Cine mi-a dat prima pasă norocoasă

Nu știu dacă ți-am mai spus până acum, dar eu cred foarte tare în ceea ce înseamnă „noroc”. Nu că m-aș baza în viață pe asta, dar cred că oricât de mult ai munci tu și oricât te-ai strădui, fără puțin noroc s-ar putea ca lucrurile să nu-ți iasă chiar așa cum ar trebui.

Și da, „norocul ți-l mai faci și cu mâna ta”, dar înainte de toate trebuie să ai cu ce să lucrezi. Și dacă stau să mă uit la realizările mele și la cum am luat anumite decizii importante în viață, îmi dau seama că ingredientele reușitelor mele au fost, cam de fiecare dată, fix 3: noroc + o persoană care să-mi arate o direcție + decizia mea de a merge în acea direcție.

În ceea ce privește sportul, am avut ocazia de a practica atletism de performanță timp de 5 ani de zile. Nu m-am apucat de alergat pentru că m-am gândit eu să fac asta într-o zi, ci am avut noroc.

Mai exact, eram într-o zi la ora de educație fizică, prin clasa a VI-a, iar profesorul de sport ne-a zis tuturor să facem niște ture de teren în alergare, pentru că a venit un profesor de atletism să facă o selecție.

Nu mi-a trecut nicio secundă prin cap că o să fac vreodată atletism, dar se pare că domnul Marius, primul meu antrenor de atletism, a văzut ceva la felul în care alergam eu în acea zi. Puteam, din întâmplare, să lipsesc de la ora de sport din ziua respectivă și să nu mai fac niciodată atletism. Dar am avut parte noroc.

Apoi, persoana care să-mi arate o direcție a fost fix domnul antrenor Marius, care mi-a dat încredere și mi-a zis că ar trebui să încep să vin la antrenamente, că mă mișc destul de bine.

Decizia de a merge în acea direcție a fost destul de simplă, pentru că eram copil și oricum n-aveam alte activități de făcut. Și uite-așa am ajuns să practic un sport care mi-a arătat ce înseamnă o disciplină, m-a ajutat să cunosc o mulțime de oameni și mi-a dat o doză de curaj și încredere în momentele în care am avut nevoie.

Cristian Florea - atletism

Am scris povestea de mai sus pentru că eu cred foarte tare că trebuie să fie cineva care să-ți dea „o pasă norocoasă” ca să poți porni pe un drum, dar de multe ori acel cineva nu e prin preajmă.

Și pe această cale salut cu mare drag campania MingiÎnȘcoli.ro a celor de la Fa, care sună cam așa: cumpără produse Fa (mai puțin săpun solid) în perioada august – septembrie 2019 și împreună contribuim la echiparea cu mingi de handbal a școlilor din România.

Iar dacă știi școli care ar avea nevoie de această donație, spune-le să se înscrie direct pe site. Anul trecut au fost premiate 74 de școli cu echipamente sportive de handbal.

În încheiere te invit să dai vestea la cât mai mulți oameni. Mi se pare grozav că putem face fapte bune fără să schimbăm modul în care facem cumpărături. 😁

Tags:

Leave a Reply