Pe mine schimbările nu mă ajută

Toate articolele cu sfaturi despre cum ai putea evita un writer’s block, sau cum ai putea creşte calitatea articolelor, au un subpuct care spune că trebuie să faci o mică schimbare. Trebuie să scrii în parc, sau pe WC, să te duci în altă cameră, sau să faci orice numai să te mişti de pe scaunul ăla de care te-ai săturat şi pe care-l foloseşti zilnic şi să ajungi într-un nou ambient, care să te inspire.

Din păcate, la mine nu prea se aplică. Articolele mele scad. Cel puţin acum, când sunt departe de casă. Deşi trebuia să-mi crească entuziasmul, el face pe nebunul şi nu mă ascultă. Ambientul e bun, că e zonă de munte, nu mă gândesc la şcoală, la aşa-zisele probleme de adolescent, la nimic. Probabil se întâmplă toate astea şi din cauza faptului că am prea mult timp liber, iar mie îmi place să lucrez presat de timp uneori. Nu ştiu, cert este că nu mă simt bine aici, din punctul de vederea al blogging-ului.

Totul e ok, am de toate, numai că articolele bune încetează să apară. Schimbarea locului, în loc să-mi aducă idei, mă face să profit cât mai mult de draft-uri, sau să scriu bazaconii. Unii s-au supărat deja, iar asta nu-i bine.

Cert este că mâine mă întorc acasă, iar asta ar trebui să mă facă să-mi revin. Voi cum sunteţi? Dacă plecaţi pe undeva vă simţiţi mai inspiraţi?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • mesaje 19 Sep 2010, ora 19:52

  este interesant ceea ce zici,ca nu ai inspiratie atunci cand nu esti acasa..
  mie mi se intampla sa ma blochez din cauza prea multor subiecte de care vreau sa vorbesc atunci cand sunt plecat intr-o calatorie,ajuns intr-un loc nou.Mi se pare o oportunitate inedita de a cunoaste si de a interactiona cu diferite tipuri de oameni,de personalitati,diferite locuri,trairi.Incearca sa nu mai privesti totul cu superficialitate si vei vedea ca sunt multe lucruri despre care poti sa scrii o infinitate de cuvinte..

  • Florea Cristian 20 Sep 2010, ora 00:27

   Dar nu cred ca vreau sa scriu neaparat ce vad acolo. Ar putea deveni plictisitor. Mai bine scriu alte subiecte. In plus, desi pot scrie cuvinte cu nemiluita despre ce vad acolo unde sunt, s-ar putea sa nu iasa la fel de bine ca acasa.

 • dAImon 19 Sep 2010, ora 21:15

  Ce te împiedică să .. nu scrii?

  Ideea-i că uneori creierul cere o pauză de acumulare, şi mai bine i-o acorzi. În schimb când eşti inspirat poţi să scrii cu nemiluita articole în plus, şi ţii ca schiţă (draft) pentru zile mai negre.

  • Florea Cristian 20 Sep 2010, ora 00:26

   Nu ma impiedica nimic, doar ca nu ma simt eu bine. Cat despre pauza, intr-adevar, creierul are nevoie de asta, dar eu i-am acordat deja vreo 2 saptamani vara care tocmai a trecut. E de-ajuns, ca prea multa pauza strica.

   Cat despre momentele de inspiratie, de-aia am avut ce scrie acum, ca am salvat draft-uri atunci

 • Stonehenge 23 Sep 2010, ora 10:49

  faza asta cu writer`s block in alte locuri seamana cumva cu lipsa de somn cand tre sa dormi in prima noapte in alta parte diferita de patul de acasa. La mine nu conteaza unde ma aflu, daca ma pocneste o idee, deschid repede dashboardu`, daca am cum, sa nu pierd continutul pretios din creier :) . Se spune ca inspiratia mai trebuie si lucrata si intretinuta, dar daca n-ai macar o scanteie, un debuseu, sa incepi de undeva, nu ai la ce munci.
  Off: Lasa Cris, eu nu sunt abonat prin mail la tine, dar te citesc destul de des si nu consider ca ti-au slabit articolele in calitate…e doar o faza oricum, trece ea ;)