Facebook a pregătit resurse în limba română pentru părinții care nu prea înțeleg internetul

Odată cu creșterea numărului de utilizatori, a crescut și responsabilitatea pe care o are Facebook față de cei care le folosesc platforma. De-aia au început să caute soluții pentru a bloca știrile false și tot din acest motiv au lansat recent și o platformă care conține resurse cu ajutorul cărora explică pe înțelesul tuturor ce-i aia siguranță pe internet, cum să ai grijă să nu vadă toată lumea ce publici tu pe Facebook sau cum să previi intimidarea și hărțuirea online pentru copilul tău (în engleză, termenul e bullying).

Într-o lume care se schimbă continuu și în care multitudinea de informații te zăpăcește dacă nu știi să o selectezi cum trebuie, mi se pare o idee bună ca o entitate precum Facebook să lanseze o platformă care să-ți arate care sunt riscurile la care te supui când stai pe internet și cum poți avea grijă de confidențialitatea informațiilor pe care le distribui sau cum să reacționezi la diferite tipuri de conținut cu care te întâlnești online.

Platforma care-ți vorbește despre siguranța pe Facebook se accesează simplu, la facebook.com/safety, iar portalul cu resurse dedicate părinților e la facebook.com/safety/parents. Dacă nu-ți arată varianta în limba română a site-ului, să știi că găsești în partea de jos a paginii un buton care-ți permite să selectezi limba în care să vizualizezi informațiile.

resurse - facebook

Leave a Reply