S-au gândit şi ei la ceva bun

[singlepic id=1 w=300 h=225 float=left]Pe 25 martie începe ediţia a XII-a a Galelor Teatrale din Focşani. Şi … spre deosebire de alţi ani, de această dată organizatorii au fost puţini mai grijulii …

Nu ştiu ce le-a trecut prin cap, dar au hotărât să acorde acces gratuit la piesele de teatru persoanelor cu handicap. Până acum aceste persoane erau neglijate. Nimănui nu le păsa câţi bani cheltuie pentru tratament şi că şi-ar putea dori să vadă o piesă de teatru. Nimănui nu-i păsa cât se chinuie fiecare să trăiască, având dezavantajul handicapului.

Acum, la această ediţie a Galelor Teatrale, patronul teatrului Maior Gheorghe Pastia din Focşani a hotărât să acorde atât persoanelor cu dizabilităţi cât şi însoţitorilor acestora şansa de a privi piesele de teatru ce aparţin acestei perioade fără a plăti bilet pentru niciuna dintre ele.

Deşi în certificatul persoanelor cu handicap scrie că au acces la piese de teatru, film şi jocuri sportive, se pare că această chestie nu se aplică nicăieri prin România.

Este bine că măcar în timpul Galelor Teatrale s-a gândit cineva şi la ei. Tot respectul pentru cei care au luat această iniţiativă!

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Myhay 14 Mar 2009, ora 23:09

  Asta e o initiativa buna ,tinand cont ca nici macar o rampa la intrare nu au majoritatea magazinelor (macar cele mari)…pana si statul in unele cazurii ii neglijeaza ,ii lasa in voia sortii

  De la mine poti citi: Braileanca face streaptes

 • Grim_Cris 14 Mar 2009, ora 23:42

  e bine ca exista si persoane care se gandesc la ele macar din cand in cand

 • Pingback: Scurte de Duminica #6 « Crok’s Blog™
 • Ioana 15 Mar 2009, ora 14:18

  :)>- In sfarsit vad si eu ceva bun in Romania….e si asta un inceput…:X ….

 • Serginho 15 Mar 2009, ora 20:33

  @Ioana: cat crezi ca o sa dureze aceasta initiativa a lor? Iti zic, nu prea mult… Desi daca ar fi sa tina si la urmatoarele piese, sa fie tot asa, ar fi ceva… Totusi bravo lor, pentru moment.

  De la mine poti citi: O lume fara Romania…

 • Masini pentru femei 17 Mar 2009, ora 08:51

  E o idee foarte buna, ma bucur ca ai scris despre ea. :)

  De la mine poti citi: Toyota iQ a excelat la testele de siguranta (+video)

 • Grim_Cris 17 Mar 2009, ora 11:51

  Thanks!

 • Magic Rock 20 Mar 2009, ora 11:28

  Foarte dragutz!:)>-

  De la mine poti citi: Curiozitatea!!!