Reciclarea…

Liceul nostru s-a implicat într-un proiect ce se referă strict la reciclare.

Ieri, în ora de dirigenţie, nişte colegi de la o altă clasa de a 9-a ne-au prezentat, pe scurt, nişte chestii despre această campanie.

Ne îndrumau spre reciclarea hârtiei, a plasticului şi a aluminiului şi ne arătau cum este benefică reciclarea. Ne-au învăţat nişte chestii (păcat că unii nu prea au fost atenţi – sincer nici eu nu am fost ăl mai prezent cu mintea dar m-am descurcat). Cică ăştia din UE ne impun nişte norme pentru reciclare (coşuri de gunoi de diferie culori pentru diferite materiale şi tot felul de astfel de chestii). Ne spuneau că ar trebui să facem o sortare a gunoaielor, chiar şi la noi acasă (adică să am acasă trei coşuri de gunoi diferite /:), unul pentru sticlă, altul pentru plastic şi încă unul pentru restu …dar apoi, unde le arunc pe toate aşa sortate? ).

Mă rog … trecând peste asta. Ce-am învăţăt?

– România va câştiga bani frumoşi de la UE dacă o să continue campania asta în cât mai multe oraşe.
– O cutie de aluminiu se degradează în 100 de ani
– Cojile de banane şi cotoarele de mere dispar natural în 2 ani
– Mucurile de ţigară dispar în 2 ani şi conţin chimicale periculoase (şi astea ar trebui reciclate)
– Din 10 pet-uri reciclate se obţine un tricou (deacum nu mai arunc PET-urile de bere :> … îmi fac tricouri cu Timişoreana, Bergenbier, etc.)
– Degeaba reciclezi tu dacă nimeni nu mai face asta
– Mai bine că n-am fost foarte atent pentru că în afară de plictiseală nu mă alegeam cu nimic altceva.

Btw … ce credeţi despre reciclare? La şcolile şi liceele voastre se face vre-o campanie asemănătoare?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Madalina 20 Feb 2009, ora 09:28

  eu una am fost cat de cat atenta… sa nu uitam ca acele cosuri trebuie sa le achizitionam noi… sa speram ca acest proiect se va mari si vom vedea unde vom ajunge ..:)

 • Grim_Cris 20 Feb 2009, ora 09:48

  yap …. eu am impresia ca ramanem cu speranta 8-|

 • Mariu` 20 Feb 2009, ora 12:32

  Mă bucur ca ai deschis o discutie pe baza reciclarii . SI eu si multi altii ne-am implicat pt a arata lumii de ce e bine sa reciclam . Speram ca mesajul nostru sa ajunga cat mai departe si oamenii sa inteleaga si sa respecte reciclarea . adevarat este un proiect costisitor dar credeti-ma merita pt ca multi au zis ” haideti facem si noi..” Si cine a facut ? NIMENI! asa ca e un inceput care ar trebuii sprijinit din toate punctele de vederee . atat am avut de spus . o zi buna!:)>-

 • Crok 20 Feb 2009, ora 17:33

  ceva asemanator am facut eu (si multi altii) asta toamna in septembrie cu un parc … eram impartiti pe sectoare , echipati corespunzator … arata foarte frumos dupa 3 zile de munca

  De la mine poti citi: Dacia Coupe

 • Transport Piane 20 Feb 2009, ora 18:09

  Faza e in felul urmator, din reciclare poti face foarte multi bani…extrem de multi daca esti baiat destept si plus dasta ca ar cam trebui sa incepem si noi sa traim ca oamenii….ca sincer traim in jegu nostru

 • Tzontzyca 20 Feb 2009, ora 21:43

  woow !Felicitari !Sunt sigura ca o sa reusiti!Nu multa lume ia initiativa la asa ceva ! >:d<

 • Grim_Cris 20 Feb 2009, ora 21:55

  Sper sa tina si la noi. La un moment dat ar trebui sa se vada rezultatele :>

 • MadaManu 20 Feb 2009, ora 23:09

  Ar fii foarte bine sa se continuie cu reciclarea, era ceva de genu anu trecut in Oradea, nu sunt sigur daca retin bine, dar parca asa am auzit atunci. Infine, aici in Irlanda suntem obligati prin lege la reciclare…

  De la mine poti citi: Twik intra in Rap-ul romanesc

 • Grim_Cris 21 Feb 2009, ora 08:09

  ar fi bine sa se ajunga si in Romania la ceva de acest gen. Dar mai avem de asteptat pana atunci

 • K. 16 Iun 2009, ora 00:38

  Ei, aş vrea eu să pot recicla… Din păcate nu am cu cine. Tot mă rog de ai mei să cumpere încă vreo 2 coşuri de gunoi (nu, pe bune) ca să sortăm cât de cât gunoaiele. Da’ nu şi nu, că nu avem spaţiu, că nu stau să mă uit la care coş arunc un gunoi atunci când îl arunc, şi că oricum nimeni nu reciclează în ţara asta, aşa că de ce să o fac eu. :-@ Dacă toţi continuăm cu mentalitatea asta, atunci logic că nimeni nu reciclează şi nu va recicla vreodată.

  • Grim_Cris 16 Iun 2009, ora 11:13

   Da, e cam aiurea daca stau sa ma gandesc. Sa zicem ca le sortati, dar dupa aia ce faceti cu sortimentele? Cand vine masina de gunoi sa le ia tot acolo ajung :-??