România nu-i aşa cum o vedeţi voi. E mai frumoasă de-atât

Acum ceva timp, când încă eram în febra Bacalaureatului, am creat pagina Iubesc Focşaniul, care se dorea a fi un loc în care toţi iubitorii oraşului Focşani să activeze, fie că o făceau printr-un like sau un comentariu, fie că trimiteau o poză, sau că-mi spuneau într-un mesaj despre un lucru cu care Focşaniul se poate mândri.

La început mi-am atras câţiva cârcotaşi de partea mea cu ocazia creării paginii, pentru că lor li se părea că Focşaniul are doar o parte urâtă, aia pe care au încercat de nenumărate ori să mi-o explice. Spuneau şi că, oricum aş lua-o, e greşit ce fac eu, pentru că vorbim de-un oraş care nu are ce arăta, spre deosebire de altele.

Eu am continuat-o pe-a mea, cum că avem ce arăta şi că dacă e vreo persoană căreia nu-i convine ce fac, să-şi ia bagajele şi să plece. Ieri mi s-a mai confirmat o dată că am avut dreptate, iar articolul ăsta nu e doar pentru focşăneni (chiar dacă voi folosi ca studiu de caz pagina despre care spuneam mai sus), ci pentru toată lumea, că fiecare are, cu siguranţă, ceva de învăţat de-aici.

Am postat ieri o poză care arată centrul oraşului amenajat pentru sărbătorile de iarnă din acest an, după o lungă perioadă de inactivitate (că nu am atât de mult timp să mă ocup, dar fac şi eu ce pot), iar reacţiile celor care apreciaseră pagina până în momentul acela m-au uluit până şi pe mine.

166 de share-uri, 300 de like-uri şi 20 de comentarii, aşa arată statisticile acum (+ încă 103 oameni care apreciază pagina începând de ieri). Iar dacă aveţi răbadare să vă uitaţi peste comentarii, o să puteţi observa că majoritatea sunt lăsate de la oameni plecaţi din Focşani, cărora li s-a făcut dor de el în momentul în care au văzut poza.

Acestea fiind zise, nu voi, cei care mi-aţi zis că pagina asta e degeaba eraţi în target, ci acei oameni cărora le este dor de oraş şi care chiar văd în el ceva frumos.

Aşa e şi cu România: tu o vezi urâtă şi plină de probleme, dar dacă ar fi fost chiar atât de rea pe cât zici tu, crezi că le-ar mai fi fost dor de ea celor plecaţi în străinătate?

Înainte să începi să împroşti cu noroi într-un lucru, întreabă-te cum ar fi viaţa ta fără el şi s-ar putea să-ţi schimbi total perspectiva.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • dimitriepirghie 7 Dec 2012, ora 21:29

  Fiecare dintre noi suntem foarte atasati de localitatea in care ne-am nascut si ni se pare ca este cea mai tare, chiar daca este la tara sau la oras, nu ai inlocuio cu alta pentru ca acolo suntem obiesnuiti. Pana acum ceva timp nu imi place deloc suceava, absolut de loc, fiind un oras deluros, eram cateva zone in care era depositat gunoi, si alte cele. Dar de cand orasul este recent asfaltat, gunoiul parca a disparut din unele zone si mai ales cand arata asa :http://www.youtube.com/watch?v=ZkT6DrUir7c&feature=g-hist e alta viata !

  • Cristian Florea 8 Dec 2012, ora 12:51

   Foarte frumos! Să te bucuri de el! :D

 • Omega Peter 13 Dec 2012, ora 17:04

  Mda, este un adevar putin dureros! Avem locuri si amintiri frumoase legate de tara noastra, dar ne ofera parca dinc e ince mai putin. De multe ori stau si ma gandesc totusi de unde legatura asta profunda, ca ea chiar exista…inseamna ca totusi ne ofera ceva, nu!?

  • Cristian Florea 13 Dec 2012, ora 17:21

   Da, eu chiar cred că ne oferă ceva. Trebuie doar să căutăm mai bine. :D

 • Larisa 2 Dec 2014, ora 15:28

  Frumos articol! Cred ca Romania trebuie apreciata mai mult, are locuri incredibile si poate oferi foarte multe….dar normal ca trebuie sa iti dai si tu interesul.
  Am trecut si eu acum cativa ani prin Focsani, mi-a placut mult.

  • Cristian Florea 3 Dec 2014, ora 16:44

   Mă bucur că ţi-a plăcut. Ar fi fost bine să fie şi cineva care să ştie poveştile Focşaniului şi să ţi le spună în timp ce te plimbai pe-acolo. :D