Restul

Cred ca v-a derutat putin titlul pentru inceput. Nu stiti despre ce fel de rest este vorba…nu stiti daca este restul de la matematica din clasele I-IV, restul de bere suc ramas intr-un pahar, restul lectiilor pe care le mai am de invatat 8-| sau orice alt sir de cuvinte care incepe cu restul ;))
Deruta voastra incepe sa scada deindata ce incepeteti sa inaintati printre aceste randuri fara sens deocamdata. „Secretul” va trebui dezvaluit ca sa nu fac un articol inutil si citit de voi degeaba :-”
Dilema mea, daca pot sa-i spun asa, este restul de la magazin.
De ce?
Pai dupa cum observati vanzatorii s-au cam obisnuit sa-ti raspunda: „Nu mai am rest. Ia o guma sau o bombonica.”, iar tu, ca orice om care n-are chef de cearta o accepti 8-|
Dar de ce de fiecare data cand ai o guma si iti mai trebuie 20 de bani sa-ti cumperi ceva nu ti-o primeste? De ce de fiecare data cand primesc o guma sau o „bombonica” se nimereste sa fie cea care nu-mi place? Raspuns: „Deaia!”
Din cate stiu eu seara, dupa ce se scot banii din casa, trebuie pusa inapoi o anumita suma de „marunt” pentru cumparatorii de dimineata carora trebuie sa le dai rest. Pana acum (vreo doi ani) totul era ok in legatura cu asta…adica puneau 100 RON marunt in casa, iar cand veneai cu 10 lei la care iti trebuia rest intotdeauna se gasea. Acum, ceea ce ramane in casa dupa o zi plina de vanzari este reprezentata de acea bancnota de 10 lei cu care vii tu sa cumperi ceea ce ai nevoie…practic casa e goala dimineata…rar dar foarte rar gasesti 10-20 de lei lasati de seara.
So…in Romania, daca e dimineata, cu 10 lei nu-ti poti cumpara nimic. Motivul n-ar fi cel ca nu-ti ajung banii ci mai degraba cel ca nu-ti poti primi restul bine meritat. Nu mai spun ca de la 50 de lei in sus nici nu se pune problema sa incerci sa-ti cumperi ceva.
Mai rau este cand te duci in miezul zilei la magazin si auzi acelasi raspuns nepasator atunci cand trebuie sa primesti restul la ceea ce ai achitat desi casa respectiva are rest…de parca ar fi o regula sa nu dea rest la cumparatori…desi au, sa-l lase acolo in casa pentru … nu stiu pentru ce.

So..ce parere aveti despre sistemul de buy and win (your paid chewing gum) prezent la noi in tara?

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • SoniK 14 Oct 2008, ora 22:36

  De multe ori credeti-ma ca nici nu iau restul, uneori ii mai spun vanzatoarei nu imi da restul ca nu am ce sa fac cu ei….daca ploua afara ma curenteaza in buzunar..;)).Mi-e rusine sa iau maruntul ala……

 • TheBes7 14 Oct 2008, ora 22:10

  Aşa este de mult timp, bomboane peste bomboane … plictisitoare vânzătoarele astea. nu ai ce să le faci, şefu’ e de vină!

 • Olivia 15 Oct 2008, ora 09:56

  Ah,asta am vazut-o si eu la tv..Cu restul:>

 • Invo4u 15 Oct 2008, ora 15:30

  La noi la magazin, nu-ti da 5 mii de lei vechi iti da o guma orbit ( pachetu cred ca e 20 de mii ) si le iese si lor foarte mult din chestia asta.. Apropo ” iar tu, ca orice om care n-are chef de „cearca” o accepti | stiu se mai intampla, eu gresesc intotdeauna, nu o lua in nume de rau .

 • Bogdan 15 Oct 2008, ora 18:31

  Se întîmplă ca eu şi soţia să depozităm mărunţişul care rămîne la cumpărături într-un vas (un fel de vază) pe care îl ţinem pe frigider. Uneori se adună kilograme întregi de monede de 5 şi 10 bani, pe care, eventual îi folosim la alte cumpărături. Îmi povestea Loredana cum într-o zi un taxator pe autobuz i-a făcut scandal că nu avea banii potriviţi pentru bilet (i-a întins 2 bancnote de un leu în loc de 1,5 lei, cît e biletul). A doua zi, de draci, i-a dat 15.000 de lei vecni in monede de… 5 bani. Un pumn de monede, care cîntăreau nu mai puţin de 250 de grame. Cred că aşa ar trebui să facem cu toţi vînzătorii: n-ai mărunt? nu-i nimic, îţi aduc eu vreo 4 kile. ;)

