Poveste cu ţigani. Ţigani de treabă.

cristian florea skateboardCât a fost vacanţă şi toată lumea a fost plecată la mare, eu am dat o fugă până la Focşani şi dacă tot am ajuns până acolo, am hotărât să revin, oarecum, la vechile obiceiuri, de dragul vremurilor trecute. Altfel spus, am ieşit cu skate-ul de câteva ori, că în Bucureşti n-am când să mai practic şi sportul ăsta.

Discutând cu un amic despre vechile noastre ieşiri cu plăcile, mi-am amintit de o întâmplare de prin 2008. La vremea respectivă, singurul loc din Focşani unde ne puteam încerca talentele era în faţa teatrului, o zonă destul de populată a oraşului.

La un moment dat, într-o parcare alăturată opreşte o Dacie Logan MCV. De-acolo coboară un ţigan şi o ţigancă (cu pălărie şi fustă) şi vreo 5 – 6 puradei. S-au apropiat de noi, apoi au aşteptat să se întâmple ceva. Nu ne-au zis nimic şi nici nu s-au aşezat în aşa fel încât să ne încurce. Au încercat să stea destul de aproape încât să vadă ce facem fără să ne deranjeze. După ce am văzut că nu vor nimic de la noi, ne-am continuat exerciţiile fără să-i băgăm în seamă.

Ei se uitau admirativ, aplaudau când ne ieşea câte-un trick mai complicat, iar în rest tăceau mâlc pentru a nu ne deranja. La un moment dat, au plecat. Nu înainte de a se duce la unul dintre noi (cel căruia îi ieşiseră cele mai spectaculoase trick-uri) şi a-i înmâna o bancnotă (nu mai ştiu de cât era, dar asta nu e important).

Cu alte cuvinte, au venit să se uite la noi ca la circ, iar dacă tot au avut parte de spectacol, au şi plătit. Există şi ţigani de treabă, asta ar fi concluzia.

10 Comments

 1. George 9 mai 2013
  • Cristian Florea 9 mai 2013
 2. mircea 10 mai 2013
  • Cristian Florea 10 mai 2013
 3. Dragos Geornoiu 10 mai 2013
  • Cristian Florea 11 mai 2013
 4. Jim 13 mai 2013
  • Cristian Florea 13 mai 2013
 5. Carmen 15 mai 2013
 6. Alexandru 19 iulie 2013

Leave a Reply