Acum poți face poze de 360 de grade pe iPhone direct din aplicația de Facebook

Acum vreo săptămână, aplicația de Facebook de pe iPhone a venit cu un update care adaugă o funcție nouă: posibilitatea de a face poze de 360 de grade direct din aplicație.

Diferența fundamentală dintre o fotografie 360 făcută prin intermediul aplicației Facebook și o panoramă făcută cu camera iPhone-ului este că prima chiar are 360 de grade, iar a doua, cea făcută din iPhone, are numai vreo 270 de grade. Adică cel care va privi fotografia făcută din camera iPhone-ului nu va putea face o rotație completă în momentul în care o privește.

Dacă ți-ai actualizat aplicația, noua funcție ar trebui să apară în momentul în care încerci să postezi ceva pe Facebook, ca în fotografia de mai jos.

poze 360 grade iphone

Apoi realizare pozei 360 se face ușor, după cum se poate vedea în fotografiile de mai jos.

poze 360 grade iphone

Iar dacă vrei să vezi o fotografie făcută cu ajutorul acestei funcții, te invit aici.

Ca alternativă, există și opțiunea de a folosi aplicația Google Street View pentru a avea poze de 360 de grade pe iPhone. Avantajul folosirii aplicației Google Street View este că vei înregistra 360 de grade și pe verticală, nu doar pe orizontală, iar dezavantajul e că este o aplicație destul de complicată. Am scris despre asta aici.

Tags:

Leave a Reply