Roots Revival România – turneul care nu s-ar fi putut face fără ajutorul internetului

Roots Revival este un turneu pornit de iranianul Mehdi Aminian, căruia i-a venit ideea de a reproduce muzica tradiţională românească, folosind influenţe din alte ţări. De ce a ales România? Pentru că aici a simţit că se potriveşte cel mai bine ideea lui de proiect. În ediţia din această toamnă, se strâng laolaltă 8 artişti din 7 ţări (Iran, Turcia, Franţa, Armenia, Bulgaria, Spania, România) şi pornesc într-un turneu care ajunge în 10 oraşe din România, cu scopul de a reinventa muzica Mariei Tănase.

Acum câteva zile am strâns o mână de bloggeri şi ne-am aşezat la aceeaşi masă cu Mehdi Aminian, cântăreţul iranian care a creat Roots Revival. Printre altele, a trebuit să răspundă şi la întrebarea „Cum alegi artiştii care să facă parte din proiect?”.

Răspunsul a fost simplu: îi găsesc pe internet, apoi încerc să vorbesc cu ei şi, dacă suntem pe aceeaşi lungime de undă, lucrăm împreună. A mai adăugat şi că acest proiect n-ar fi fost posibil acum 10 ani, pentru că fără internet ar fi fost extrem de greu să găsească artişti din mai multe colţuri ale lumii pe care să-i integreze în el.

Aşa ni s-a mai demonstrat încă o dată cât de util poate fi internetul dacă e folosit cum trebuie, dar şi cum lucrurile frumoase tot offline se întâmplă, pentru că Roots Revival n-ar fi fost nimic dacă nu s-ar fi făcut un turneu atât de lung prin ţară.

În încheiere, permite-mi să-ţi arăt un clip de la ediţia trecută:

Iar dacă eşti blogger, poţi câştiga invitaţii la reprezentaţia din oraşul tău. Mai multe detalii găseşti aici.

intalnirea bloggerilor cu mehdi aminian - fondatorul roots revival

Tags:
  1. Natural miercuri, 24 septembrie 2014, 15:33
   • Cristian Florea miercuri, 24 septembrie 2014, 16:31
    • Natural miercuri, 24 septembrie 2014, 23:39

  Adaugă un comentariu