Ai vrea să ai butoane de reacții la mesajele de pe WhatsApp?

Nu știu dacă mai ții minte, dar la început Facebook nu avea buton de like. L-au introdus abia prin februarie 2009, iar înainte de asta puteai doar să lași comentarii la ceea ce scriau oamenii pe profilele lor.

Au introdus butonul de Like și ușor-ușor ne-am obișnuit să nu mai lăsăm comentarii încurajatoare când vrem să susținem ceva sau pe cineva, ci o rezolvăm cu un click, dând like.

Apoi au introdus reacțiile la postări, care ne-au ajutat să ne exprimăm și mai ușor, iar la un moment dat între Like și Reacții la postări au introdus reacțiile pe Facebook Messenger. Vorbesc, bineînțeles, despre cele de mai jos, pe care le poți trimite dacă ții apăsat pe un mesaj venit de la cineva.

Ai vrea să ai butoane de reacții la mesajele de pe WhatsApp

Și deși nu credeam că le voi folosi prea mult, îmi dau seama că, de multe ori, chiar nu am ce să mai răspund la anumite mesaje venite prin Messenger (sau nu am timp să fac asta) și o rezolv rapid cu un Like sau un Haha. Iar pentru că și pe iPhone există niște reacții asemănătoare în iMessage, am început să le folosesc frecvent și acolo.

Dar pe WhatsApp nu avem. Acolo, dacă vrei să închei o conversație dând un simplu și discret Like unui mesaj, nu ai cum să faci asta. Și-mi dau seama cu ocazia asta că Facebook ne-a învățat tare prost cu reacțiile pe care le poți da cu două click-uri în Feed și în Messenger, că acum mi se pare ciudat să nu existe reacții și în alte platforme pe care le mai folosim.

Tu ce zici, ți-ar plăcea să ai butoane de reacții pe WhatsApp?

Leave a Reply