 • Grim_Cris 15 Oct 2008, ora 20:46

  Sa stii ca ar fi si asta o idee :-? .. ma apuc de strans de acum in colo si urmatorul lucru pe care il cumpar o sa fie numai cu monede de 5 bani >:)

 • neinteresant 16 Oct 2008, ora 11:17

  pe mine va enerveaza vaca de la magazin (cnc) …dupa ce cumpar un pachet de gume imi da rest 50 de bani si…o guma X(X(X(

 • Grim_Cris 16 Oct 2008, ora 12:25

  News: S-a dat o lege care spune ca daca vanzatorii dau rest in altceva decat bani vor primi o amenda usturatoare…deocamdata legea asteapta aprobare totusi este in ajutorul nostru :>

 • Ndrey 16 Oct 2008, ora 19:46

  A aratat si la TV despre asta, spuneau ca nu mai sunt hartii de 1 ron :))

 • Grim_Cris 16 Oct 2008, ora 20:53

  Lol … pai sa schimbe bai nene la banca…se duce frumos patronul cu 1000 RON si le schimba in 1000 de banctone de 1 RON si se rezolva problema :)

 • Pingback: ionutz.info » Restul de la magazin
 • Dumitrel 23 Oct 2008, ora 12:27

  Aveti dreptate ca eu intro saptamina am adunat in loc de rest de la diferite magazine doua buzunare de bomboane si guma oribit dar e vrajela ca nare sa dea rest ca de, cine sa le cumpere porcariile de bomboane .Si sa va mai zic un tare es dintr-un magazin dimineata imi cumparasem niste tigari , niste copii de clasa a 4 erau si ei in magazin dar erau in spatele meu eu miam luat tigari si nu avea sa imi dea rest si mia dat bomboane .E es eu afara in fata la magazin si desfac pachetu de tigari intre timp es si acei copi cu un pumn de marunti in mina si ii arunca pe strada si, siau vazut de drum mai departe.Dar in magazin copii aveu in mina numai bancnote .Asa se intimpla fratilor nu vor sa dea rest ca nare cui sa vinda bomboanele si guma de mestecat

 • Dumitrel 24 Oct 2008, ora 12:59

  Va salut azi am avut alta aventura la magazin.Mam dus sa iau niste oua si sa vezi ca iar nu avea sa imi dea rest e bun mam certat cu vinzatoarea cred ca vreo 20 de minute dupa care am luat punga cu oua si iam facuto paf in cap, magazinu e la odistanta de unde stau eu cam la 50 de metri ce sa vezi nu trece inca 5 minute hop politia la poarta ca de ce iam dat cu punga cu oua in cap pai iam zis ca nu avea sa imi dea rest si decite ori ma duc imi da bomboane si guma orbit si mam ales cu o amenda de doua miliune in numai 25 de minute no fi asta baiu dar cind moi intulni cu barbasu sa vezi ce razboi ese.Acum trebue sa umblu numai cu masina ca pe jos ma unfla barbasu ca nu e cine stie ca are 2 metri si e antrenor de fitnes dracu stia ca barbasu e asa acum mi lam pus in cap dejaa ma si sunat si a zis ca imi rupe miinile da nustiu de unde are numaru in fine sa scap eu numai cu atit ma descurc eu nu ma pling dar pentru iia doua miliuane ii mai dau o punga cu oua la vinzatoare in cap.Va salut sa nu fraceti si voi asa. http://www.e-cartielectronice.ro

 • N 26 Oct 2008, ora 14:50

  Chiar..ar trebui sa platim totul cu cardul..asa nu mai are cum sa nu aiba rest… 8-| Totusi cam aiurea sa te duci la magazinul de pe colt sa iei o paine cu cardul pentru ca vanzatoarea aia nu vrea sa-ti dea rest.
  La magazinul de la liceul meu intr-o pauza imi cumpar cu corn, imi da rest 50 bani si o bombonica. A doua pauza mai vreau ceva de mancare si daca nu imi dadea bombonica respectiva aveam suma exacta deci ii restitui bombonica :D si imi cumpar ce vreau, doar ea mi-a dat bomboana. :> Nu are ce sa comenteze, doar ma cunoaste, daca asa e moda acuma sa facem targ..eu iti dau bancnote tu imi dai de mancare si bani si bomboane desi bomboane n-am vrut..conformeaza-te…si o sa fac si eu targ cu bomboane…

 • Dumitrel 28 Oct 2008, ora 12:28

  Da e buna idea si cu cardu da numai ca nustiu ce vor face astia la ziare cind ma duc sa iau un ziar de la taraba.