Să căutăm „google” pe Google

Nu cred că-s singurul care a văzut persoane ce confundă bara de adrese dintr-un browser cu Search Box-ul de la Google, nu?

Ei, săracii, scriu adresa unui website pe care vor să-l viziteze în bara de căutare de la Google. După ce Google afişează rezultatele, ei dau click pe primul link. Unii fac asta inconştient. Ei nu ştiu că-s pe Google în momentul în care fac acea căutare.

Mă întreb cum ar reacţiona dacă le-ar spune cineva să caute, să zicem, un referat pe Google. Ar începe să caute „Google.ro” pe Google, ca apoi să caute şi referatul? Apoi, când vor vedea că revin la aceeaşi pagină mereu şi mereu şi mereu, oare ar avea impresia că nu le merge netul?

Chiar aş face un test de genul ăsta pe o persoană care nu face diferenţa dintre bara de adrese a browserului şi Search Box-ul Google, dar mi-aţi spune că fac glume de prost-gust, că nici eu nu m-am născut învăţat şi că nu-i bine să râzi de oamenii care nu se pricep.

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • A.Dragos 14 Sep 2010, ora 07:26

  In ultimul timp tot cresc vizitele din cautari gen: „numedomeniu.com/ro/info”. Nu stiu de ce confunda atat de multa lume cele doua locuri unde se pot introduce date. Probabil e mai vizibila bara de la Google ca e in mijlocul paginii. Ar trebui sa aiba fiecare browser un ghid de inceput: „Esti incepator? Realizeaza urmatorii pasi”, ceva in genul, si n-ar mai fi probleme. :)

 • Law 14 Sep 2010, ora 10:57

  Nu doar o data mi s-a intamplat sa vad la termenii cautati: site google.ro – nu stiu din ce browser venea…dar e hilar totusi

 • Andrei 14 Sep 2010, ora 14:38

  Tre sa faca si guagl un ban ma acolo… cred ca le iese bine totusi.

  „că nu-i bine să răzi”
  greseala de tipar.

  • Florea Cristian 14 Sep 2010, ora 15:07

   da’ Google nu face bani pe cautari. ei fac bani din alte treburi, dar dintr-o simpla cautare nu prea. decat daca da lumea click pe unul dintre link-urile sponzorizate (alea cu chenar galben, de la inceputul cautarilor), dar de alea se feresc in general cei care cauta

 • Carti de vizita 14 Sep 2010, ora 16:20

  ;)) am chiar in familie pe cineva care face aceasta greseala :)

 • i4ever 14 Sep 2010, ora 21:52

  Chiar nu este un lucru de care sa se rada. Persoanele in varsta fac de obicei greseala aceasta, nemaiavand posibilitatea sa receptioneze informatiile la fel de usor ca noi.

  • Florea Cristian 14 Sep 2010, ora 22:33

   Eu nu ma refeream la persoanele in varsta, (de ele chiar nu este de ras), ci la adolescenti care stiu doar de Y!M si hi5