urile din footer încă nu merg. Adică nu poţi afla cine sunt oamenii, Politica de confidențialitate sau Termeni și condițiile de folosire. Totuşi, avem deja câteva declaraţii de la nişte utilizatori mulţumiţi.

declaratii rently

În afara faptului că textele alea par mult prea faine ca să fie adevărate, pozele sunt în genul celor cumpărate de pe un site cu stock photos. Iar aici Google ne ajută să elucidăm misterul, pentru că are sistemul ăla în care îi arăţi o imagine, iar el îţi spune dacă a mai fost copiată şi de alţii. Şi haideţi să-i căutăm pe Maria, Tudor şi Ada.

Puteţi să vă convingeţi şi singuri de rezultatul căutării, dând click pe numele lor aici: Maria, Tudor, Ada.

Mai mult decât imaginile alea corporatiste în care toţi oamenii zâmbesc fals şi sunt foarte încântaţi de ce fac ei acolo, mă enervează declaraţiile care nu există. Mai mult câştigi dacă lansezi un site fără declaraţii decât dacă inventezi tu nişte personaje şi le pui acolo. În plus, mai uşor şi mai bine pentru cei care au făcut site-ul era să-şi roage 3 prieteni să dea câte-o declaraţie. Măcar pozele erau mai reale, iar prietenii erau români.

Repet, ideea site-ului e tare bună, dar nu aşa îţi câştigi credibilitate.

Later edit: Când critici un site, e bine să afle şi echipa din spatele site-ului că ai avut ceva de spus. La update-ul de pe Facebook-ul lui Alex, a comentat şi Dumitru Sirbu, care face parte din echipa rently. L-am rugat să-şi dea cu părerea în legătură cu articolul meu. Răspunsul a fost cam aşa:

dumitru sirbu - rently.ro

Concluziile le las pe mâna voastră.

Tags:

4 Comments

  1. Gabriel Ursan 31 august 2013
  2. Ciprian 31 august 2013

Leave a Reply