Pictorul tau preferat…

Stăteam astăzi şi mă gândeam…dacă ar fi să mă întrebe cineva pictorul meu preferat sau un top 5 al pictorilor, fie ei români sau nu, fie ei celebri sau nu, raspunsul meu sigur ar fi: „Habar n-am!”.

Astăzi mi-am dat seama cât de necunoscator pot fi in unele domenii. Păi dacă eu nu ştiu să răspund întrebarii care se referă la un top cinci al pictorilor preferaţi ce mai spun dacă trebuie să spun şi măcar o operă a fiecaruia? Rămân prost mut.
Stiu că toată lumea a auzit de DaVinci şi Grigorescu dar in rest? :-?? Sunt varză!

Sunt praf din punct de vedere artistic. Înţeleg cw arta si in special pictura nu sunt punctele mele forte dar ar trebui să am o cultură generală în legatură cu acest subiect, cultură care îmi lipseste cu desăvârşire.

Nu ştiu de ce, dar cred că aş putea pune la pariu cu voi că mai bine de jumătate din cei care citesc asta îşi dau seama că sunt în aceeaşi situatie ca şi mine. Mulţi nu ştiu să răspundă întrebarii: „Care e pictorul tău preferat? Dă cinci nume de picturi de-ale sale.”

Poate pentru voi nu este chiar atât de important să nu ştiţi cu ce se mănâncă arta dar cred că trăim intr-o lume în care informaţia este totul. Fără informaţie eşti un nimic, iar o picătura de ceva în legatură cu arta nu ar strica niciodată. Un plus de învăţătură în viaţa mea nu strica mai ales când est vorba despre cultura mea generală.

Cred că mă pun în urmatoarele zile pe citit. Trebuie sa aflu câte ceva despre artă in general.
Vă voi da mai multe detalii pe parcurs =:)

Have a nice day!

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Alex 9 Dec 2008, ora 22:06

  Umm… pictorul meu preferat cred ca este Davinci :-?

  De la mine poti citi: Antivirusi Falsi

 • B 9 Dec 2008, ora 22:08

  bai .. iti dau mai mult de 5 pictori care imi plac .. dar daca ma pui sa`ti zic 5 picturi de la fiecare .. am tacut si eu =))

 • Necunoscut 9 Dec 2008, ora 23:05

  Pictorul meu preferat este Stefan Luchian, ca pe asta l-am invatat parca in clasa a 4-a. :))

  De la mine poti citi: 28 de ani fără John Lennon

 • Grim_Cris 9 Dec 2008, ora 22:16

  Stiam eu ce stiam cand am zis ca mai bine de jumate nu stiu cu ce se mananca pictura in general :))

  P.S.: Teoretic acesta ar trebui sa fie al 1000-lea comentariu. Dar pentru ca mi le contorizeaza si pe cele pe care le-am sters sau respins. Practic este al 927-lea. Deci peste inca vreo 73 de comentarii sarbatorim :))

 • Alexander 9 Dec 2008, ora 23:21

  Nu am un pictor preferat pentru ca pictura nu ma atrage in mod deosebit ca arta. Nu cred ca mi-as decora casa cu tablouri decat daca s-ar preta spatiul la asa ceva. Nici arta moderna nu pot spune ca mi-ar placea, de altfel Picasso mi se pare grotesc, iar Dali, oricat de interesant ar fi suprarealismul lui, nu cred ca mi-ar placea pe pereti. Stiu destui pictori insa sincer nu cunosc nume de lucrari, poate cateva romanesti mai curand – fata cu portocala, car cu boi , tarancuta, lacul, dar si asa nu imi amintesc cine le-a pictat :d

  De la mine poti citi: Filme de top 2008

 • TheBes7 9 Dec 2008, ora 22:38

  Artă frate? Aş spune şi eu dacă te-ai axa pe altceva, dar fix artă!? Pff. nu înţeleg nimic din unele desene.

  De la mine poti citi: Motive, motive şi iar motive!

 • Grim_Cris 9 Dec 2008, ora 22:43

  @TheBes7 .. nici eu nu inteleg nimic din unele desene. Dar pentru cultura mea generala vreau sa stiu cate ceva despre ea. Vreau sa stiu macar 5 pictori si macar 5 picturi ale fiecaruia :>

 • Agkelos 10 Dec 2008, ora 10:37

  Preferatul meu e Dali, dar nu ma pune sa iti spun numele picturilor ca ma bagi in ceata :))

  Daca zici ca vrei sa te pui pe studiat, iti recomand autobiografia lui Dali… si niste scutece ca o sa faci pipi pe tine de ras, dar nici platit nu o sa lasi cartea din mana :))

  De la mine poti citi: Esti inteligent?

 • Grim_Cris 10 Dec 2008, ora 11:14

  Atunci iti voi asculta sfatul. Voi cauta cartea si-ti voi spune cate scutece am schimbat :))

 • Georgiana 10 Dec 2008, ora 11:37

  Sa stii ca ai dreptate. Dar pentru a iesi dintr-o situatie in care esti pus sa raspunzi la intrebarea: „Care este pictorul tau preferat?”, poti iesi foarte usor si cred ca este cel mai normal raspuns posibil. Poti spune: „Eu. Eu sunt pictorul meu preferat!”, pentru ca in fiecare din nou exista „un pictor”, fiecare are talentul de a imprastia culorile pe foaie si fiecare isi iubeste acest „dar” (fie el mai bogat sau nu). Asa ca, nu trebuie sa iti placa alti pictori si sa le mai si stii operele, atata timp cat TU te regasesti ca un mic DaVinci! :)>-

 • Grim_Cris 10 Dec 2008, ora 12:05

  Ok. Eu sunt pictorul meu preferat si vreau sa ajung ca …. ?? :-:

 • loredana 17 Mar 2009, ora 17:52

  arta ???%-( mai bine axativa pe un alt domeniu=p~ asta i cel mai plictisitor